ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΑΝΤΙΟ ACTA

Μια νίκη στον αγώνα υπέρ ενός ελεύθερου διαδικτύου, χωρίς αυστηρούς κανόνες copyright 

  • γράφει η ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ  
«Η βιομηχανία του copyright πρέπει να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι στο copyright», με αυτή την πρόταση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη Ψηφιακής Ατζέντας της ΕΕ, Neelie Kres, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. H συνθήκη αυτή που σχεδιάστηκε με γνώμονα την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο, κατηγορήθηκε ευρέως ότι περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες, και παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο.
Χαρακτηρίζοντας τις εκτεταμένες αντιδράσεις ως μια «δυνατή πολιτική φωνή» συμπληρώνει: «τώρα είναι πιθανότερο να συνεχίσουμε σε έναν κόσμο χωρίς SOPA και χωρίς ACTA», και «πρέπει να βρούμε λύσεις ώστε να κάνουμε το ίντερνετ έναν ανοιχτό χώρο ελευθερίας και καινοτομίας, κατάλληλο για όλους τους πολίτες, και όχι μόνο για τους τεχνολογικά καταρτισμένους». Χωρίς μάλιστα να αναφερθεί σε ονόματα, πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να βασίζονται στον «περιορισμό» και τον «έλεγχο», όπως στα επιχειρηματικά μοντέλα του παρελθόντος, γιατί τέτοια περιοριστικά μοντέλα στραγγαλίζουν την καινοτομία και την ελευθερία.
Η ουσία είναι ότι η ACTA που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν θα ψηφιστεί καν μετά την ετυμηγορία της Kres, κι έτσι προς το παρόν το ευρωπαϊκό διαδίκτυο θα συνεχίσει χωρίς περιορισμούς και αυστηρούς κανόνες. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είχε υπογράψει την αμφιλεγόμενη συνθήκη τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")