ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Γραμματικού Λαϊκή Συνέλευση με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα του ΧΥΤΑ.
Η συγκέντρωση ήταν μαζική και οι ομιλητές ανέλυσαν το ζήτημα σε όλες του τις παραμέτρους.
Παρόντες ήσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας, εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. Χουντή, οι Δημοτικοί Σύμβουλοί του Δήμου Μαραθώνα Νίκος Στεφανίδης και Φώτης Δεληβοριάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα Γιώργος Κοροβέσης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας και εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Κερατέας και Φυλής.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γραμματικού αναφέρθηκε στην άρνηση της Διεύθυνσης Δασών να χορηγήσει άδεια για την πραγματοποίηση διερευνητικής γεώτρησης, με το σαθρό επιχείρημα ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα!

Ο Γιώργος Πάντζας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Ε.Κ.Μ. να καταθέσουν ερώτηση στην Βουλή για το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την ουσιαστικά μη απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε μια πολιτική τοποθέτηση, εκτός θέματος και δημιούργησε δυσαρέσκεια στους συγκεντρωμένους.
Ο εκπρόσωπος του κ. Χουντή αναφέρθηκε στην αναμενόμενη επίσκεψη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή της επίσκεψης για τον Σεπτέμβριο.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Δεληβοριάς αναφέρθηκε στην απουσία των Δημοτικών Συμβούλων από την συγκέντρωση και στην εν γένει αρνητική τους στάση στο ζήτημα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Στεφανίδης αναφέρθηκε στην θέση του Κ.Κ.Ε. για το ζήτημα των απορριμμάτων και στην ανάγκη δημιουργίας μετώπου πάλης, κατοίκων και εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας. Επεσήμανε δε ότι δεν είναι τα δικαστήρια που θα δώσουν λύση, αλλά οι λαϊκοί αγώνες.
Οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Κερατέας και Φυλής τόνισαν την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.
Αναφορά έγινε και στην δίκη των συμπολιτών μας, με επίκεντρο την ανάγκη συγκέντρωσης χρημάτων για την νομική κάλυψη των διωκομένων
Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Είμαστε αλληλέγγυοι στους 29 κατοίκους του Γραμματικού που το 2009 συμμετείχαν σε δεντροφύτευση στην καμένη περιοχή στο «Μαύρο Βουνό», μετά από απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της τότε Κοινότητα Γραμματικού και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας.
Γ δίωξη αυτή δεν είναι τυχαία και έρχεται να προστεθεί στις διώξεις που ασκούνται συστηματικά από την Κυβέρνηση, σε όσους αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους και της ζωής τους.
Σχετίζεται και με την τρομοκρατική επέμβαση της Αστυνομίας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στις 20/5/2013.
Χρησιμοποιούνται κατασταλτικοί μηχανισμοί για να τσακίσουν κάθε αντίσταση, τρομοκρατώντας με τέτοιες χουντικές μεθόδους τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται.
Δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν και μας ατσαλώνουν,
Η δίωξη αυτή δεν γίνεται μόνο κατά των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά εναντίον όλων μας για να μας εκφοβίσει για να εγκαταλείψουμε τον αγώνα που, τόσα χρόνια κάνουμε, ενάντια στον παράνομο και καταστροφικό ΧΥΤΑ.
Όλοι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε αυτήν την άδικη συκοφαντική επίθεση και δεν θα επιτρέψουμε να καταδικαστεί, στα πρόσωπα των συμπολιτών μας το δίκαιο του αγώνα μας.
Καθώς ο Δήμος αποφάσισε ότι αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα της δίκης και οι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και λόγω της οικονομικής κατάστασης, να βρεθούν χωρίς υπεράσπιση στο δικαστήριο, καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μαραθώνα, να συμβάλλουν πρώτοι σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία συνεισφέροντας οικονομικά, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας.
Την Πέμπτη στις 30 Μαΐου θα είμαστε όλοι στο δικαστήριο, εκεί που δικάζονται.
Καταδικάζουμε την άρνηση αδειοδότησης διερευνητικής γεώτρησης , για δεύτερη φορά, όπως και την μεθοδευμένη αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης, για τις 29 Μαΐου του 2013, της διερευνητικής αποστολής της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Η διερευνητική αποστολή θα διερευνούσε την καταγγελία – αναφορά, που υπέγραψαν 2.550 περίπου κάτοικοι της περιοχής μας από το 2011 και την προσωπική καταγγελία του συμπολίτη μας Κυριάκου Γκίκα, για κραυγαλέες παραβιάσεις της Κοινοτικής νομοθεσίας και πρόδηλα σφάλματα στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων την Ελλάδα και στον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Καταγγέλλουμε για την χλιαρή στάση την Δημοτική Αρχή που δεν αντέδρασε ούτε στην εννεάμηνη καθυστέρηση της άδεια ς της γεώτρησης, αλλά ούτε κατάγγειλε την μη χορήγησή της.
Η εξέλιξη της υπόθεση διαχείριση απορριμμάτων, με την δρομολόγηση των φαραωνικών, περιβαλλοντικά εγκληματικών οικονομικά σκανδαλωδών εργοστασίων, αλλά και την συνέχιση των έργων στην περιοχή μας, παρά τις παραβάσεις και αυθαιρεσίες που επεσήμαναν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, επιβάλλει την ευρύτερη ανάδειξη του θέματος και την συγκέντρωση δυνάμεων σε παναττικό, ακόμα και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Μετά το πρώτο βήμα με την συνεργασία των Επιτροπών Γραμματικού Κερατέας και Φυλής κατά του ΠΕΣΔΑ να καλέσουμε σε κοινή δράση κάθε φορέα που σχετίζεται με την διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας την ευρύτερη προβολή στο πρόβλημα.
Η λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι: μείωση παραγωγής απορριμμάτων, επαναχρησιμοποίηση, ανάκτηση υλικών, ανακύκλωση και κομποστοποίηση στην πηγή. Αποκεντρωμένη διαχείριση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Δήμου, ή ομάδα Δήμων, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό και ανοιχτό στον κοινωνικό έλεγχο.

Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")