ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
Παρακολούθησα την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα. Συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων κατά των συνεχιζόμενων εργασιών στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, το οποίο είχε θέσει ο κ. Δεληβοριάς.
Τι περίμενα;
- Να απολογηθεί ο Δήμαρχος γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
- Να τοποθετηθούν με σαφήνεια οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και επί του συγκεκριμένου θέματος και γενικότερα για το ζήτημα του ΧΥΤΑ.
- Να γίνουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις για το ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων και να ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Να δοθεί ο λόγος στους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους, η οποία (υποτίθεται) πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τους Δημ. Συμβούλους, κατά την διαδικασία της έκδοσης απόφασης.
Τι είδα και άκουσα;
Έναν Δήμαρχο που "κρυπτόμενος" πίσω από διαδικασίες (οικονομική επιτροπή, νομική υπηρεσία κ.λ.π.) να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να ειρωνεύεται εκλεγμένους και να μην απαντά επί της ουσίας.
Έναν Δημ. Σύμβουλο, τον κ. Χρυσίνα, να προσπαθεί να υπερασπιστεί μια Επιτροπή που ποτέ δεν λειτούργησε και να αναλαμβάνει μια ευθύνη που δεν είναι ατομική, αλλά αφορά την πλειοψηφία του Δημ. Συμβουλίου. 
Έναν υποψήφιο Δήμαρχο, τον κ. Ψινάκη, να μην εμφανίζεται στην συνεδρίαση, αλλά να στέλνει τον δικηγόρο του (!) για να πείσει ότι συμπαραστάθηκε στους διωκόμενους συναγωνιστές, αλλά χωρίς άποψη για τα ασφαλιστικά.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες να ζητούν τον λόγο και ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται (δίκαια) και να φωνάζουν.
Έναν υποψήφιο Δήμαρχο, τον κ. Χατζηγιάννη, να καταθέτει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗΝα καταθέσουν ομαδικά ασφαλιστικά μέτρα οι δικηγόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, χωρίς αμοιβή. Πρόταση η οποία έγινε μεν δεκτή με χειροκροτήματα (!), αλλά τελικά ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!
Έναν υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Στεφανίδη, να θεωρεί "επί μέρους ζήτημα" το πρόβλημα του ΧΥΤΑ και να αναφέρεται στην γενικότερη θέση του κόμματός του.
Έναν υποψήφιο Δήμαρχο, τον κ. Δεληβοριά, να μην επιμένει στην λήψη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Δεν άκουσα καμία αναφορά στον τιτάνιο αγώνα των κατοίκων και των Επιτροπών Αγώνα τόσα χρόνια, ούτε αναφορά στους πρωτεργάτες των τελευταίων εξελίξεων κ. Γκίκα και κ. Δαμάσκο.
Τι κατάλαβα;
Ότι μια σωστή κίνηση του κ. Δεληβοριά, η πρόκληση δηλαδή της συζήτησης, δεν έφερε κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ αποτέλεσμα. Απλά δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους να διατυπώσουν τις πάγιες θέσεις τους (αναφέρομαι στο Κ.Κ.Ε.), σε κάποιους άλλους να βγάλουν τα απωθημένα τους (αναφέρομαι στους Συμβούλους του κ. Λουίζου) και σε κάποιους τρίτους να ξανά-πουν τα αυτονόητα (αναφέρομαι στον κ. Δεληβοριά). Ότι κάποιοι αποφεύγουν συστηματικά, μη εμφανιζόμενοι, να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα (αναφέρομαι στον κ. Ψινάκη). Ότι μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ που κατατέθηκε ΔΕΝ συζητήθηκε και ΔΕΝ υιοθετήθηκε (αναφέρομαι στην πρόταση του κ. Χατζηγιάννη). Ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Δημοτικός Σύμβουλος δεν ΕΠΕΜΕΙΝΕ στο να μιλήσουν οι πολίτες. Ο κ. Δήμαρχος φοβάται, οι άλλοι γιατί; Ότι τελικά ήταν μια τυπική διαδικασία που, απλώς, έπρεπε να γίνει και να τελειώσει γρήγορα.
Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με, οι -λίγοι- πολίτες που ήσασταν παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")