ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

  • του Γιώργου Κόλλια, πρώην Πρόεδρου της Κοινότητας Βαρνάβα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ
 BLOG "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ"*
Επιτέλους, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, αρχίζει η αποκατάσταση του Χώρου Εναπόθεσης Απορριμμάτων του Βαρνάβα.
Να θυμίσω ότι η μελέτη αποκατάστασης του χώρου συντάχθηκε το 2006, μετά από μεγάλη προσπάθεια της τότε Κοινοτικής Αρχής της Κοινότητας Βαρνάβα, της οποίας είχα την τιμή να ήμουν Πρόεδρος.
Σε μια περίοδο που η σύγκρουση με την Περιφέρεια Αττικής ήταν στο αποκορύφωμα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, πετύχαμε όχι μόνο να συνταχθεί η μελέτη, αλλά και να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα οι μόνες σχετικές μελέτες που τότε εγκρίθηκαν στην Βόρεια Αττική ήταν του Βαρνάβα, του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου.
Όπως είναι φυσικό χαίρομαι που -έστω και μετά από οκτώ χρόνια- ένα ακόμη έργο υποδομής, από τα πολλά που είχαμε τότε δρομολογήσει, μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης.
Γιατί τότε, ως Κοινοτική Αρχή, είχαμε στόχο την προώθηση έργων που θα άλλαζαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Βαρνάβα κι όχι έργων βιτρίνας. Γι΄ αυτό προωθήσαμε και πετύχαμε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από αμίαντο, όλου του Βαρνάβα, με σύγχρονο από PVC, την σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ για επάρκεια και ποιότητα νερού, την διαπλάτυνση της «στροφής Λάπη», την αντιστήριξη των πρανών στην ρεματιά κι άλλα μικρότερα σε μέγεθος, αλλά όχι μικρότερης σημασίας.
Ελπίζω η νέα τοπική αρχή να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση του έργου αυτού, γιατί στην περίπτωση της μη σωστής εκτέλεσής του, θα συνεχίσει να αποτελεί εστία μόλυνσης ο Χώρος Εναπόθεσης Απορριμμάτων.
Προσοχή, λοιπόν κυρίες και κύριοι της Τοπικής Αρχής, γιατί η ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες του Βαρνάβα είναι μεγάλη.


 * Η φωτογραφία είναι από το blog "ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ" που εντόπισε την έναρξη των εργασιών και ανέδειξε το θέμα με το παρακάτω κείμενο:

Προς την
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Κα Χαρούλα Ασημακοπούλου
1 Σεπτεμβρίου 2014
ΘΕΜΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ
Κα Ασημακοπούλου,
Κατ αρχή, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή και δημιουργική θητεία ως προέδρου του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου Βαρνάβα.
Συνημμένα περιλαμβάνουμε φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται η δημιουργίαΑΓΝΩΣΤΗΣ Βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή του οικισμού της Αγ. Παρασκευής αριστερά του δρόμου προς Νεκροταφείο και πρώην ΧΑΔΑ. Αυτή τη στιγμή γίνονται εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες σε μεγάλη δασική έκταση, επιστρωμένη κατά το ήμισυ με λευκή μεμβράνη ή γεωύφασμα.
Παρακαλούμε θερμά να μας γνωρίσετε, περί τίνος πρόκειται και αν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες αδειοδότησης.

Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")