ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ"



Διάβασα στο facebook....
Χθες βράδυ,8 περίπου η ώρα,στο δρόμο Καπανδριτίου-Βαρνάβα ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και χτύπησε τον 12χρονο Κωνσταντίνο. Η οδηγός εγκατέλειψε το παιδί στο δρόμο αφού πρώτα μάζεψε τον χτυπημένο προφυλακτήρα της .Ο φίλος του Κωνσταντίνου κατάφερε να δει την ξανθιά κυρία που έφευγε με το ασημί αυτοκίνητο της ( ίσως τύπου Golf). Το παιδί είναι σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο, με αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι και πρόσωπο. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, ας επικοινωνήσει μαζί μου ή να δώσει στοιχεία στο αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου.
....και μελαγχόλησα. Απορροφημένοι όλοι μας με τα μνημόνια και τα αντιμνημόνια, τα μέτρα και το επαχθές ή μη χρέος, τον Τσίπρα και την Χρυσή Αυγή, δεν πήραμε τίποτα χαμπάρι. Δεν αντιληφθήκαμε ότι το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα είναι το κοινωνικό έλλειμμα. Η συνεχής αποσάθρωση της κοινωνικής συνοχής.
Το παραπάνω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Μια γυναίκα, ίσως μάνα, χτυπά ένα παιδί και το εγκαταλείπει αιμόφυρτο, αφού πρώτα -με τι ψυχραιμία- μαζέψει τα "πειστήρια" του εγκλήματος.
Αυτή η γυναίκα αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας κοινωνικής ομάδας που συνεχώς διευρύνεται. Μιας ομάδας που πέρα από ταξικές, πολιτικές, ή άλλες διαφορές έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό, τον "φιλοτομαρισμό" κι ένα κοινό σύνθημα "ζήσε εσύ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν" (στην κυριολεξία!).
Πρέπει να χτυπήσει συναγερμός. Τα οικονομικά, αργά, γρήγορα, ή πολύ αργά θα φτιάξουν. Η κοινωνία, όμως, δύσκολα θα αποκτήσει και πάλι την συνοχή της.
Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος. Ας μη κλείνουμε τα μάτια. Έχουμε χρέος να παλέψουμε τα καρκινώματα αυτά της κοινωνίας να εξαλειφθούν. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Για να μην μας πουν κάποτε "σε τι κόσμο μπαμπά μ΄ έφερες να ζήσω".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μείναμε λίγοι οι ευαίσθητοι......

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")