ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ 18/11/2009

Άλλη μια μαραθώνια συνεδρίαση (ώρα έναρξης 7.30΄ μ.μ. - ώρα λήξης 12.30΄ μ.μ.) με 18 θέματα ημερήσιας διάταξης .
Άλλη μια συνεδρίαση με συγκρούσεις, αγορεύσεις, χαρακτηρισμούς και όλα τα γνωστά στοιχεία των συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου του Βαρνάβα.
Ας δούμε, όμως, συνοπτικά, τα σημαντικότερα σημεία από αυτήν την συνεδρίαση.
Πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Κόλλιας Γιώργος έθεσε το ζήτημα των ΔΙΟΔΙΩΝ. Αφού ενημέρωσε τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και τους παρευρισκόμενους πολίτες για τις μέχρι τώρα κινήσεις της Επιτροπής Πολιτών & Φορέων, επεσήμανε την αδράνεια του Νομάρχη και των Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων (πλην του Προέδρου της Μαλακάσας) για την προώθηση του παλλαϊκού αιτήματος για την μη πληρωμή διοδίων και ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Κοινότητα Βαρνάβα για την σύγκλιση σε κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής. Η πρότασή του ψηφίσθηκε ομόφωνα.
Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5.869 €
Με περισσή επιμονή ο κ. Πρόεδρος προσπαθεί εδώ και καιρό να αντικαταστήσει τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής Έργων, με το επιχείρημα ότι δεν υπογράφουν τα τιμολόγια και φοβούνται οι εργολήπτες της περιοχής να αναλάβουν την εκτέλεση μικρών έργων, γεγονός που έχει σαν συνέπεια την αδυναμία πραγματοποίησης έργων. Για να γίνει κατανοητό το ζήτημα πρέπει να πούμε ότι η Επιτροπή αυτή είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της ποιοτικής εκτέλεσης των μικρών έργων και την παραλαβή αυτών. Οι εν λόγω Σύμβουλοι απέδειξαν με στοιχεία ότι δεν αρνήθηκαν την παραλαβή έργων, παρά μόνο τριών εξ αυτών, λόγω κακοτεχνιών και αδιαφανών διαδικασιών. Τελικά η αντικατάσταση έγινε -οριακά- με την επίκληση της διπλής ψήφου του Προέδρου.
Το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι ότι όταν τα έργα - μεγάλα ή μικρά- ανατίθενται με διαφανείς διαδικασίες και εκτελούνται σωστά ο κάθε Πρόεδρος δεν έχει να φοβάται τίποτα, ούτε χρειάζεται "δικούς του" στην εν λόγω Επιτροπή. Οπότε....

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν 8 θέσεις μερικής απασχόλησης και πρότεινε την έγκριση. Ο Γιώργος Κόλλιας έκανε κατ΄ αρχήν μια πολιτική δήλωση ότι διαφωνεί με τον θεσμό της Μερικής Απασχόλησης, ο οποίος αποτελεί εξαπάτηση των εργαζομένων με δήθεν απασχόληση που συνοδεύεται και με δήθεν πληρωμή. Παράλληλα ο θεσμός αποτελεί "κόλπο" για την απόκρυψη της πραγματικής ανεργίας. Στην συνέχει έκανε δήλωση ότι δεν θα επιτρέψει οι προσληφθέντες να εργαστούν σε άλλον τομέα από αυτό για τον οποίο θα προσληφθούν, όπως στο παρελθόν (σχολικοί τροχονόμοι στο γραφείο της Κοινότητας). Πρότεινε δε την πρόσληψη μόνο 6 και συγκεκριμένα:
1 άτομο για ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ
1 άτομο για ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΛΑΚΑ
1 άτομο για ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ
1 άτομο για ΦΥΛΑΞΗ ΚΟΙΝ, ΧΩΡΩΝ
1 άτομο για ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1 άτομο για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Τελικά το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την πρόσληψη 8 ατόμων, αλλά δέχθηκε την θέση του Γ. Κόλλια ότι θα απασχοληθούν αποκλειστικά στις θέσεις για τις οποίες θα προσληφθούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΑΠΗ
Ο Πρόεδρος διάβασε τις παραιτήσεις τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΗ (Κατσίκης Ιωάννης, Κατσίκη Κονίτσα, Δήμας Βασίλειος) και αφού τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, πρότεινε να μην γίνει δεκτή η παραίτηση κι αν επιμείνουν να αναζητηθούν αντικαταστάτες από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κόλλιας αφού ευχαρίστησε τους παραιτούμενους, είπε ότι δέχεται τις παραιτήσεις και προτείνει οι αντικαταστάτες να προκύψουν μετά από άτυπες εκλογές των μελών του ΚΑΠΗ. Σ΄ αυτό το σημείο εξεμάνη ο Πρόεδρος και ορυόμενος εξύβρισε τον Γ. Κόλλια λέγοντας ότι επί των ημερών του δεν έκανε εκλογές για τα μέλη του Δ.Σ. Απαντώντας ο Κόλλιας είπε ότι δεν χρειάστηκε να κάνει εκλογές γιατί δεν παραιτήθηκε κανένας, ούτε από το Δ.Σ. του ΚΑΠΗ, ούτε του Κέντρου Νεότητας, ούτε Κοινοτικοί Σύμβουλοι, σε αντίθεση με την περίοδο Βούλγαρη που παραιτούνται συνεχώς ΚΑΙ Σύμβουλοι ΚΑΙ μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ ΚΑΙ όλο το Δ.Σ. του Κέντρου Νεότητας. Αυτό κάτι σημαίνει...

ΣΥΜΕΡΙΦΟΡΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα πάμπολλα προβλήματα που δημιουργεί το Δασαρχείο Καπανδριτίου στους πολίτες, κυρίως με την τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των πιστοποιητικών (2, 3 μέχρι και 5 χρόνια) αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Δασολόγο κ. Σταθόπουλο. Ζήτησε να αποφασίσει το Συμβούλιο την δικαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και ενδεχόμενα την πραγματοποίηση κατάληψης στο Δασαρχείο. Ο Γιώργος Κόλλιας δέχθηκε ότι όντως τα προβλήματα είναι τεράστια και χρειάζεται δυναμική αντιμετώπιση, αλλά δεν δέχεται την προσωποποίηση των ευθυνών. Εξέφρασε την άποψη ότι ευθύνεται ολόκληρος ο μηχανισμός που παράγει τέτοια φαινόμενα. Αποδέχθηκε την δικαστική αντιμετώπιση και υπερθεμάτισε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")