ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Μαραθώνα
Σας συγχαίρω για την εκλογή σας και σας εύχομαι μια επιτυχημένη θητεία, η οποία θα διανυθεί σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη περίοδο.
Κατά την διάρκεια αυτής της θητείας σας έχετε την ευθύνη να συνθέσετε τους δύο Δήμους και τις δύο Κοινότητες που αποτελούν πλέον τον νέο Δήμο Μαραθώνα, σε μια ενιαία αυτοδιοικητική ενότητα, με ενιαία διοικητική δομή και ενιαίο τρόπο λειτουργίας.
Είμαι βέβαιος ότι διαθέτετε εκείνες τις ικανότητες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο.
Ως πολίτης και δημότης πλέον αυτού του Δήμου αισθάνομαι την υποχρέωση να σας επισημάνω κάποια σημεία, τα οποία, κατά την γνώμη μου, είναι σημαντικά για την επιτυχία του εγχειρήματος και για την κατοχύρωση της αξιοπιστίας του νέου θεσμού.
1ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ Ο.Τ.Α.
Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για οικονομικές ατασθαλίες σε όλους τους συνενούμενους Ο.Τ.Α. Δεν γνωρίζω αν αληθεύουν, αλλά και μόνο η κυκλοφορία του δηλητηριάζει τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργεί την αίσθηση ότι οι αιρετοί δεν είναι έντιμοι. Ένας πλήρης διαχειριστικός έλεγχος θα θέσει την λειτουργία του νέου Δήμου σε στέρεη βάση και κυρίως χωρίς υπόνοιες συγκάλυψης και "συμψηφισμού" ευθυνών.
2ο ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ
Για να αντιμετωπισθεί η "φοβία" που έχει δημιουργηθεί στους συνενούμενους Ο.Τ.Α. και ειδικά στις Κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, για απορρόφησή τους από την Ν. Μάκρη, αλλά και για την ομαλή λειτουργία του νέου Δήμου και την εμπέδωση της ουσιαστικής ένωσης των πολιτών, είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και τοπικών θεσμών.
3ο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων δεν πρέπει να θεωρούνται από τον Δήμο οι "υπηρέτες" του, αλλά πρέπει να αναβαθμισθούν ως θεσμοί, σε προνομιακούς συνομιλητές  και συνεργάτες του Δημάρχου και του Δημοτικού  Συμβουλίου και η γνώμη τους για τα τοπικά ζητήματα να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
4ο ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ
Είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες - οι οποίες είναι χρονοβόρες- για την κατασκευή κτιρίων Γυμνασίου - Λυκείου σε Γραμματικό και Βαρνάβα, αντίστοιχα, έτσι ώστε σύντομα να λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών των δύο χωριών με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα να προωθηθεί ταχύτατα η διαδικασία λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου σε Βαρνάβα και Γραμματικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων των δύο αυτών χωριών.
5ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ Χ.Υ.Τ.Α.
Γνωρίζετε πολύ καλά το πρόβλημα και τις συνέπειες που θα έχει η κατασκευή και λειτουργία του για ολόκληρο τον Δήμο Μαραθώνα. οφείλετε αμέσως μετά την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων να ενεργοποιήσετε κάθε διαδικασία, η οποία θα μπορέσει να ακυρώσει το έργο. Ήδη από τώρα θα πρέπει να ξεκινήσετε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες.
Κινούμενος θεσμικά μπορείτε να δημιουργήσετε διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα εισηγηθεί στο όργανο τις ενδεδειγμένες κινήσεις και δράσεις. Η επιτροπή αυτή μπορεί να διευρυνθεί, εφ΄ όσον το επιθυμείτε και με πρόσωπα που έχουν εμπειρία στον μακροχρόνιο αυτόν αγώνα.
Κύριε Δήμαρχε
Από την πλευρά μου σας δηλώνω ότι θα είμαι στο πλευρό σας σε κάθε κίνηση η οποία θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας και ιδιαίτερα του χωριού μου, του Βαρνάβα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να γνωρίζετε ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα.
Ευελπιστώντας σε παραγωγική συνεργασία
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")