ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ


Από τις 3 Δεκεμβρίου 1992, καθιερώνεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ για το Πρόγραμμα Δράσης για τα ΑμεΑ. Στην Ελλάδα, το 1996, η κυβέρνηση με νόμο θέσπισε την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, νόμος που προήλθε μετά από αγώνες του ανάπηρου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη χώρα μας το 9% περίπου του πληθυσμού είναι άτομα με αναπηρία, ενώ παγκοσμίως το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 10%.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 είχαν καταγραφεί περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο με αναπηρία. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού.

Άρα, μήπως ήρθε ο καιρός να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα; Κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από αυτό, αλλά στις 4, ως δια μαγείας, αυτά ξεχνιούνται. Ας ελπίσουμε φέτος να γίνει η διαφορά.

Η αναπηρία αποτελεί μέρος της ζωής και αναμφίβολα μας αφορά όλους.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα άτομα με αναπηρία να παλέψουμε μαζί για ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, για κοινωνική ένταξη χωρίς διακρίσεις.

Να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της προσβασιμότητας, που θα συμβάλλει στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού από την εκπαίδευση, την εργασία, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Είναι ανάγκη να ενισχυθούν όλες οι δομές και να δημιουργηθούν νέες που θα συμβάλλουν στην εκπαίδευση στην ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία, με συγκεκριμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους υποστήριξη.

Ο ρόλος των κοινωνιών είναι να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την καθολική αποδοχή, που δεν θα υποβιβάζει αλλά θα αναδεικνύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι χρέος, ανάγκη αλλά και χαρά να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία, με κάθε τρόπο, μα πάνω απ’όλα με αγάπη έμπρακτη και καθημερινή, αφού αυτή γεμίζει τις καρδιές μας, που είναι όλες ίδιες, αυτή δίνει την ελπίδα, την διάθεση για δημιουργία και ενώνει όλους χωρίς διαχωρισμούς…

Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")