ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

  •  γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια "πανομοιότυπη" είδηση:
"Απολύσεις 500 εργαζομένων πρέπει να κάνει το ΙΚΑ βάσει οκτώ αποφάσεων που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας κρίνοντας ότι η διάταξη με την οποία προσελήφθησαν στο ίδρυμα είναι αντισυνταγματική. 
Το 2010, 500 άτομα μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν στις εξετάσεις που έδωσαν προκειμένου να προσληφθούν στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος. 

Ωστόσο, την επίμαχη περίοδο είχε δρομολογηθεί η αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι προσλήψεις. 

Για να λυθεί το ζήτημα που προέκυψε, βάσει του Ν. 3899/2010, οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό για την ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσελήφθησαν από το ΙΚΑ όπου υπήρχε ανάγκη προσωπικού. Η μετάταξη αυτή, όμως, είχε ως συνέπεια να μείνουν εκτός ΙΚΑ ακόμη 500 άτομα που μέσω ΑΣΕΠ είχαν επιτύχει την πρόσληψή τους στο ίδρυμα. 
Οι τελευταίοι που είδαν την επιτυχία τους να μην "εξαργυρώνεται" προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. 
Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνα έκρινε ότι ο νόμος με τον οποίο έγινε η μεταφορά των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματικός, και συγκεκριμένα ότι παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος με το οποίο κατοχυρώνεται η ισότητα μεταξύ των πολιτών."

Την είδηση δεν την έμαθα στο διαδίκτυο. Την ζω. Δίπλα μου εργάζονται νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν, με βάση αυτήν την απόφαση, το φάσμα της ανεργίας.
Ζω μαζί τους αυτό το τεράστιο «γιατί».
Γιατί κάποιοι δικαστές, ελαφρά τη καρδία, τους αφήνουν χωρίς δουλειά, καταστρέφουν το μέλλον τους, διαλύουν την ζωή τους.
Κι όμως.
Δεν μπήκαν από το παράθυρο στο Δημόσιο, αλλά με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.
Δεν είναι «αμόρφωτοι», αλλά όλοι πτυχιούχοι.
Δεν είναι «κοπρίτες», αλλά δούλεψαν τίμια και ευσυνείδητα, όσο καιρό εργάζονται στο Ι.Κ.Α.
Αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν ευθύνονται για τίποτα. Κι όμως αυτοί τιμωρούνται.
Δεν ήσαν αυτοί που «έριξαν» τους άλλους υποψήφιους για διορισμό, αλλά η πολιτική ηγεσία. Δεν επέλεξαν αυτοί να διοριστούν στο Ι.Κ.Α., αλλά η πολιτική ηγεσία. Παρ΄ όλα αυτά η πολιτική ηγεσία, που αποφάσισε αυτές τις κινήσεις, σήμερα μπορεί –ατιμώρητα- να «νίπτει τας χείρας της», ενώ τιμωρούνται ουσιαστικά τα θύματα αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που εφαρμόστηκε στο ζήτημά τους.
Και το κυριότερο: Δεν ήταν η μετάταξή τους στο Ι.Κ.Α. η αιτία της μη πρόσληψης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του Ι.Κ.Α., όπως ψευδώς λένε και γράφουν τα Μ.Μ.Ε., αλλά ο Νόμος 3833/10 που πάγωσε όλες τις προσλήψεις.
Αναρωτιέμαι, όμως, αυτοί οι δικαστές δεν έχουν παιδιά; Δεν ζουν στην χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία; Δεν διαθέτουν ίχνος ευαισθησίας;
Πως θα ένιωθαν, άραγε, αν κάποιος αποφάσιζε την απόλυση του παιδιού τους; Θα είχαν την ίδια ευαισθησία για την «υπεράσπιση του Συντάγματος»;
Αλλά μια και μιλάμε για Σύνταγμα, που είναι η ευαισθησία τους όταν η πολιτική τάξη το παραβιάζει ασύστολα και κατ΄ εξακολούθηση;
Κι ακόμη ξεχνάνε ότι το Σύνταγμα εκτός από το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση περιλαμβάνει και το δικαίωμα στην εργασία;
Ποτέ δεν πίστεψα στην «τυφλή Δικαιοσύνη». Πίστευα και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά. Να αφουγκράζεται την κοινωνία και να την υπηρετεί. Μια τέτοια δικαιοσύνη δεν θα τιμωρούσε αυτά τα  νέα παιδιά με την μεγαλύτερη ποινή για την Ελλάδα της κρίσης. Την ανεργία.
Υ.Γ. 1  Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Σπυρόπουλο για την άμεση ενεργοποίησή του, καθώς επίσης και στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διοικητή του Ι.Κ.Α., διατηρώντας τους εργαζόμενους στην θέση τους, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης στο Σ.τ.Ε.
Υ.Γ. 2  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθούν το θέμα στο blog ΑΤΕ - ΑΣΕΠ - ΙΚΑ
Υ.Γ. 3  Αγαπητοί δημοσιογράφοι, blogers και λοιποί, καλό είναι να διασταυρώνουμε ότι δημοσιεύουμε, γιατί η παραπληροφόρηση σκοτώνει την πληροφόρηση και οδηγεί στην αναξιοπιστία του μέσου.

Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")