ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Είναι γνωστό ότι στο Γραμματικό, παρά την κατηγορηματική αντίθεση των κατοίκων, παρά τις συνεχείς δικαστικές διαδικασίες, το έργο της κατασκευής του καταστροφικού ΧΥΤΑ συνεχίζεται.
Ο - και "εθνικός" αποκαλούμενος - εργολάβος, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Κρατικού μηχανισμού και -κυρίως- της πολιτικής ηγεσίας, συνεχίζει τις εργασίες.
Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η "αμέριστη στήριξη" τον έχει κάνει να πιστέψει ότι μπορεί να ενεργεί όπως θέλει, αγνοώντας νόμους, διαδικασίες και κυρίως  να έχει δώσει το δικαίωμα στο προσωπικό του, να συμπεριφέρεται περίπου σαν στρατός κατοχής.
Εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται στην φάση της κατασκευής των δρόμων πρόσβασης. Στα πλαίσια αυτού του έργου τοποθέτησε σχεδόν πάνω στον δημοτικό δρόμο έναν σπαστήρα, ο οποίος μετατρέπει τα βράχια σε σκύρο, που τον αδειάζει στην μέση του δρόμου και με έναν φορτωτή, φορτώνει επιτόπου τα φορτηγά που μεταφέρουν το υλικό εντός του χώρου του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ, εμποδίζοντας παντελώς την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή!
Μάλιστα σε διαμαρτυρίες των κατοίκων οι εργαζόμενοι είτε αδιαφορούν, ή ακόμη περισσότερο προκαλούν!
Όπως ήταν φυσικό αυτή η τακτική δεν μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς να υπάρξει αντίδραση των κατοίκων.
Έτσι την Πέμπτη 13 Μάρτη ομάδα κατοίκων με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνα Νίκο Χρυσίνα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα Παναγιώτη Τσιμίνη και τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργο Κόλλια έκανε παρέμβαση στον χώρο των έργων, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή της Τροχαίας Μαλακάσας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μαραθώνα.
Η Τροχαία Μαλακάσας, παρ΄ ότι είχε ζητηθεί από τον Δημοτικό Σύμβουλο η αυτοψία να γίνει παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου, πήγε μόνη της και δεν διαπίστωσε καμία παράβαση!
Αντίθετα Αστυνομική δύναμη εμφανίσθηκε σχεδόν αμέσως στον χώρο και όχι φυσικά για να διαπιστώσει τις παραβάσεις του εργολάβου.
Εργαζόμενοι, αλλά και εκπρόσωποι του εργολάβου ήσαν επιθετικοί, οι μεν πρώτοι βρίζοντας, οι δε δεύτεροι αρνούμενοι να δώσουν εξηγήσεις στον Δημοτικό Σύμβουλο, διότι –δήθεν- δεν είχε καμία αρμοδιότητα.
Όπως ήταν φυσικό τα πνεύματα οξύνθηκαν και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια, τα οποία αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
 Η «συζήτηση» μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Τμήμα Μαραθώνα, όπου κατέληξαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας και οι επικεφαλής των κατοίκων.
Με παρέμβαση του Διοικητή του Τμήματος οι εκπρόσωποι της εταιρίας, αποδεχόμενοι στην ουσία τις παραβάσεις, δεσμεύθηκαν ότι μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας:
  • Θα μεταφέρουν τον σπαστήρα σε απόσταση 200 τουλάχιστον μέτρων από τον δημόσιο δρόμο
  • Θα αποκαταστήσουν την βατότητα του κατεστραμμένου σήμερα δρόμου.
  • Θα τοποθετήσουν την ενδεδειγμένη σήμανση, η οποία σημειωτέον απουσίαζε πλήρως.
  • Θα διευκολύνουν με κάθε τρόπο την πρόσβαση των κατοίκων στην περιοχή.

Οι κάτοικοι θα είναι σε επιφυλακή για την τήρηση των δεσμεύσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καθολική αντίδραση στο καταστροφικό έργο της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού, θα περιοριστεί στα πλαίσια της «καλής εκτέλεσης».
Απλά το Γραμματικό δεν είναι κατεχόμενο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δυσκολεύει την ζωή των κατοίκων, προκειμένου να κερδίσει χρήματα.
Ποτέ δεν ήσαν καλοδεχούμενοι οι άνθρωποι αυτοί και ούτε πρόκειται να γίνουν. Είναι άνθρωποι του καταστροφέα της περιοχής και ως τέτοιοι θα αντιμετωπίζονται. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")