ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΝΤΑΓΜΑ .8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2007. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΤΗΣ 12/10/2007



Πολύχρωμη διαμαρτυρία και στο Σύνταγμα


«Ο πλανήτης μας κινδυνεύει!» διατράνωσαν εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να ανατραπούν τα δεδομένα που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή.


Σε μια συγκέντρωση πολύχρωμη και αλλιώτικη από τις άλλες -εξαιτίας των χάπενινγκ- οι πολίτες της Αθήνας μετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην παγκόσμια «φωνή» διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή.

«Μαζί τους» και εκατοντάδες πολίτες που ύψωναν ταυτόχρονα τις φωνές τους από τις πόλεις τους: τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Βόλο, τα Γιαννιτσά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονταν ταυτόχρονα σε ακόμη 90 χώρες του κόσμου, με επίκεντρο το Μπαλί στην Ινδονησία, όπου από τις 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η παγκόσμια σύνοδος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Στο Σύνταγμα ο κόσμος άρχισε να συρρέει γύρω στη 1 το μεσημέρι και χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά, όπως και έγινε. Την ίδια στιγμή στην εξέδρα μουσικοί έστελναν το δικό τους «μήνυμα», ενώ ξυλοπόδαροι και ηθοποιοί έδωσαν ένα διαφορετικό ύφος στη διαμαρτυρία.

Η συγκέντρωση, αν και μετείχαν περισσότερα από 102 κινήματα οικολογικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων, εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών, δεν χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού το «παρών» έδωσαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, γύρω στα 2.500 άτομα.

Ωστόσο οι παρόντες ενίσχυσαν την παγκόσμια διαμαρτυρία και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Το στίγμα των εθνικών αιτημάτων, περί περιορισμού των ρυπογόνων αερίων, δημιουργίας ποδηλατοδρόμων κ.τ.λ., έδωσαν οι μεγάλες οικολογικές οργανώσεις, ενώ τα αυτοδιοικητικά σχήματα και οι κινήσεις πολιτών πρόβαλαν τοπικά αιτήματα.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι μέλη φοιτητικών οργανώσεων και κινήματα πολιτών πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, όπου παρέδωσαν στον πρέσβη με τη μορφή επάθλου ένα κύπελλο φτιαγμένο από χαρτόνι, που ήταν «ντυμένο» με φωτογραφίες από οικολογικά εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")