ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

  • γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Άκουσα τον Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει την σύσταση Επιτροπής της Βουλής, για την προστασία των Δημοκρατικών θεσμών, με αφορμή – προφανώς - τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών.
Είμαι από αυτούς που δεν συμφωνούν με τέτοιες πρακτικές. Θεωρώ ότι οφείλουμε σεβασμό στο θεσμό του Βουλευτή, άσχετα από την όποια εκτίμηση για το πρόσωπο.
Συνεπώς θα μπορούσα να θεωρήσω θετική την κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού.
Αλλά…
Αλλά εδώ υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Από όσο γνωρίζω – διορθώστε με αν κάνω λάθος-   στους Δημοκρατικούς θεσμούς περιλαμβάνεται, εκτός από την Βουλή και ο Λαός. Ο Λαός, ο οποίος έχει δικαιώματα, πέρα από τις αυτονόητες υποχρεώσεις. Ένα από τα δικαιώματά του είναι κι αυτό της ελεύθερης έκφρασης και της διαμαρτυρίας.
Τα πρόσφατα γεγονότα στο Σύνταγμα – κι όχι μόνο- δείχνουν ότι αυτό το δικαίωμα αμφισβητείται έμπρακτα, από τους κυβερνώντες. Διαμαρτυρόμενοι πολίτες ψεκάζονται με χημικά, χτυπιόνται, συλλαμβάνονται. Με αφορμή την δράση των «κουκουλοφόρων». Οι περιβόητοι «γνωστοί – άγνωστοι», που αποτελούν άλλοθι – κάθε φορά- για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Επιτέλους, αν πράγματι πρόκειται για «εξτρεμιστικά στοιχεία» ας τους απενεργοποιήσουν. Οι δυνατότητες υπάρχουν, την σύγχρονη τεχνολογία την διαθέτουν, τι τους λείπει; Προφανώς η βούληση. Γιατί «βολεύουν». Και πλέον δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι δεν πρόκειται για «έμμισθα όργανα του μηχανισμού». Κι ας σταματήσει επιτέλους το παραμύθι των «υπαλλήλων της ΕΘΕΛ», ή όποιο άλλο εφευρίσκεται, όταν τα video «συλλαμβάνουν» την αγαστή συνεργασία κουκουλοφόρων και δυνάμεων καταστολής. Δεν είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη, ούτε η μόνη περίπτωση, αυτή των τελευταίων γεγονότων του Συντάγματος.
Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνω στην λογική του «συμψηφισμού». Δεν είμαι της άποψης «βαράνε αυτοί, τους βαράμε κι εμείς». Αλλά πώς να πείσει ο Πρωθυπουργός την κοινωνία ότι πράγματι νοιάζεται για τους Δημοκρατικούς θεσμούς κι όχι για την προστασία – και μόνο- του συστήματος εξουσίας;
Όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια δημιούργησαν στον Έλληνα πολίτη το αίσθημα της ανασφάλειας, της αδικίας, ακόμη και της εξαπάτησης. Μια ολόκληρη κοινωνία αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση από το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Κι αντί το πολιτικό σύστημα να προσπαθήσει να κατανοήσει την κοινωνία, να της σταθεί δίπλα στις δύσκολες στιγμές που περνάει, όταν δεν την δέρνει, την βρίζει.
Κατασυκοφαντούνται οι Δημόσιοι υπάλληλοι, χαρακτηρίζονται «συντεχνίες» οι άνθρωποι που παλεύουν να μην χάσουν την δουλειά τους, αποκαλούνται «υπονομευτές» συλλήβδην όλοι οι διαμαρτυρόμενοι.
Έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην κοινωνία, ένα πρώτο δείγμα της οποίας είναι οι επιθέσεις ενάντια στους βουλευτές. Πολύ φοβάμαι ότι έρχονται κι άλλα. Και τότε δεν θα μπορεί καμία Επιτροπή της Βουλής να επαναφέρει την κοινωνική γαλήνη.
Αν πράγματι ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες για τους Δημοκρατικούς θεσμούς, ας δώσουν αυτοί τα πρώτα δείγματα γραφής.
Αναδιοργανώνοντας την Ελληνική Αστυνομία, έτσι ώστε να είναι προστάτης κι όχι διώκτης των πολιτών, ξεκόβοντας μια για πάντα τον «ομφάλιο λώρο» με τους παρακρατικούς τραμπούκους.
Διαλεγόμενοι με τους πολίτες κι όχι επιβάλλοντας, δια της βίας, την βούλησή τους.
Τιμωρώντας τους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος κι όχι καλύπτοντάς τους με τα γνωστά νομικίστικά τερτίπια που οδηγούν στην παραγραφή.
Χτυπώντας την φοροδιαφυγή εκεί που και υπάρχει και μεγάλη είναι κι όχι ξεζουμίζοντας τον συνεπή φορολογούμενο πολίτη.
Τότε, ίσως, η κοινωνία αισθανθεί ότι πρέπει να σέβεται την Βουλή και τους Βουλευτές.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")