ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

  • ρεπορτάζ Γιώργος Κόλλιας
Ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει χιαρετισμό
Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 ζήσαμε στον Βαρνάβα μια ακόμη  όμορφη εμπειρία. Δημιουργός, όπως πάντα, το δραστήριο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ και το ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ.
Ο λόγος για τα εγκαίνια της Έκθεσης Λατρευτικού και Θρησκευτικού ψωμιού με τίτλο «Πρόσφορο – Άρτος - Τάματα», στην οποία συμμετέχουν εκκλησίες, μονές, σύλλογοι, φορείς και ιδιώτες   από όλη την Ελληνική επικράτεια και πολλές χώρες του εξωτερικού.
Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ προλόγισε η Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη.
Η συμμετοχή των πολιτών ήταν εντυπωσιακή. Όλοι οι χώροι του Μουσείου κατακλύστηκαν από εκατοντάδες επισκέπτες από πολλές περιοχές της Αττικής και είδαν τα εντυπωσιακά εκθέματα, ενώ απόλαυσαν εδέσματα από τον πλούσιο μπουφέ.
Η κ. Πολυμέρου-Καμηλάκη
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες διακρίναμε τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Λουίζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα κ. Τσίρκα, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαραθώνα κ. Μυλωνά, κ. Στάμο, κ. Χρυσίνα, κ. Στάμου, την Δημοτική Σύμβουλο Ωρωπού κ. Βαρνάβα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα κ. Τσιμίνη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού κ. Κοροβέση, τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Κόλλια, τους ιερείς π. Ηλία, π. Κασσιανό, π. Ευάγγελο, π. Κωνσταντίνο, εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων.
Από τους χώρους του Μουσείου
Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013, θα είναι ανοιχτή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αξίζει πράγματι να επισκεφτεί κανείς αυτή την Έκθεση, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και έχει στηθεί με πολύ μεράκι από τους ανθρώπους του Μουσείου.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")