ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

ΜΗΝ (ΠΟΛΥ)ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ "ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΑ ΚΕΡΔΗ"

Απαισιόδοξη η άποψη του αρθρογράφου, αλλά, αλήθεια, πόσο απέχει από την πραγματικότητα; Νομίζω όχι πολύ. Και το χειρότερο είναι ότι αυτήν την «πραγματικότητα» την αποδεχόμαστε, κατά βάθος, όσο κι αν την καταγγέλλουμε. Το «τίποτα δεν γίνεται» μας έχει γίνει βιώμα και πλέον αποτελεί «στάση ζωής» για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Ότι ακριβώς χρειάζεται το σύστημα της διαπλοκής, της κομπίνας και της αρπαχτής, για να συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητο.

Αυτοί –πάλι- θα θησαυρίσουν σε βάρος του λαού κι εμείς άβουλοι και μοιραίοι θα παρακολουθούμε το πάρτι και θα «καταγγέλλουμε» (μεταξύ μας) τα αρπακτικά. Ανώδυνα γι΄ αυτούς, βολικά για μας (ποιος να βγει στο δρόμο τώρα;). Ότι, δηλαδή γίνεται χρόνια τώρα.
Διάβασε αναγνώστη το άρθρο και πες μου … τι δεν καταλαβαίνεις!
Γιώργος Κόλλιας
_________________________

ΜΗΝ (ΠΟΛΥ)ΠΡΟΣΔΟΚΑΣ "ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΑ ΚΕΡΔΗ" 

  • του Θανάση Νικολαΐδη.
ΚΑΠΟΤΕ θα βγει στον αέρα το φυσικό αέριο που κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Απλώθηκαν τα σχέδια κι η φαντασία οργίασε. Μας έθρεψε αυτή η γη… υπεργείως, καιρός για τον υπόγειο πλούτο μας(;).
ΑΥΤΑ, σε επίπεδο εθνικών σχεδιασμών και χωρίς τον… ξενοδόχο. Να θυμίσουμε πως κάθε πόλεμος οφείλεται στην ευκινησία της κάτω μασέλας; Και πώς το πετρέλαιο ανάβει πολέμους πριν ακόμα το ανάψουμε για την ενέργειά του; Και ποιος μας το εγγυάται πως η ζώνη περί τα «οικόπεδα» εξόρυξής του θα παραμείνουν στη ζώνη της κατοχής μας, ως ελλήνων (που μας βάλανε σημάδι); Να μην τον κακομελετάμε κι ας φαντασθούμε τον ξένο παράγοντα ανενεργό και… φιλέλληνα. Πως μας αγνοούν οι μακρινοί σχεδιαστές της παγκόσμιας οικονομίας και (μοναδικοί) αφέντες του κόσμου και πως δεν πέφτουν βόμβες στην περιοχή μας για «διευθέτηση» και έλεγχο των καυσίμων (μας). Δεν μας επιβάλλουν δικτάτορες τύπου Χουσεΐν, δεν μας απειλούν με (ΝΑΤΟικούς) βομβαρδισμούς λόγω «εμπλουτισμένου ουρανίου».
ΠΕΣ, λοιπόν, πως μείναμε μοναδικοί ιδιοκτήτες και ορίζουμε τα του οίκου μας. Αφήνουμε τη φαντασία να οργιάζει για το μάννα εκ της… γης, αλλά ας προσγειωθούμε. Ζούμε στην Ελλάδα της κομπίνας, όπου σχεδιάζει τα μικροκόλπα του ο απατεωνίσκος της καθημερινότητας, σχεδιάζει και τα δικά του ο μεγαλοκομπιναδόρος. Οικογένειες που παρέμειναν πλούσιες μπλοκάροντας τις έρευνες για φυσικό αέριο. Σε χώρα όπου βάζουν χέρι στο σχέδιο Μάρσαλ, ακόμα και στον ρουχισμό της ΟΥΝΡΑ. Στη σημερινή Ελλάδα, όπου ακόμα διακινούν νοθευμένα καύσιμα αδίστακτοι (και ατιμώρητοι) κομπιναδόροι.
ΣΤΗ σημερινή Ελλάδα (πρώτη στη διαφθορά… πανευρωπαϊκά), δεν έχεις και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Όχι για τα κοιτάσματα που μας τα’ δωσε, ως υπέδαφος, ο Θεός. Για τη μελλούμενη διαχείριση και τοποθέτηση των «κερδών», πριν ακόμα τα δούμε στο τραπέζι. Εδώ, λοιπόν, όπου «ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα» και αλωνίζουν νοθευτές καυσίμων ανθεκτικοί στο χρόνο και χωρίς της «εξουσίας» να ιδρώνει το αυτί, μην ονειρεύεσαι, μην προσδοκάς. Το καύσιμο θα… φαγωθεί «από μέσα». Από οργανωμένα συμφέροντα, με «σκληρούς». Με τα κοράκια καλοταϊσμένα και μονίμως πεινασμένα και τα αρπακτικά να εφορμούν, χωρίς ν’ αφήνουν ίχνη της τροχιάς τους. Δεν θα βαρυστομαχιάσουν «πίνοντας» πετρέλαιο, όπως δεν κορέσθηκαν, χρόνια τώρα, απ’ τα υπερκέρδη τους.
ΜΕ τόσους καταργημένους θεσμούς και ανεφάρμοστους νόμους, μην… ονειρεύεσαι. Σε Κράτος κομμένο στα μέτρα της ολιγαρχίας και ανοχύρωτο σε ξένες παρεμβάσεις, μην πολυσχεδιάζεις… ελληνικά. Στην καθημερινότητα της πρόχειρης διαμαρτυρίας με πλακάτ, μολότοφ και κουκουλοφόρους, δεν έχεις την ηρεμία να σκεφθείς. Με τη διαφθορά διάχυτη, μην προσδοκάς κέρδη για μοιρασιά.
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")