ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αγαπητοί υποψήφιοι Δήμαρχοι
Είμαι ένας απλός πολίτης του Βαρνάβα που πίστεψε τον αγώνα ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού και εδώ και ΕΠΤΑ (τουλάχιστον) χρόνια δίνει, μαζί με πολλούς άλλους αγωνιζόμενους πολίτες, μάχες για την αντιμετώπιση αυτού του οικολογικού εγκλήματος.
Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε το "παράπονο" ότι είμαστε μόνοι μας. Οι κάτοικοι του Γραμματικού, άντε και του Βαρνάβα κι από κει και πέρα ΤΙΠΟΤΑ, εκτός ίσως από κάποιες σποραδικές παρουσίες.
Έχει σημασία να πω ότι αυτά τα εφτά χρόνια χτυπηθήκαμε, δικαστήκαμε, απειληθήκαμε, προπηλακιστήκαμε, συκοφαντηθήκαμε, χαρακτηριστήκαμε άλλοτε "επικίνδυνοι", άλλοτε "γραφικοί", άλλοτε "αιθεροβάμονες".
Αυτά τα επτά χρόνια διαθέσαμε στον αγώνα, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του και τις δυνατότητές του, χρόνο χρήμα, ενεργητικότητα. Αφήσαμε στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις, παραμελήσαμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τις σχέσεις μας. Δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο, κάναμε απλώς αυτό που οφείλει να κάνει καθένας που πιστεύει σε έναν αγώνα και συμμετέχει σ΄ αυτόν, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού του.
Αυτά μέχρι χθες.
Και ξαφνικά  "εγένετο Καλλικράτης".
Κι αμέσως η παρουσία κάποιων έγινε έντονη στο Γραμματικό. 
Εμείς δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Σίγουρα κάποιοι από αυτούς ίσως είχαν κάνει κάποιες κινήσεις στον χώρο τους για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Σίγουρα κάποιοι είχαν πάρει θέση σε Δημοτικά Συμβούλια. Σίγουρα...
Αλλά σίγουρα κάποιοι άλλοι ίσως δεν γνώριζαν που πέφτει το Γραμματικό.
Σήμερα, όμως, όλοι έχουν άποψη.
Όλοι έχουν κάτι να πουν για το ζήτημα.
Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα.
Ενοχλούμαι όταν βλέπω φυλλάδια που που λένε ότι αυτοί θα τραβήξουν μπροστά τον αγώνα που "άφησαν" κάποιοι "συμβιβασμένοι".
Ενοχλούμαι όταν ακούω για video που αναφέρονται σε "προδότες".
Ενοχλούμαι όταν κάποιοι κάνουν έντονη κριτική για τα "λάθη" και της "παραλείψεις" του παρελθόντος.
Ενοχλούμαι και αναρωτιέμαι.
Που ήσασταν ορέ παλικάρια τόσα χρόνια για να μας σώσετε από τα "λάθη" μας, τις "παραλείψεις" μας, τους "συμβιβασμένους", τους "προδότες";
Δεν σκέφτεστε ότι μπορεί να προκαλείτε αγανάκτηση στον δαρμένο, κουρασμένο, απογοητευμένο κάτοικο του Γραμματικού, που μόνος του τόσα χρόνια πάλευε και παρακαλούσε για την συμπαράστασή σας;
Προέρχομαι από την Αυτοδιοίκηση και ενδεχόμενα να είμαι και στον "Καλλικράτειο" Δήμο Μαραθώνα υποψήφιος.
Αυτή μου η ιδιότητα με κάνει να μπορώ να κατανοήσω, σε έναν βαθμό, την ανάγκη των υποψηφίων να "κερδίσουν πόντους", συμμετέχοντας σε μια διαδικασία, στην οποία μέχρι χθες δεν είχαν καθόλου, ή είχαν υποτονική παρουσία.
Θα μπορούσα, σ΄ αυτά τα πλαίσια να δεχθώ μια θέση ενός υποψηφίου που θα λέει - με λίγα λόγια- "η συμμετοχή μου μέχρι χθες ήταν ελάχιστη, αλλά εάν εκλεγώ θα προωθήσω αυτόν το αγώνα". Να μιλήσει δηλαδή για το ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΡΙΟ.
Και ξέρετε, δεν είναι ντροπή, αντίθετα θα έλεγα ότι είναι τιμή για έναν πολιτικό άνδρα, να ζητήσει συγνώμη για το χθες και παράλληλα να αναλάβει δεσμεύσεις για το αύριο.
Όπως είπα ενδεχόμενα να είμαι στον "Καλλικράτειο" Δήμο Μαραθώνα υποψήφιος. Όμως εγώ επιλέγω την αντίστροφή πορεία από εσάς. Εγώ ήμουν παρών στον αγώνα, είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, είτε μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, αλλά, εφ΄ όσον τελικά  θα είμαι υποψήφιος, θα αποσυρθώ πλήρως από τις Συντονιστικές Επιτροπές. Γιατί δεν θέλω, σε καμία περίπτωση, αυτός ο αγώνας να  γίνει προϊόν προεκλογικής εκμετάλλευσης.
Θα συνιστούσα λοιπόν στους, αγαπητούς κατά τα άλλα, υποψηφίους, να δείξουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στον ζήτημα του ΧΥΤΑ και να αποφύγουν την εκμετάλλευση αυτού του αγώνα.
Ας χαμηλώσουν τους τόνους και ας αναλάβουν ΣΑΦΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για το μέλλον.
Θα εκτιμηθεί περισσότερο.
Φιλικά
ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΟΛΛΙΑΣ
ΒΑΡΝΑΒΑΣ
(ένας απλός πολίτης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")