ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Έκθεση «Οι δρόμοι του ψωμιού» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (14/5 - 31/8/2012)


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην νέα έκθεση «Οι δρόμοι του ψωμιού» (14 Μαΐου – 31 Αυγούστου), μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο του ψωμιού, στα έθιμα και στη διατήρηση της κληρονομιάς του.
Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης από παραδοσιακά και «κεντημένα» ψωμιά που είναι βασισμένα σε έθιμα (στον κύκλο της ζωής και στον κύκλο του χρόνου) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η καλλιέργεια της γης, η σπορά, ο θερισμός, το άλεσμα και το ψήσιμο μεταμορφώνουν το ψωμί σε έργο τέχνης. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον και την τέχνη, με σεβασμό στη «μητέρα γη», η έκθεση έχει στόχο την ανάδειξη και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το δημητριακό, ένα τόσο σημαντικό αγαθό για τους λαούς του κόσμου και παράλληλα ιερό προϊόν της Μεσογείου, αποτυπώνεται στα εκθέματα με τον καλύτερο τρόπο.
Η έκθεση είναι προσβάσιμη καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», στο επίπεδο Αναχωρήσεων στον ημιώροφο (Είσοδος 3). 
Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, μουσείο μοναδικό στο είδος του, εδρεύει στο Βαρνάβα Αττικής του Δήμου Μαραθώνα. Τα εκθέματά του αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή παραδοσιακού και κεντημένου ψωμιού στην Ευρώπη. Χίλιοι πεντακόσιοι άρτοι από την Ελλάδα και σαράντα χώρες από όλο τον κόσμο κοσμούν το μουσείο. Μέρος της συλλογής του κάθε χρόνο ταξιδεύει με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι δρόμοι του ψωμιού» σε πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού.

Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")