ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Π80 Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΄80 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Γιατί εμείς, γιατί ξανά...
Το Π80 είναι πριν απ’ όλα το αποτέλεσμα μιας ανάγκης προσωπικής: Να βρεθούμε και πάλι μαζί, όσοι τη δεκαετία του ’80 συναντηθήκαμε στο φοιτητικό και το σπουδαστικό κίνημα, στις συνδικαλιστικές ή τις τοπικές οργανώσεις, σε όλα εκείνα τα “π” που μας σημάδεψαν: Π όπως ΠΑΣΠ, ΠαΣοΚ, πανεπιστήμιο, πολιτική, προοδευτική παράταξη ...
Για μας, η εποχή εκείνη έχει σημαδευτεί από την αθωότητα, τη γενναιότητα, την αφέλεια, την ανιδιοτέλεια και το ρομαντισμό των είκοσι και κάτι χρόνων της ηλικίας μας. Οι φιλίες εκείνης της εποχής, ακόμη και οι αντιπαλότητες, δημιούργησαν δεσμούς που κατάφεραν να επιβιώσουν στο χρόνο. Εμείς, οι εκδρομείς του ’80, ανακαλύπτουμε ακόμη τη χαρά και την επιθυμία της συνάντησης.
Tο Π80 είναι λοιπόν ένας τρόπος να συναντηθούμε και πάλι. 
Ο νέος κύκλος
Δεν είναι, όμως, η νοσταλγία που μας παρακινεί. Είναι η αίσθηση ότι ένας νέος κύκλος αρχίζει. Σ’ αυτό το νέο κύκλο, θέλουμε να είμαστε παρόντες, μακριά από τους στερεότυπους, τους κώδικες και τις εμμονές ενός πολιτικού λόγου που φθίνει. Με την ελπίδα να ξαναβρούμε τη χαμένη αθωότητα της πολιτικής, αναζητούμε τις νέες αντιθέσεις, τα νέα περιεχόμενα και τις νέες σχέσεις στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική, σε έναν δημιουργικό διάλογο με το μέλλον.
Τι ΔΕΝ είναι το Π80
Το Π80 δεν είναι εσωκομματική τάση ούτε κλειστή ομάδα. Είναι από μόνο του πολυτασικό, ακόμη και αντιφατικό, αφού συμμετέχουν πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, αλλά με έναν κοινό στόχο: Να εκτεθούν στην αλληλεπίδραση με τους άλλους, να βρουν το θάρρος της γνώμης και της πρότασης, να προσπαθήσουν για τη σύνθεση, να επενδύσουν στην αντιπαράθεση.
Το Π80 δεν προσφέρεται για πασαρέλα επωνύμων, ούτε ως παράρτημα πολιτικών γραφείων. Επιδιώκει να αποτελέσει βήμα για όσους αναζητούν τρόπο να εκφραστούν πέρα από μηχανισμούς και επικοινωνιακά τρικ, ως πολίτες και όχι ως πολιτευτές ή οπαδοί. 
Τι θέλει το Π80 
Το Π80 θέλει να μείνει μακριά από πολιτικές και κομματικές εξουσίες και μηχανισμούς, χειραγωγήσεις και στημένες πλειοψηφίες. Προσερχόμαστε χωρίς αποκλεισμούς, ίσοι μεταξύ ίσων. Προσερχόμαστε με τις απόψεις, τις ιδέες και τις σκέψεις μας σε γόνιμο διάλογο. Με ανεκτικότητα και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με ενδιαφέρον για το διαφορετικό και δίψα για το καινούργιο.
Επιδιώκουμε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στο ιδεώδες και την πρακτική της κοινωνίας των πολιτών, που αφήνει χώρο και δίνει ρόλο στον πολίτη ως αυτόνομη προσωπικότητα. Έχουμε κουραστεί από το “τέλος” της Ιστορίας, τον επαγγελματισμό των τεχνικών της εξουσίας, τη σιωπή του κόσμου. Πιστεύουμε στο όραμα της ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοπολιτείας και ίσων ευκαιριών. Θέλουμε να βλέπουμε την πολιτική όχι ως άσκηση επικοινωνιολόγων αλλά ως δοκιμασία ιδεών. 
Θα θέλαμε, τέλος, να βλέπουμε συχνά εργαζόμενους πολιτικούς, που μπορεί να υπάρξουν και εκτός πολιτικής, που δεν εξαντλούν την εικόνα και την αυτοεκτίμησή τους στο αξίωμά που κατέχουν. Θα θέλαμε να έχουμε πολιτικούς απεξαρτημένους από την πολιτική, πολίτες εθισμένους στην πρωτοβουλία, κόμματα αρχών και ιδεών. 
Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε τίποτε από αυτά...
Αλλά ακόμη και αν αποτύχουμε σε όλα αυτά, ελπίζουμε ότι θα κρατήσουμε τη χαρά της συνάντησης, τη γιορτή της παρέας, την ευκαιρία να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους εαυτούς μας, τις εξελίξεις και τους γύρω μας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")