ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

"ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Στο blog του κ. Αποστολόπουλου ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ δημοσιεύθηκε το πιό κάτω post:
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 150.000 € ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.
Ο κ. Πρόεδρος πρότεινε την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών για κατασκευή πεζοδρομίων και φωτιατικών σωμάτων στον οικισμό και δενδροφυτεύεις στα όρια του οικισμού και εντός οικισμού.
Ο Γιώργος Κόλλιας πρότεινε την αγορά Πυροσβεστικού Οχήματος. Όταν ο κ. Πρόεδρος ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι Πυροσβεστικό Όχημα θα μας παραχωρήσει η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. τροποποίησε την θέση του και τάχθηκε με αυτήν του Προέδρου, η οποία υπερψηφίσθηκε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
Η πρόταση του Προέδρου υπερψηφίσθηκ
ε με ψήφους 5 έναντι 4 αρνητικών. Οι αρνητικοί ψήφοι είχαν να κάνουν με την χρηματοδότηση του έργου, δεδομένου ότι υπήρχαν μόνο 70.660 €, για ένα έργο 159.060 € . Ο Γιώργος Κόλλιας καταψήφισε την εισήγηση, όχι γιατί διαφωνούσε με την κατασκευή αλλά γιατί, όπως είπε, "δεν μπορεί να φορτώνουμε συνεχώς με χρέη την Κοινότητα, γιατί έτσι υπονομεύουμε ο μέλλον της".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΙΩΑΝ
ΝΟΥ
Η πρόταση του κ. προέδρου υπερψηφίσθηκε, παρ΄ ότι η χρηματοδότηση προέρχονταν από άλλη απόφαση για την αγορά πούλμαν, για την οποία είχε δώσει μάχη ο κ. Πρόεδρος (!) και η οποία, φυσικά, με την παρούσα απόφαση ακυρώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Η πρόταση ψηφίσθηκε ομόφωνα, παρ΄ ότι υπήρξε σύγκρουση για την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για την έλλειψη ταχυδρόμου στο έτος 2004 (!) κυρίως από τον τρίτο συνδυασμό (αναλυτική νααφορά σε άλλη ανάρτηση).


ΣΧΟΛΙΑ

150.000 ΕΥΡΩ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ …και του χρόνου πάλι εδώ είμαστε να κάψουμε ότι έχει απομείνει.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΙ για ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. ΤΊΠΟΤΕ δεν πάει για έργα αποκατάστασης του Περιβάλλοντος – και ΕΡΓΑ μακράς ΠΝΟΗΣ.

Ξέχασαν τα σημαντικά ( μερικά κατά τυχαία σειρά):

1. Το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ πρόβλημα του οικισμού (την ντροπή του χωριού),

2. Το πρόβλημα της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

3. Την ολοκλήρωση του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ κομποστοποίησης.

4. Το πρόγραμμα ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑ, ρεματιάς, δρόμου προς παραλία, Χατζήθια ( Αγ. Παρασκευής) κ.α

5. Την ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ή και επιχωμάτωση δρόμων της περιφέρειας που καταστράφηκαν με τις νεροφαγιές κατά τις τελευταίες νεροποντές ( οι κάτοικοι αδυνατούν οι να πάνε στα σπίτια τους).

6. Την αγορά ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΊΑΣ, για τους μαθητές , τα νέα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

7. Την αγορά ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

8. Και τόσα άλλα, σημαντικά και απαραίτητα από τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του ΟΙΚΙΣΜΟΥ αλλά και της παραμελημένης εντελώς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ του Βαρνάβα.

Να αφήσουμε την παράγκα… κι να φτιάξουμε από την αρχή τον Βαρνάβα, μια όμορφη χωριάτικη κωμόπολη με βασικές υποδομές και με ικανοποιημένους πολίτες.


Πέρα από την - αυτονόητη και επιβεβλημένη - απάντηση σχετικά με την ύβρι που εκτοξεύθηκε με την φράση "150.000 ΕΥΡΩ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΜΟΦΩΝΙΑ - ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ …και του χρόνου πάλι εδώ είμ αστε να κάψουμε ότι έχει απομείνει. " η οποία διαβιβάσθηκε στο εν λόγω blog και περιμένω να αναρτηθεί, θα ήθελα να κάνω μερικά - καλοπροαίρετα - σχόλια επί των αναγραφομένων.
Όταν διατίθεται ένα συγκεκριμένο ποσό από την Πολιτεία προς την Κοινότητα, οι Κοιν. Συμβουλοι πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά την διάθεσή του λαμβάνοντας υπόψη μερικές συγκεκριμένες παραμέτρους. Κάποιες από αυτές είναι:
Το προτεινόμενο/α έργο/α να συμβαδίζει με τον σκοπό της χρηματοδότησης
Το ποσό να επαρκεί για το συγκεκριμένο/α έργο/α
Το προτεινόμενο/α έργο/α να συμβάλλει στην ανάπτυξη του χωριού
Το προτεινόμενο/α έργο/α να μην μπορεί ν α εξυπηρετηθεί με άλλη χρηματοδότηση.
Σ΄αυτά τα πλαίσια κινήθηκε η πρότασή μου για
ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (βλέπε στο τέλος της ανάρτησης και φωτογραφία). Μάλιστα η πρότασή μου ήταν και κοστολο γημένη, μετά από έρευνα αγοράς.
Όταν, όμως, ο Πρόεδρος
ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ότι η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. θα παραχωρήσει στην Κοινότητά μας ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ, οφείλω να δεχθώ ως αληθινή την δέσμευση αυτή και να κινηθώ προς άλλη κατεύθυνση. Άλλωστε αν διαφωνήσω πολλοί είναι έτοιμοι να μιλήσουν και πάλι για "μπάχαλο", "αδυναμία λήψης αποφάσεων", "έλλειψη συνεννόησης" κι άλλα πολλά.
Η πρόταση του Προέδρου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά ήταν μια συγκεκριμένη πρόταση, η οποία συνάδει και με τους σκο πούς της χρηματοδότησης και εξυπηρετεί ανάγκες. Στην υλοποίησή της βέβαια θα δούμε αν πράγματι αυτά που ειπώθηκαν θα περιλαμβάνονται στην τελική μελέτη.
Όμως όταν σχεδιάζεις:
* ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ στις παρυφές των περιφερειακών δρόμων του Βαρνάβα (Περιφερειακός, Οδός Βαρβάρας Τουρκαντώνη, Οδός Προφ. Ηλία, Οδός Ευρίπου),
* ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ και ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ,
* ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ εντός του Οικισμού,
δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να πεί ότι το έργο ΔΕΝ συνάδει με την χρηματοδότηση, ΔΕΝ είναι αναπτυξιακό, ΔΕΝ συμβάλλει στην δημιουργία μιας "όμορφης χωριάτικης κωμόπολης".
Όσον αφορά τις
προτάσεις του blog:
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαδημοτικού έργου Αποχέτευσης σε συνεργασία με τις Κοινότητες Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου από την περίοδο της Προεδρίας μου και ήδη καταρίζεται η μελέτη, διαδικασία στην οποία συμμετέχω ως εκπρόσωπος της Κοινότητας Βαρνάβα, για χρηματοδότηση από το Δ΄ Κ.Π.Σ.
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ: Από την περίοδο της Προεδρίας μου έχει συνταχθεί μελέτη αποκατάστασης και έχει δοθεί και Άδεια Αποκατάστασης από τον κ. Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής. Δεν μπορεί η αποκατάσ ταση να γίνει με Κοινοτικούς Πόρους και πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος να διεκδικήσει χρήματα από την Περιφέρεια Αττικής (το κόστος εκτιμάται στις 300.000 €).
ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ: Ασχολήθηκα με το θέμα και γνωρίζω ότι πρώτον δεν μπορούμε ως Κοινότητα να προχωρήσουμε σε διαδικασία αναδάσωσης αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρηξης της περιοχής ως αναδασωτέας και δεύτερον ούτε η εποχή είναι κατάλληλη. Πάντως βρίσκομαι σε επαφή με τον ΣΚΑΙ για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδάσωσης το οποίο θα υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των καμένων εκτάσεων της Βόρειας Αττικής (περίπου 200.000 δένδρα και θάμνοι).
ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Το Κοινοτικό Συμβούλιο εχει εντάξει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα την αγορά πούλμαν και είχε μάλισ τα εξειδικεύσει το ποσό. Η όποια διαφωνία μας είχε να κάνει με την νομιμότητα (απαιτεί ο Κώδικας την σύσταση συγκοινωνιακού Φορέα) κι όχι την σκοπιμότητα της αγοράς. Ήδη όμως ο Πρόεδρος αφαίρετε το εγκεκριμένο ποσό για αγορά πούλμαν και το μετέφερε στο έργο "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ" δηλαδη σε συντήρηση - επισκευή δρόμου της Περιφέρειας του Βαρνάβα, όπως αναφέρεται και στις προτάσεις του blog.
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ: Ανέφερα πιό πάνω ποιά ήταν η πρότασή μου και για ποιό λόγο αποσύρθηκε.
Θεωρώ ότι με τα παραπάνω, ως προθέσεις τουλάχιστον, καλύπτονται οι προτάσεις του blog.
Σημειώνω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. Άρα η υλοποίηση των όποιων προτάσεων, εισηγήσεων, αποφάσεων αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
Ο καθένας μας πρέπει να κρίνεται με βάση αυτό που ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ και όχι -ισοπεδωτικά - γιά κάθε πράξη που υλοποιείται ή δεν υλοποιείται.
Δεν ισχυρίσθηκα ποτέ ότι έπραξα, ή πράττω πάντα σωστά. Προσπαθώ όμως. Και ακούω. Φτάνει να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης κι όχι απαξίωσης.
Καλώ τον κάθε ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ να συμβάλλει στην σύνταξη ενός σχεδίου ολοκληρωμένης , πολύπλευρής ανάπτυξης του Βαρνάβα. Και -αύριο - να συμβάλλει στην υλοποίησή του. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε ενεργό σκεπτόμενο πολίτη.

Το mail που έλαβα κατά την έρευνα αγοράς για ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ (κλίκ στην φωτογραφία)


2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Συχνά στα άρθρα μου χρησιμοποιώ πρόλογο – σχήμα λόγου – που περιγράφει την περιρρέουσα κατάσταση- ατμόσφαιρα, που έχει δημιουργηθεί στους αναγνώστες από τα τοπικά δρώμενα.
Έτσι στον πρόλογό αναφέρομαι – ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ώστε ο αναγνώστης να δώσει την δική του ερμηνεία. Εσείς όμως βιαστήκατε να δώσετε την δική σας, επί προσωπικού με την οποία διαφωνώ απόλυτα και λυπούμε.

Στα γραφόμενα λοιπόν δεν υπάρχει καμιά προσωπική αιχμή για κανέναν, εκτός της αυθαίρετης ερμηνείας που μπορεί να δώσει κάποιος και με την οποία δεν πρόκειται να συμφωνήσω ούτε να ασχοληθώ.

Ευχαρίστως όμως θα αναιρέσω, αν εσείς σαν μέλος του Κ.Σ που είστε αναλάβετε την ευθύνη να μας διαβεβαιώσετε για τα αυτονόητα δηλ.« ότι κανένα μέλος του Κ.Σ δεν έχει καμιά σχέση διαπλοκής με τοπικά συμφέροντα και εργολάβους».

Σας χαιρετώ περιμένοντας.

--------------
Σημείωση: Μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και συζήτησης θεμάτων μεσαίας πνοής αναπτυξης του τόπου ειναι επιβεβλημένη. Ισως πρέπει να δημιουργηθεί ενα ανεξάρτητο BLOG με υπο-διαχειριστές ( επιτροπή) απ ολες τις παρατάξεις.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Θα επανέλθουμε σύντομα.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")