ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΕΤΥΧΕ!

«Ακόμη χειρότερο και από την εκμετάλλευση είναι να μην θέλουν καν να σε εκμεταλλευτούν... Να σε θεωρούν εντελώς περιττό, άχρηστο...», (Βίβιαν Φόρεστερ)
Τελευταία ζούμε μια μοναδική ιστορική ανατροπή: την πορεία της πλήρους αυτονόμησης του Κεφαλαίου. Οι αιτίες; Η πρώτη είναι η συνεχής αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγωγής. (Εκεί που αυτή δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη - για την ώρα - είναι επειδή η ανθρώπινη εργασία κοστίζει εξευτελιστικά φθηνότερα από την προμήθεια και τη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής).
Αποτέλεσμα είναι να γίνονται περιττοί στην παγκόσμια παραγωγική διαδικασία ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Η δεύτερη είναι η ιλιγγιώδης ανάπτυξη του χρηματιστικού κεφαλαίου, το οποίο δεν χρειάζεται πλέον να επενδυθεί σε παραγωγικές διαδικασίες για να αποφέρει κέρδη, τουναντίον μάλιστα. Υπάρχουν δεκάδες χρηματιστικά προϊόντα που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερα και γρηγορότερα κέρδη, με υψηλότερο φυσικά ρίσκο. Έτσι, το χρήμα αναπαράγεται πλέον με καθαρή κλωνοποίηση, δίχως να συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής!
Δεδομένου, λοιπόν, ότι η ιδιότητα του ανθρώπου ως εργατικής δύναμης δεν ενδιαφέρει πλέον τους καπιταλιστές, η μόνη ιδιότητα που τους ενδιαφέρει είναι εκείνη του αγοραστή των προϊόντων των τους, του καταναλωτή! Μόλις λύσουν εν καιρώ και αυτό το ακανθώδες «πρόβλημα», η επανάσταση του Κεφαλαίου θα έχει πετύχει πλήρως εκεί όπου απέτυχε η κομμουνιστική: το χρήμα θα έχει αυτονομηθεί ολοκληρωτικά από την άθλια εξάρτηση και την εκμετάλλευσή του από το παρασιτικό προλεταριάτο (μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ)!!! Πού να το φανταζόταν αυτό ο Μαρξ!!!...
«Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με τη νίκη των εταιρειών. Το χαρακτηριστικό του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ότι όλες οι χώρες έχασαν ταυτόχρονα», (Φρ. Μπεγκμπεντέ).
Και περνάμε στο β΄ μέρος της... επανάστασης του κεφαλαίου!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Monsanto έχει (σχεδόν) το μονοπώλιο των (εν πολλοίς μεταλλαγμένων) σπόρων και φυτών, η Cargil (σχεδόν) το μονοπώλιο της εμπορίας τροφίμων, η Microsoft (σχεδόν) το μονοπώλιο του λογισμικού Η/Υ, κλπ.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το χρέος όλων των χωρών (δεν υπάρχει καμία που να μην έχει) συνολικού ύψους 40,5 τρισεκατομμυρίων βρίσκεται στα χέρια (ή μάλλον στα νύχια!) 5 τραπεζιτών!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι (ίδιας ιδιοκτησίας με τις τράπεζες) «οίκοι αξιολόγησης» χορεύουν στο ταψί της «δανειοληπτικής ικανότητας» ολόκληρες χώρες και τους κατοίκους τους, απειλώντας τες με χρεοκοπία!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι τράπεζες πέτυχαν να κρατούν τα κέρδη - στις καλές περιόδους - και να κρατικοποιούν τις ζημιές τους - σε περιόδους κρίσεως!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο καμία ουσιαστική συζήτηση, ούτε καν η παραμικρή νύξη γι’ αυτή την αδυσώπητη και παγκόσμια κυριαρχία του κεφαλαίου!
Από όλα τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επανάσταση του Κεφαλαίου πέτυχε πλήρως κι επικράτησε παντού! Είμαστε όλοι σκλάβοι στα πόδια τους!...
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκεφάλαια και υποσημειώσεις αυτού του βασικού εφιαλτικού προβλήματος, και άρα ήσσονος σημασίας
Οπότε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε... ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")