ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ": ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

Μετά από κυοφορία μηνών, ανακοινώθηκε το χωροταξικό των νέων Δήμων. Όσον αφορά την Βόρεια Αττική έχουμε:
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΙΩΝ, με έδρα τον ΩΡΩΠΟ, αποτελούμενος από τους Δήμους Ωρωπού, Αυλώνας, Καλάμου και τις Κοινότητες Μαλακάσας, Σικάμινου, Μαρκόπουλου, Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου και Αφιδνών.
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, με έδρα τον ΜΑΡΑΘΩΝΑ, αποτελούμενος από τους Δήμους Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και από τις Κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού.
Αναλυτικά σχόλια θα υπάρξουν με νεότερη ανάρτηση, αλλά ως αρχικό σχόλιο θα λέγαμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον Βαρνάβα η ενσωμάτωσή του στον νέο Δήμο Μαραθώνα. 
Ακόμη η δημιουργία ενός τεράστιου, σε έκταση, Δήμου στην Βόρεια πλευρά θα καταστήσει πολύ δύσκολη την οργάνωση και ανάπτυξή του

8 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ
Δυστυχώς και εδώ ειμαστε ατυχοι και χωρίς καμμιά προοπτική για το ΜΕΛΛΟΝ.
Η περιοχή (του νέου Δήμου) ειναι η πιο υποβαθμισμένη της Αττικής παρά τις πλούσιες φυσικές ομορφιές που διαθέτει και την θάλασσα.
Ομως οι πυρκαγιές του 2009 κατέστρεψαν την περιοχή και ο ΧΥΤΑ Γραμματικού θα μολύνει το περιβάλλον.
Ο πληθυσμός του Βαρνάβα δεν εχει σχεδόν καμιά συνοχή με τον Μαραθώνα λόγω απόστασης. Το μεγαλύτερο ποσοστό επικοινωνει προς τα δυτικά δηλ. το Καπανδρίτη, εγγύτητα για αγορές, σχολεία, κέντρο υγείας, ταχυδρομείο, πρόσβαση προς Αθήνα κτλ. Δηλαδή αν γινόταν Δημοψήφισμα, ο κόσμος θα ζητούσε συνένωση προς τα δυτικά. Αλλά ποιος μας ρώτησε? Φαίνεται ότι πολιτικά κριτήρια επιβάλλουν την συνένωση του Βαρνάβα με περιοχές που δεν συνηπάρχουμε και όχι η πραγματικότητα με βάση τις ανάγκες της ζωής των πολιτών.
Ετσι και πάλι το μέλλον του Βαρνάβα προδιαγράφεται δυσοίωνο αφού τα κονδύλια ανάπτυξης υποδομών (με τις σημερινές συγκυρίες) δεν θα φθάνουν, αφού ολόκληρη η περιοχή είναι τρομερά υποβαθμισμένη σε βασικές υποδομές ενώ οι αποστάσεις είναι μεγάλες μέσα από βουνά. Δηλαδή ο “Καλλικράτης” θα γίνει “Προκρούστης” για τους κατοίκους του Βαρνάβα.
Το Καπανδρίτη (πολιτιστικά πιο ανεπτυγμένο) θα εδινε καλύτερη δυναμική σωτηρίας αυτού του τόπου, αλλά..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑΧΑΣΑΜΕ...ζήτω τα ΧΥΤΑ? τα σκουπίδια και οι γύφτοι. Εκεί μας κατατάξανε τελικά.
ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω για τον Βαρνάβα να είναι μεγάλη τιμή που θα συνενωθεί με τον Μαραθώνα που ειναι μια περιοχη παγκοσμιου φημης.Κανενα επιπλεον σχολιο..

Unknown είπε...

Παρ΄ ότι δεν με ικανοποιεί η χωροταξική διάταξη δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Αποστολόπουλο, όσον αφορά την υποβάθμιση. Πέρα από τον ΧΥΤΑ και τις καμένες εκτάσεις δεν θεωρώ υποτιμητικό να ονομάζεται το χωριό μου Μαραθώνας (εδώ συμφωνώ με τον ή την Ανώνυμο). Κι ακόμη τυχόν συνένωση με το έκτρωμα των 9 Δήμων και Κοινοτήτων (από Αφιδνες μέχρι Αυλώνα, με έδρα τον Ωρωπό, δεν αλλάζει ούτε τον ΧΥΤΑ, ούτε τις καμένες εκτάσεις, αλλά παράλληλα δίνει στον Βαρνάβα τον ρόλο της "επαρχίας της επαρχίας", με ότι συνεπάγεται αυτό.
Δημοψήφισμα θα γίνει στον Βαρνάβα, το οποίο θα αποφασισθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Κ.Σ. την Κυριακή 2 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ. (κατά δήλωση του Προέδρου). Περισσότερα σε νέα ανάρτηση αύριο

Unknown είπε...

Αντιλαμβάνομαι την θέση σας αλλά παρακαλώ να μας αναλύσετε τι ΔΕΝ σας ικανοποιεί από την χωροταξική διάταξη και επιπρόσθετα να μας πείτε γιατί λέτε ότι είναι υποτιμητικό να ονομάζεται το χωριό μας Μαραθώνας. Ετσι κι αλλιώς το ιστορικό ονομα του ΒΑΡΝΑΒΑ χάθηκε δια παντώς κι αυτό μας λυπεί ΟΛΟΥΣ.
Παρακαλώ απαντήστε στα επιχειρήματα, για να εχουμε μια καλύτερη εικόνα της θέσης σας.
Ο Βαρνάβας δεν συνορεύει καν με τον Μαραθώνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών εξυπηρετείται καθημερινά προς τα δυτικά δηλ. το Καπανδρίτη, λόγω εγγύτητας στις αγορές, τα σχολεία, το κέντρο υγείας, το ταχυδρομείο, την αστυνομία, την πρόσβαση προς Αθήνα κτλ.
Τα ΚΑΤΑ της συνένωσης με Μαραθώνα.
1. Η Μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέσα από βουνά και κλειστές- επικίνδυνες στροφές.
2. Πρακτική Αδυναμία Εξυπηρέτησης ανάγκών καθημερινότητας της ζωής των πολιτών του Βαρνάβα.
3. Περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση του Βαρνάβα που θα λογίζετε πλέον σαν οικισμός ενός τεράστιου Δήμου, στην ακρη των συνόρων.
4. Θα υπαγόμαστε διοικητικά στο Μαραθώνα, πληρώνοντας δημοτικά τέλη, αλλά θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμεθα και να επικοινωνούμε με τις υπηρεσίες που μας προσφέρει το Καπανδρίτη.Οξύμωρο!
ΤΕΛΟΣ ολοι θέλουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ γι αυτόν τον παραμελημένο τόπο. Ελπίζω το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αν τελικά γίνει, να δώσει την ΛΥΣΗ και το ΜΗΝΥΜΑ που χρειάζεται, ασχετα με το αποτέλεσμα.

Unknown είπε...

Διαβάστε σχετική ανάρτηση στο http://gekollias.blogspot.com/2010/05/blog-post.html (αρχική σελίδα)

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαρνάβας καλείται να επιλέξει αν θα ενωθεί με τον Μαραθώνα και την Νέα Μάκρη ή την επαρχία.
Τους γύφτους που υποτιμητικά αναφέρει ο κύριος Αποστολόπουλος θα τους συναντήσει στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Βαρνάβα και όχι φυσικά στον Μαραθώνα και την Ν.Μάκρη.
Τέλος η ένωση Βάρναβα με Μαραθώνα νομίζω έχει να προσφέρει πιο πολλά στον Βαρνάβα παρά στον Μαραθώνα.Σας καλώ να ξανασκεφτείτε τις θέσεις σας.
Όσο για το χωροταξικό καλό είναι να παίρνουν θέση οι επιστήμονες πολεοδόμοι.
Υ.Γ:Tα ΧΥΤΑ πάντα θα βρίσκονται δίπλα στον Μαραθώνα και τον Βαρνάβα ανεξάρτητα από τον Καλλικράτη.

Unknown είπε...

Ωραίος και επικοδομικος ειναι ο διάλογος, οταν εκφράζεται επώνυμα. Το θάρρος της γνώμης ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ προνόμιο και δεν μπορεί να εκφράζεται ΑΝΩΝΥΜΑ. Προς τι αλλωστε?
Κανένα αλλο σχόλιο απο πλευράς μου. Ευχαριστώ το Blog αυτό για την φιλοξενία. Λοιπά Αρθρα και σχόλια επι του θέματος στο Blog: http://energipolitesvarnava.blogspot.com/

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")