ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για το ''ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''-''ΝΤΥΝΟΜΑΙ-ΤΡΩΩ-ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ''

  • γράφει ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''
 Θα παρακαλούσα το σεβαστό ''ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' να απαντήσει σε εναν Έλληνα Καταναλωτή, στο αυτονόητο ερώτημα που πιθανόν προκύπτει: ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΛΠ., εισαγόμενα μεν, αλλά ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, με ποιά επιχειρήματα θα μπορούσε να τον...μεταπείσει, να τα απορρίπτει αβλεπί, την στιγμή που πάρα πολλοί καταναλωτές, μετρούν KAI ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ για να μπορέσουν να επιβιώσουν...
 ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ   
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ geKollias.blogspot.com
Το ερώτημα και αυτονόητο είναι και βάση έχει. Και φυσικά η απάντηση δεν μπορεί να είναι απλή. Για να απαντηθεί θα πρέπει κατ΄ αρχήν να γίνει κατανοητό ότι η οικονομία δεν είναι μια μονοσήμαντη δραστηριότητα. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ καταναλωτής, που διαθέτει ΕΝΑ εισόδημα (μικρό) και αγοράζει ΕΝΑ προϊόν. Ο κάθε καταναλωτής είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενος. Το εισόδημά του ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό από το εισόδημα των άλλων. Στην τιμή των παραγομένων προϊόντων, εκτός από το κέρδος του βιομηχάνου, περιλαμβάνεται και το εισόδημα των εργατών. Το χρήμα που κινείται στην Ελλάδα και δε εξάγεται (με τα εισαγόμενα προϊόντα) κινεί την ελληνική οικονομία, από την οποία κίνηση έχει ωφέλεια και ο καταναλωτής, ο οποίος μπορεί να είναι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, άρα  ενδιαφέρεται για την θέση του, ή δημόσιος υπάλληλος άρα ενδιαφέρεται να εισπράττει το Ελληνικό κράτος, μέσω του ΦΠΑ κι όχι π.χ. το Γερμανικό κράτος, για να μισθοδοτείται. Αυτός είναι ο "κύκλος της οικονομίας".
Σίγουρα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή της αγοράς, η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη, αλλά επειδή δεν ζούμε μόνο μια μέρα, ή ένα μήνα, πρέπει να μας αφορά και η μακροπρόθεσμη κατάσταση της Χώρας μας.
  • Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ"

Για να καταλάβουμε πόσο βοηθάμε την Ελληνική οικονομία με την προτίμηση εγχώριων προϊόντων και υπηρεσιών, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που οδηγεί τις οικονομίες σε αναπτυξιακή πορεία ή σε ύφεση 
:Όταν αυξάνεται η ζήτηση των προϊόντων μιας χώρας, οι επιχειρήσεις σπεύδουν να αυξήσουν την παραγωγή τους για να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη.Έτσι, πραγματοποιούν επενδύσεις, προσλαμβάνουν προσωπικό, αγοράζουν υλικά και υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η απασχόληση των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των γεωργών, των ιδιοκτητών ακινήτων κλπ προκαλώντας αντίστοιχη αύξηση των εισοδημάτων τους και κατ επέκταση της αγοραστικής τους δύναμης.
Ως φυσική συνέπεια, έρχεται η νέα αύξηση της ζήτησης, η οποία προκαλεί έναν νέο γύρο διόγκωσης των επενδύσεων, των εισοδημάτων, της οικονομικής δραστηριότητας κλπ, βάζοντας την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.
Στα πλαίσια αυτά, το Κράτος εισπράττει περισσότερους φόρους (π.χ. ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) περιορίζοντας (ή εξαλείφοντας) τα ελλείμαματά του, αυξάνοντας τις προνοιακές παροχές, χρηματοδοτώντας καλύτερα την παιδεία και την έρευνα, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας κ.ο.κ.
Η πιό πάνω διαδικασία οδηγεί στην ισχυροποίηση των ντόπιων επιχειρήσεων, οι οποίες γίνονται πλεόν ικανές να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα, φέρνοντας χρήματα από το εξωτερικό και δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την εγχώρια οικονομία.
Τι γίνεται όμως, όταν αγοράζουμε κυρίως εισαγώμενα αγαθά;
Απλούστατα, στέλνουμε τα χρήματα μας σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, βοηθώντας στην ανάπτυξη ξένων οικονομιών. Ταυτόχρονα, περιορίζεται ο τζίρος των δικών μας επιχειρήσεων, οι οποίες αναγκάζονται να περιορίσουν την παραγωγή τους, με συνέπεια την απόλυση εργαζομένων, την αγορά λιγότερων υλικών αγαθών και υπηρεσιών από τους Έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες, γεωργούς κλπ. Με αυτό τον τρόπο το εισόδημα της Ελληνικής κοινωνίας μειώνεται, τα κρατικά έσοδα μειώνονται, τα ελλείμματα και τα χρέη αυξάνονται αλματωδώς, με μεσοπρόθεσμη κατάληξη την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και το φόρτωμα των παιδιών μας με χρέη που θα απομυζούν τα εισοδήματα τους.
Για να πάρουμε μια ιδέα της εγκληματικής καταναλωτικής συμπεριφοράς μας, αρκεί να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2009 τα χρήματα που πληρώναμε για εισαγωγές ήταν τριπλάσια από αυτά που εισπράτταμε από τις εξαγωγές μας. Ακόμη και σήμερα, οι ειδαγωγές μας είναι υπερδιπλάσιες των εξαγωγών μας.
Σκεφθείτε ότι, αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγώμενων αγαθών με ντόπια, θα «πεύτουν» στην Ελληνική οικονομία κάπου 10 δις ευρώ τον χρόνο. Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν π.χ. να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) 600.000 νέων θέσεων εργασίας.
Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε προτιμώντας εκείνα τα προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν πραγματικά τον κόπο να τα προτιμήσουμε. Από εκεί και πέρα, ίσως να ανακαλύψουμε ότι αξίζει να δώσουμε και μια ευκαιρία στις ντόπιες επιχειρήσεις που δεν είναι μεν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, αλλά χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να απογειωθούν.
Ο καθένας μας θα βρεί τα όρια των καταναλωτικών του επιλογών.ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''
''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''
Φίλε Γιώργο, σε πολλά με βρήκε σύμφωνο η άποψή σου για ''ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ''- ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΛΠ. 
Αλλά το ελληνικό χρήμα -κι αυτό το ξέρουμε καλά όλοι μας- δεν...μεταναστεύει στην...αλλοδαπή ΜΟΝΟ με την αγορά εισαγώμενων υλικών, αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ, ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ''ΕΑΥΤΟΥΛΙΣΤΙΚΗ'' ΘΕΩΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ...ΠΑΧΥΛΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ...ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ... 
ΑΥΤΟΙ οι πολίτες λοιπόν, ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΝΟΣ ''ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'' (εως ΚΑΘΟΛΟΥ, τολμώ να πω) κι αν πουν οτι το κάνουν, θα το θεωρήσω ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ... 
Κι όσο για τους υπόλοιπους, σοβαρούς και σκεπτόμενους πολίτες που θα την ασπαστούν, να' σαι σίγουρος οτι -παρόλη την καλή τους πρόθεση- οχι μόνο θα είναι ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, αλλά μπορεί να χαρακτηριστούν και ''κολλημένοι με την μπάλα''.... 
Σε κάθε περίπτωση, ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΕΓΩ'', ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ''.... 
Υ.Γ. Αλήθεια, τα κόμματα εξουσίας που ΠΟΛΥ ΠΡΟΘΥΜΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ''ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ'', ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;;;;; ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ -ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ;;;;; ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ...ΤΑ ''ΕΓΧΩΡΙΑ'' (κι οχι ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ!) ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ...ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ...  


geKollias:
ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΩ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ".
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΙ  -ΕΛΠΙΖΩ- ΟΥΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")