ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Το Διαδημοτικό Όργανο Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού ζήτηε συνατήσεις με όλα τα Πολιτικά Κόμματα της Χώρας, προκειμένου να τα ενημερώσει για τις εξελίξεις μετά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο Γραμματικό για την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ και να συζτήσει τις θέσεις του κάθε Κόμματος σχετικά με το ζήτημα αυτό.
Παρακάτω παρουσιάζουμε τις θέσεις των Κομμάτων μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους υπευθύνους:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνέχιση του αγώνα για ολοκληρωμένες λύσεις

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ, Σταύρο Βαρουτσή, μέλος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΚΕ, και Νίκο Στεφανίδη, στέλεχος του ΚΚΕ και νομαρχιακό σύμβουλο Ανατολικής Αττικής, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, αποτελούμενη από τους Ν. Κούκη, πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού, Ν. Βούλγαρη, πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα, και Γ. Κόλλια, κοινοτικό σύμβουλο Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η έναρξη εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή του Γραμματικού, όπως και για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με δυνάμεις καταστολής τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής και απαίτησε την άμεση παύση των εργασιών και την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής. Ταυτόχρονα, επανέλαβε την πάγια αντίθεση του ΚΚΕ στον περιφερειακό σχεδιασμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Αττική, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 και υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση ολοκληρωμένων λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, αποκλείοντας τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία σχέδια κατασκευής εργοστασίων καύσης, όπως επίσης και την οποιαδήποτε ανάμειξη ιδιωτικών - επιχειρηματικών συμφερόντων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις πρωτοβουλίες του σε όλα τα επίπεδα για την ισχυροποίηση αυτού του αγώνα.

Από τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" της Πεμπτης 23 Ιούλη 2009

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ


Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")