ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"ΟΣΑ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΞΙΣΤΟΡΩ" ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ
geKolliasVarnavas@gmail.com
τα χρόνια του δημοτικού άρχισε να αναπτύσσεται η περιέργεια και αισθανόμουν την ανάγκη να μάθω για το χτές του τόπου μου. Ρωτούσα λοιπόν συνεχώς, τους γονείς, την γιαγιά, τους θείους. Ήθελα να ακούω ιστορίες, που φάνταζαν σαν ανέκδοτα, αλλά ήσαν πραγματικές.
Οι διηγήσεις αυτές με βοήθησαν να καταλάβω πόσο δύσκολα ήσαν τα χρόνια των γονιών μου, την φοβερή άγνοια των χωριανών μου, την απομόνωση του χωριού μου κι ας απείχε μόλις τριανταπέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Παραθέτω μερικές απ΄ αυτές τις διηγήσεις κι ας μην σου φανούν υπερβολικές. Είναι πέρα για πέρα αληθινές.
   Μια κοπελιά είχε ακούσει πως στην Αθήνα «πατάνε ένα κουμπί κι ανάβει φώς». Προσπαθούσε λοιπόν κάθε βράδυ, πατώντας τα κουμπιά της ζακέτας της, ν΄ ανάψει κάποιο φως, αλλά μάταια. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «είναι φαίνεται αλλιώτικα αυτά τα κουμπιά της Αθήνας»!
              Η μητέρα μου μέτραγε τα Κράτη του κόσμου και τα έβγαζε 12. Βαρνάβας, Γραμματικό, Καπανδρίτι, Μάζι, Κάλαμος, Μαραθώνας, Αθήνα, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική, Εύβοια, Τουρκία.
             Ένας νέος της εποχής, μη αντέχοντας την στερημένη ζωή που ζούσε, λέει στην μάνα του: «Μέμε το βέτε νε Γκερμανί» (Μάνα θα πάω στην Γερμανία). Κι η μάνα του «ρε νέκε το βες εδέ νε Χαλκίδε» (ρε δεν πα να πας μέχρι και την Χαλκίδα). Γι΄ αυτήν η Χαλκίδα ήταν η άκρη του κόσμου της.
Κά       Κάποιος χωριανός είχε πάει στην Αθήνα και έβγαλε μια φωτογραφία. Την έφερε στο σπίτι κι η γυναίκα του θαύμασε το εκπληκτικό αυτό γεγονός. Την επόμενη φορά που θα πήγαινε στην Αθήνα, του λέει «Ρε Γιαν αντέ γκα Αθήνε τσε βέτε, ντζιέρμε εδέ μούα νιε ποτογκραφί» (Ρε Γιάννη εκεί στην Αθήνα που πας, βγάλε μου κι εμένα μια φωτογραφία).
             Ένας άλλος πάλι χωριανός πηγαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα κι αγανακτεί από το πέρα-δώθε του κόσμου. Αυτός στο χωριό περπάταγε μόνος του στο δρόμο, άντε και κανά δυό ακόμη, ενώ εδώ τον έσπρωχναν, του ΄πεφταν πάνω οι αντίθετα ερχόμενοι. Αγανακτισμένος σταματά στην μέση του πεζοδρομίου και φωνάζει «Ι τούτι πόστε, ι τούτι λιά» (Ή όλοι πάνω, ή όλοι κάτω)....."

"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")