ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

2,4 εκατομμύρια υπογραφές κατά της συνθήκης ACTA κατατέθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπ. Κοινοβουλίου...

Από την Όλγα Σαράφη
2,4 εκατομμύρια υπογραφές χρηστών του διαδικτύου συγκεντρώθηκαν κατά της συνθήκης ACTA και παραδόθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.
Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης των υπογραφών ανήκει στη διαδικτυακή οργάνωση Avaaz, μέσω της οποίας 13 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιούνται σε καμπάνιες και συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες.
Η Αναφορά θα εξεταστεί από την Επιτροπή Αναφορών μέσα στον επόμενο μήνα ώστε να αξιολογηθεί το αν είναι παραδεκτή, αν δηλαδή εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής και αφορά κάποιον τομέα δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Αναφορών θα αποφασίσει για την περαιτέρω δράση της.
Η συνθήκη ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement ή «Εμπορική Συμφωνία Εναντίον της Πλαστογραφίας») στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε διεθνές επίπεδο. Η συνθήκη έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, με τους επικριτές της να καταγγέλλουν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών εις βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών, ενώ σκεπτικισμό προκαλεί και η εφαρμογή της στον χώρο του διαδικτύου, όπου θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ιδιωτικότητα των πολιτών και η ελευθερία της έκφρασης. Για να εγκριθεί η συνθήκη από την Ε.Ε. θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επικυρωθεί από τα Κράτη Μέλη. Μέχρι στιγμής έχει επικυρωθεί από 22 Κράτη Μέλη.
Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εργάζεται για την επίλυση προβλημάτων καταπάτησης των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, που προκύπτουν από τη μη σωστή εφαρμογή ευρωπαϊκής νομοθεσίας από κάποιο κράτος μέλος. Είναι μια εξεταστική επιτροπή, χωρίς νομοθετική εξουσία, ωστόσο, συνεργάζεται με εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες για να επιλύσει προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Κάθε πολίτης της Ε.Ε. έχει το δικαίωμα αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση το άρθρο 227 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αναφορές μπορεί να έχουν μορφή παραπόνου ή αιτήματος και να αφορούν ζητήματα δημόσιου ή ιδιωτικού συμφέροντος.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")