ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

"ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ" Πόπη Σουφλή


"ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ"

Γράφει η Πόπη Σουφλή 
Μιλώντας σήμερα το πρωί με την Δέσπω Κόνιζου – Λουιζιά, την Κύπρια θεατρική συγγραφέα και ποιήτρια, την «μητέρα» των τραγουδιών που γράφτηκαν για την αεροπορική τραγωδία του Γραμματικού, τη ρώτησα «πως εξηγεί την αδιαφορία των συμπατριωτών της για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, εκεί που στην πραγματικότητα βρίσκονται οι τάφοι των 121 αθώων θυμάτων της HELIOS».
Η απάντηση της Δέσπως, με σόκαρε:

«Όταν ως λαός, δεν ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην κατοχή της Κύπρου από τον τουρκικό ζυγό, αναρωτιέσαι γιατί δεν αντιδρούν οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας;

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, μας αποκοιμίζουν, και μόνο κάποια «μοναχικά χελιδόνια» πετούν ελεύθερα και κλαίνε μ’ ένα μοιρολόι που δεν φτάνει στ’ αυτιά κανενός»!!!

Σκέπτομαι πως η Δέσπω, είναι αυτό το μοναδικό «μοναχικό χελιδόνι» που μπορεί ακόμα να «κελαηδεί», αλλά τη φωνή της την παίρνει ο αγέρας…. και οι συμπατριώτες της, κλείνουν τα’ αυτιά τους στα παραπονεμένα τιτιβίσματά της…

Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου, κάλυψαν μ’ ένα παχύ λίπος, κάθε ανθρώπινο συναίσθημα.

121 τάφοι, θα σκεπαστούν με σύμμεικτα απορρίμματα…

Τους άξιζε καλύτερο κατευώδιο….

Αχ, χελιδόνι μου... πως να πετάξεις σ' αυτό τον μαύρο τον ουρανό....

ΣΧΟΛΙΟ:
Ζητώ συγνώμη από την Πόπη Σουφλή για την αυτούσια αντιγραφή του άρθρου της, αλλά με καλύπτει σε τέτοιο βαθμό σαν να το είχα γράψει εγώ.
Ναι Δέσπω "μοναχικό χελιδόνι", έχεις δίκιο. Την εποχή της "παραίτησης", εμείς αναζητούμε "δυνατές ψυχές". Μάταιο.......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ημουν απο τους πρωτους μαζιμε τη πυροσβεστικη που εσπευσα να βοηθησω εθελοντικα....μεχρι το βραδυ ημουν εκει,..το λεω ,θελοντας να τεκμηριωσω το αισθημα πονου που νοιωθω για ολα αυτα.ο πονος μου ειναι ασημαντος,δεν υπαρχει,μπροστα στον δικο σας.οι ψυχες δε σκεπαζονται!!!πετουν ελευθερες και ισως...ισως,τιμωρουν!!

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")