ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Κύριε Πρόεδρε

Δεν ανήκω στον δικό σας ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Αυτό, όμως δεν με εμπόδισε ως πολίτη με ανοιχτό μυαλό να ελπίσω σε μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας από την Ν.Δ.

Αγωνίζομαι χρόνια τώρα ενάντια στην λαθεμένη πολιτική που το πολιτικό μας σύστημα έχει χαράξει, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήμουν από αυτούς που κατήγγειλα, ως Πρόεδρος – τότε- της Κοινότητας Βαρνάβα, το νομοθετικό έκτρωμα της κ. Βάσως Παπανδρέου, το όποιο ονομάσθηκε «περιφερειακός σχεδιασμός», αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το φιλέτο των οικονομικών συμφερόντων. Κι έδωσα μάχες ενάντια σ΄ αυτό και τους εμπνευστές του. Και το πλήρωσα με τον αποκλεισμό της Κοινότητάς μου από τις επιχορηγήσεις.

Ένοιωσα ικανοποίηση όταν το κόμμα σας καταψήφισε αυτό το νομοθέτημα και ακόμη μεγαλύτερη όταν σας άκουσα να λέτε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα το αντιμετωπίσετε ξεκινώντας «από μηδενική βάση», ή όταν διάβασα το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Ένοιωσα ακόμη πολύ μεγάλη ικανοποίηση όταν άκουσα την δήλωση που σας αποδίδεται για τους «νταβατζήδες» που λυμαίνονται την Χώρα. Γιατί αυτό γινόταν, γιατί αυτοί χάραζαν πολιτική, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Κι απογοητεύτηκα.

Απογοητεύτηκα όταν ένοιωσα ότι τα οικονομικά συμφέροντα πήραν και πάλι κεφάλι. Ότι εξακολουθούν να χαράζουν πολιτική, αντί της εκλεγμένης Κυβέρνησης. Και το λέω αυτό γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι όσα ειπώθηκαν για το νομοθετικό έκτρωμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων ήταν «κούφια λόγια». Θέλω να πιστεύω ότι τα εννοούσατε.

Αλλά τότε τι άλλαξε; Γιατί συρθήκατε ως Κυβέρνηση, σε θέσεις που είχατε ο ίδιος καταγγείλει; Γιατί εγκλωβιστήκατε σε ένα ξεπερασμένο σχεδιασμό;

Κύριε Πρόεδρε

Ειλικρινά θα ήθελα να ήξερα πως νοιώθατε όταν βλέπατε τα ΜΑΤ να κτυπούν γέροντες, γυναίκες και παιδιά. Μεγαλώνετε κι εσείς παιδιά και σίγουρα δεν θα θέλατε να νοιώσουν όπως ένοιωσαν εκείνη την ημέρα τα παιδιά μου. Πως νοιώθατε όταν οι δυνάμεις της τάξης μετατράπηκαν σε «ιδιωτικό στρατό» κάποιου εργολάβου.

Εγώ πάντως ένοιωσα ντροπή. Ντροπή που είμαι πολίτης αυτής της Χώρας. Μιας Χώρας που δέρνει τα παιδιά της για τους επιβάλλει με την βία της επιλογές των λίγων και ισχυρών. Μιας Χώρας καθυστερημένης που κάνει σήμερα αυτό που θεωρούν, από χτές ήδη, ξεπερασμένο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Μιας Χώρας παιχνίδι στα χέρια μαθητευόμενων μάγων, ανεπίδεκτων μαθήσεως.

Κύριε Πρόεδρε

Αν σας προβλημάτισε, έστω και λίγο, αυτή η κατάσταση, μην αφήσετε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που επιχειρείται στο Γραμματικό. Εμείς θα αντισταθούμε. Δεν έχουμε, άλλωστε κι άλλη επιλογή. Εσείς, όμως, έχετε επιλογή. Σταματήστε τώρα την καταστροφή. Μπορείτε. Και δώστε εντολή στους αδρά αμειβόμενους και –δυστυχώς- παράγοντες ελάχιστο, αν όχι μηδενικό, έργο συμβούλους, να επεξεργασθούν ένα νέο σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων της χώρας μας.

Η μελέτη που έχει εκπονήσει ο καθηγητής κ. Οικονομόπουλος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης για εκτός Αττικής διαχείριση, με οικονομία κλίμακας και με τις πιο πρόσφορες, για κάθε περιοχή, τεχνολογίες, την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει απορρίψει με επιστημονικά κριτήρια, η ανάγκη διατήρησης των, ελάχιστων πνευμόνων πρασίνου, όπως είναι η Βόρεια Αττική, που αποτελεί όρο επιβίωσης της Αττικής (το 3% της έκτασης της χώρας που συγκεντρώνει το 50% σχεδόν του πληθυσμού), η Ευρωπαϊκή πρακτική που στηρίζεται στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων εντός των μεγάλων πόλεων – παραγωγών απορριμμάτων, πρέπει να μπουν στο τραπέζι διαλόγου, έτσι ώστε να διαμορφωθεί, έστω και τώρα, μια νέα πρακτική που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στον Πρωθυπουργό της Χώρας πως θα επιλύσει ένα πρόβλημα. Όμως, πιστέψτε με, γνωρίζω καλύτερα από κάποιους καρεκλοκένταυρους, ότι η επιχειρούμενη με την βία λύση είναι λαθεμένη. Όχι μόνο γιατί καταστρέφει το μοναδικό ίσως μεγάλο πνεύμονα της Αττικής, αλλά γιατί είναι θνησιγενής και προσωρινή. Γιατί δεν επιλύει – στην ουσία – το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί και νέα προβλήματα.

Κύριε Πρόεδρε

Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δείξετε την αποφασιστικότητά σας. Διακόψτε ΑΜΕΣΑ τα έργα στο Γραμματικό και σχεδιάστε από την αρχή. Να είστε βέβαιος ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε προσφέρει μια μέγιστη υπηρεσία στην πολύπαθη Αττική , αλλά και σε ολόκληρη την Χώρα.

Με ιδιαίτερη – ακόμη – εκτίμηση

Κόλλιας Π. Γιώργος

πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα



Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Κύριε Πρόεδρε

Σίγουρα πληροφορήθηκες την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους κατοίκους του Γραμματικού και Βαρνάβα, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος στο έργο κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Σίγουρα θα είδες τις εικόνες να χτυπιούνται ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά από τα ΜΑΤ.

Σίγουρα θα σε πληροφόρησαν για τους λόγους της αντίδρασης των κατοίκων.

Και… δεν έκανες, δεν είπες τίποτα.

Κι, όμως, περίμενα.

Περίμενα από τον Πρόεδρο ενός Σοσιαλιστικού Κινήματος, αν μη τι άλλο, να καταγγείλει δημόσια την βία που ασκήθηκε ενάντια σε πολίτες.

Περίμενα να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από το Γραμματικό, να σταματήσουν τα έργα.

Δυστυχώς δεν έγινε. Κρίμα.

Αντί γι΄ αυτά, όμως, έγιναν κάποια άλλα πράγματα, τα οποία αμαύρωσαν την εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος κ. Κουβέλης, σε συνέντευξη τύπου ΣΤΗΡΙΞΕ, τόσο το έργο, όσο - επί της ουσίας- και την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Ο βουλευτής κ. Β. Οικονόμου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Αυτοδιοίκηση του Γραμματικού, δήλωσε ότι ο κ. Κουβέλης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, κι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τώρα θα διαμορφώσει θέση για την διαχείριση των απορριμμάτων (!).

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήλωσε ότι ο σχεδιασμός έγινε πριν από πολλά χρόνια και έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Η απόλυτη σύγχυση σε ένα κόμμα που διεκδικεί βάσιμα την εξουσία!

Όμως εμείς οι Πολίτες πρέπει να ξέρουμε. Πρέπει να ξέρουμε ποια είναι η θέση ενός Κόμματος που αύριο θα κυβερνήσει την Χώρα.

Πρέπει να ξέρουμε αν παραδειγματίσθηκε από τα λάθη του παρελθόντος και βλέπει με νέα οπτική τα ζητήματα.

Κύριε Πρόεδρε

Η επιρροή πολιτικών του παρελθόντος (κ. Β. Παπανδρέου), κατεστημένων αυτοδιοικητικών (κ. Μίχος, κ. Ασκούνης) και ασχέτων με το ζήτημα των απορριμμάτων (κ. Κουβέλης) δεν επιτρέπει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ξεφύγει από την λαθεμένη επιλογή του χτές (ΧΥΤΑ στην Αττική) και να δει τις νέες τεχνικές διαχείρισης που έρχονται, διαμορφώνοντας νέα θέση προσαρμοσμένη τόσο στην νέα πραγματικότητα, όσο και στις βέλτιστες πρακτικές των χωρών της Ε.Ε.

Τα από χρόνια διαμορφωμένα θέσφατα (όχι την «εξαγωγή» απορριμμάτων), η ανάγκη επιβίωσης και ελέγχου ενός αμαρτωλού, από όλες τις απόψεις, Συνδέσμου (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.), τα συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου της Χώρας, διαμορφώνουν ένα θολό τοπίο ξεπερασμένων πρακτικών και σχεδιασμών, στο οποίο έχει εγκλωβιστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και το οποίο το αναγκάζει να γίνεται, σήμερα, απολογητής, υποστηρικτής και σύμμαχος της πολιτικής της Ν.Δ. στο ζήτημα αυτό. Κατά κάποιο τρόπο μετατρέπεται σε ηθικό αυτουργό της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε αγωνιζόμενους πολίτες και ταυτόχρονα το πολύτιμο άλλοθι των αποτυχημένων πολιτικών της Κυβέρνησης.

Η βασική πολιτική της Ε.Ε. «ο ρυπαίνων πληρώνει» και η ανάγκη νέου σχεδιασμού, χωρίς προαπαιτούμενα, επιβάλλουν σε ένα κόμμα σαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ευαγγελίζεται σύγχρονες και αποτελεσματικές πολιτικές, να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα πολιτική του στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η μελέτη που έχει εκπονήσει ο καθηγητής κ. Οικονομόπουλος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης για εκτός Αττικής διαχείριση, με οικονομία κλίμακας και με τις πιο πρόσφορες, για κάθε περιοχή, τεχνολογίες, την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει απορρίψει με επιστημονικά κριτήρια, η ανάγκη διατήρησης των, ελάχιστων πνευμόνων πρασίνου, όπως είναι η Βόρεια Αττική, που αποτελεί όρο επιβίωσης της Αττικής (το 3% της έκτασης της χώρας που συγκεντρώνει το 50% σχεδόν του πληθυσμού), η Ευρωπαϊκή πρακτική που στηρίζεται στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων εντός των μεγάλων πόλεων – παραγωγών απορριμμάτων, πρέπει να μπουν στο τραπέζι διαλόγου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έτσι ώστε να διαμορφωθεί, έστω και τώρα, έστω και τόσο αργά, μια νέα θέση που να ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα.

Κύριε Πρόεδρε

Μην αφήσεις τα εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατεστημένα να σέρνουν το κόμμα στο χθες. Κάλεσε τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Αττικής και μίλα μαζί τους. Κάλεσε το καθηγητή κ. Οικονομόπουλο και μίλα μαζί του. Άκουσε και την άλλη άποψη. Άνοιξε το διάλογο με δική σου πρωτοβουλία. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα για να το αφήσεις στα χέρια «μαθητευόμενων μάγων», που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναμασούν τα αποτυχημένα σχέδια του χθες .

Σαν πολίτης σου μεταφέρω τα μηνύματα της κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που θέλει να ελπίσει σε κάτι νέο και δεν το βλέπει. Μιας κοινωνίας που θέλει να δει την διαφορά και βλέπει ταύτιση. Μιας κοινωνίας που κουράστηκε να διαπιστώνει κάθε φορά ότι οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη, με τον ίδιο τρόπο.

Κύριε Πρόεδρε

Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είτε με εσάς, είτε χωρίς εσάς, είτε και –αν χρειασθεί- εναντίον σας. Γιατί για μας αυτός αγώνας είναι αγώνας για την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Δικό σας είναι. Εσείς πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. Με τον λαό ή με τα συμφέροντα, με το χτές ή με το αύριο, με την πρόοδο ή με την συντήρηση.

Με ιδιαίτερη – ακόμη – εκτίμηση

Κόλλιας Π. Γιώργος

πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα



ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.
ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ.
ΝΙΚΟΣ Κ.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")