ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 8 μ.μ. συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρναβα στο κτίριο της Κοινότητας.
Οι Πολίτες πρέπει, με την παρουσία τους, να δείχνουν σε κάθε συνεδρίαση, προς τα μέλη του Συμβουλίου την αναγκαιότητα για σοβαρότητα, προώθηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματα και ανεξάρτητη - ελεύθερη σκέψη και άποψη.
ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

3 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Η κατάντια της πολιτικής στο χωριό μου.

Έφτασε το τέλος του μήνα. Ένας μήνας «γεμάτος», ένας μήνας έμπλεος εμπειριών. Ένας μήνας που σε προσωπικό επίπεδο με οδήγησε στο να «ξυπνήσω», στο να δω πολλά πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά. Με απλά λόγια, μέσα σε αυτόν το μήνα, είδα τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Ο μήνας αυτός έκλεισε με μερικές ακόμα αποκαλύψεις. Όχι πως με ξάφνιασαν τα όσα έμαθα. Απλά μου επιβεβαίωσαν τους φόβους μου για το τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια που όλοι εμείς οι ηλίθιοι πολίτες αγνοούμε. Λέω ηλίθιοι γιατί ως τέτοιους μας αντιμετωπίζουν. Σαφώς και δεν ήμαστε ηλίθιοι και όσοι μας θεωρούν ως τέτοιους, το γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν να κάνουν με ηλίθιους. Αυτό που κάνουν, είναι να εκμεταλλεύονται την ανοχή μας και την δεδομένη αδυναμία μας λόγω άλλων υποχρεώσεων (επαγγελματικών, οικογενειακών κλπ). Εκμεταλλεύονται και τον «ωχ-αδελφισμό μας» και την απάθεια μας και πολλά άλλα. Όπως και να έχει, εκμεταλλεύονται ότι μπορούν προκειμένου να καρπωθούν οφέλη με όπλο την αλαζονείας τους, τις φρούδες υποσχέσεις τους και φιλοδοξίες τους.

Χθες το βράδυ 22/9, παραβρέθηκα στο κοινοτικό συμβούλιο του χωριού – μετά από απουσία μηνών - διαπίστωσα λοιπόν - για μια ακόμα φορά, αλλά χωρίς καμία έκπληξη πλέον - το πόσο διαστρεβλωμένη είναι η αλήθεια – το αστείο είναι ότι έγινε πολύ φασαρία απουσία της αντιπολίτευσης. Δηλαδή έγιναν όλα γυαλιά καρφιά μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας με Πόντιο Πιλάτο τον πρόεδρο της Κοινότητας να κατευθύνει τον καυγά - συζήτηση - αφήνοντας με νόημα τον εαυτό του έξω από τις δικές του επιλογές. Ο κάθε ένας πρόβαλλε μια δική του «αλήθεια» ανάλογα με το πώς τον βολεύει να «χειριστεί» τον απέναντι του. Θα μου πείτε; «Τώρα το ανακάλυψες εσύ»; Φυσικά και δεν το ανακάλυψα τώρα, αλλά κάθε φορά που το συναντώ μπροστά μου, αυτό το πράγμα με ενοχλεί αφάνταστα! Αρνούμαι να με αντιμετωπίζουν ως ένα «βούρλο», ως ένα «πρόβατο». Εναντιώνομαι ακόμα πιο πολύ, όταν το κάνουν γνωρίζοντας ότι δεν είμαι «βούρλο»!
Αυτό που κατάλαβα, είναι ότι όλοι είναι δέσμιοι των «κουκιών» …ενώ θα έπρεπε να είναι δέσμιοι της αλήθειας, της μιας και μοναδικής. Με πειράζει πιο πολύ όταν αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δυσπρόσιτους βουλευτές που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μας είναι και αδιάφοροι καθώς έχουμε συνηθίσει να τους βλέπουμε μέσα από ένα «γυαλί». Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που τους βλέπουμε καθημερινά. Ανθρώπους που θα έρθουν στο σπίτι μας, που θα τους δούμε στο σχολείο, που θα πάμε στο μαγαζί τους. Ήθελα να ήξερα, αισθάνονται καλά όταν τους συναντάς στον δρόμο και ξέρουν ότι από μέσα σου τους κοσμείς με διάφορα επίθετα, όπως: ψεύτης, άχρηστος κλπ; Αισθάνονται καλά ή μήπως έχουν γίνει τόσο αναίσθητοι που δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να το σκεφτούν; Μήπως από την άλλη έχουν καβαλήσει τόσο πολύ το καλάμι που θεωρούν ως δεδομένο ότι είσαι «μα…κακας»;

Αυτό είναι το μήνυμα που πήρα εγώ σαν πολίτης αυτού του τόπου και πολύ φοβάμαι ότι αυτό το μήνυμα λαμβάνουν εκατοντάδες άλλοι πολίτες. Το μήνυμα του “εξευτελισμού” της πολιτικής από τους ίδιους που υποτίθεται ότι την ασκούν!
Δεν θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Θα ήταν άδικο για τους ελάχιστους που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει και καθημερινά τρέχουν για όλα σε μια προσπάθεια να φτιάξουν τα πράγματα αλλά και σε μια προσπάθεια τους να καλύψουν τις βλακείες των άλλων! Πόσοι είναι αυτοί; 3-4 …το πολύ. Φτάνουν όμως αυτοί; Όχι… Δυστυχώς! Εγώ τους θαυμάζω. Δεν πρέπει να είναι καθόλου εύκολο γι’ αυτούς, να εργάζονται περιστοιχισμένοι από άχρηστους και ταυτόχρονα να προσπαθούν να καλύψουν τις απρεπείς συμπεριφορές τους για να διατηρήσουν μια ισορροπία στο χωριό…

Η αναγκαιότητα για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ( και Συνέπεια) που επικαλείστε είναι αναγκαία και επιβεβλημένη και ίσως έτσι η πολιτική αποκτήσει την δημιουργική της διάσταση που έχει ανάγκη τόσο πολύ ο τόπος μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")