ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ


Σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Γραμματικού και Κερατέας προανήγγειλαν «Αντάρτικο», ενώ διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τους δικαστικούς αγώνες, αυτή τη φορά στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.
O Κοινοτάρχης Γραμματικού Νίκος Κούκης, διαμήνυσε: «Θα μας βρουν στο κλαρί»! Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για σοβαρά επεισόδια με θύματα. Υποστήριξε μάλιστα ότι εταιρεία του ομίλου Μπόμπολα, που έχει αναλάβει την κατασκευή της χωματερής στο Γραμματικό, δεν ενδιαφέρεται τόσο για το ίδιο το έργο αλλά για το «φιλέτο» των οδικών προσβάσεων, που υπολογίζονται σε 12 χλμ. και έχουν πολλαπλάσιο προϋπολογισμό.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, είπε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν τα έργα δημιουργώντας «κατασκήνωση» στη θέση που προορίζεται για τα σκουπίδια. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στο δήμο λειτουργεί χωματερή. «Ντρέπομαι, αλλά δεν μπορώ να την κλείσω», είπε και κατηγόρησε τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ), που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις της Φυλής, ότι αρνείται να δεχθεί τα απορρίμματα της Ανατολικής Αττικής. Επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πρόεδρο των εργαζομένων στη χωματερή, Γ. Χάρδα, για δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ο διαθέσιμος χώρος θα κορεστεί σε δύο αντί τέσσερα χρόνια, όπως προβλέπει η μελέτη. «Λένε ψέματα», είπε ο δήμαρχος και υποστήριξε ότι τα σκουπίδια της Ανατολικής Αττικής αποτελούν μόνο το 7% του συνόλου του Λεκανοπεδίου. Ζήτησε ως αντιστάθμισμα να προωθηθούν σοβαρά προγράμματα ανακύκλωσης που θα μειώσουν τον όγκο των απορριμμάτων έως και 50%. Επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ελευσίνας, όπου τα μέτρα έχουν μειώσει τα υλικά που καταλήγουν στη χωματερή κατά 80%.Από το στόχαστρο της κριτικής του δεν ξέφυγε το Ε' Τμήμα του ΣτΕ, για το οποίο υποστήριξε ότι δεν πρέπει πια να θεωρείται φιλοπεριβαλλοντικό. Ο κ. Ιατρού παρατήρησε ότι η απόφαση είχε προαναγγελθεί το Φεβρουάριο από τον κ. Σουφλιά, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι το σκεπτικό της ανοίγει δρόμους για δράσεις κατά του περιβάλλοντος με την επίκληση του γενικότερου συμφέροντος.
Ο Γιώργος Κόλλιας πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα αναφέρθηκε στις προ τριετίας εκπονηθείσες μελέτες για «Ανακύκλωση & Οικιακή Κομποστοποίηση Κοινότητας Βαρνάβα» και «Αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. Βαρνάβα» οι οποίες δεν χρηματοδοτήθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρ΄ ότι χαρακτηρίστηκαν πρωτοποριακές. Ακόμη είπε ότι εκβιάζονται οι Δήμοι και Κοινότητες της Βόρειας Αττικής με την άρνηση του ΕΣΔΚΝΑ να αποδεχθεί τα ελάχιστα απορρίμματά τους, αν δεν αποδεχθούν τους Χ.Υ.Τ.Α. Έκλεισε λέγοντας ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαλόγου και πλέον η αντίδραση θα μετατραπεί σε αντίσταση.
Στο εύλογο ερώτημα των δημοσιογράφων για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Ανατολικής Αττικής, οι δύο δήμαρχοι είπαν ότι υπολογίζονται σε 200.000 τόνους το χρόνο και επομένως μπορεί να γίνουν προσωρινά δεκτά στη λειτουργούσα χωματερή της Φυλής. Ως οριστική λύση για το πρόβλημα και μάλιστα για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής της μελέτης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προβλέπει νέο σχεδιασμό σε εθνικό επίπεδο, με κατασκευή μεγάλων μονάδων καύσης σε Πτολεμαΐδα, Ριτσώνα, Λάρισα και Ξάνθη, που θα καλύπτουν γειτονικές περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")