ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ 2/12/2009

Μια ακόμη συνεδρίαση που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και κατέληξε σε ... άδοξο τέλος.
Είναι πλέον προφανές και στον πιο καλόπιστο ότι ο κ. Πρόεδρος της Κοινότητας επιδιώκει την σύγκρουση, μπροστά στην αδυναμία του να παράγει έργο.
Είναι βέβαιο ότι θεωρεί πως με τις ατέρμονες αγορεύσεις του μεταφέρει την συζήτηση στο προνομιακό, κατά την άποψή του, πεδίο της "περί ανέμων και υδάτων" τοποθέτησης και πάντως μακρυά από την ουσία των θεμάτων.
Κι έτσι το Κοινοτικό Συμβούλιο "καταφέρνει" μια συζήτηση δύο το πολύ ωρών να ξεπερνά τις 5 ώρες! Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι για άγονη και χωρίς δημιουργική προοπτική αντιπαράθεση.
Γι΄ αυτό το λόγο και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Γ. Κόλλιας αποχώρησε από την διαδικασία, δηλώνοντας ότι, εφ΄ όσον η συζήτηση είχε ξεφύγει από την ουσία, ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα "θέατρο του παραλόγου".
Πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2010.
Ο Γ. Κόλλιας είπε ότι παρ΄ ότι δεν είναι παρά ένα ακόμη ευχολόγιο κι ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε 10 μήνες να γίνουν όσα δεν έγιναν σε τρία χρόνια, υπερψηφίζει το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα με μία μόνο διαφοροποίηση σε ένα έργο.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίσθηκε τελικά ομόφωνα.
Τα με αριθμό 2 & 3 θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίσθηκαν ομόφωνα
Στο 4ο θέμα (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΤΟΡΜΠΕΡΙ) ήρθε η σύγκρουση.
Ενώ είχαν ήδη κατατεθεί οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, ο Κοιν. Σύμβουλος κ. Μήλιος πρότεινε να ληφθεί απόφαση ότι στο εξής οι προσφορές να κατατίθενται κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοιν. Συμβουλίου κι όχι πριν. Ο Γ. Κόλλιας, παίρνοντας τον λόγο, συμφώνησε με την πρόταση, χωρίς να αμφισβητήσει την τρέχουσα διαδικασία, με το σκεπτικό ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο η διαφάνεια και η αξιοπιστία του Κοιν. Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος ήταν αντίθετος με την πρόταση, αλλά τελικά αυτή έγινε δεκτή με ψήφους 4 έναντι 3.
Και τότε ήρθε η έκρηξη του Προέδρου με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά συμβούλων . Ζήτησε δε, πετώντας τους φακέλους, να μην ανοιχτούν οι προσφορές, προφανώς για να μπορεί στην συνέχει να ισχυρίζεται, όπως κάνει συνήθως, ότι "δεν τον αφήνουν να κάνει έργο".
Τελικά το Κοινοτικό Συμβούλιο με ψήφους 5 έναντι 2 (του Προέδρου και ενός εκ των Συμβούλων του) αποφάσισε το άνοιγμα των προσφορών και την κατακύρωση του έργου στον κ. Βούλγαρη Δημήτριο.
Στο επόμενο θέμα η αντιπαράθεση έγινε ακόμη πιο σκληρή. Επρόκειτο για μια επιστολή δημότη, ο οποίος ζητούσε την παρέμβαση της Κοινότητας υπέρ των απασχολουμένων με προγράμματα stage. Ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε θετικά, αλλά όταν ο Γ. Κόλλιας διαφώνησε, με συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό, ο Πρόεδρος εξεμάνη και άρχισε να αγορεύει κατηγορώντας τους αντιτιθέμενους Συμβούλους για δήθεν έλλειψη ευαισθησίας, για εκδικητική αντίληψη και άλλα πολλά.
Ο Γ. Κόλλιας, κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ότι δεν έχει καμία αντιπαλότητα με κανέναν εργαζόμενο, αλλά θεωρεί τα προγράμματα αυτά ως εξαπάτηση των νέων ανθρώπων από τα δύο μεγάλα κόμματα και τεχνιτή απόκρυψη της πραγματικής ανεργίας. Τάχθηκε δε υπέρ της δυνατότητας ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, είτε ανήκουν σε κόμματα, είτε όχι.
Τελικά με ψήφους 4 έναντι 3 απορρίφθηκε η πρόταση του Προέδρου.
Η συζήτηση συνεχίσθηκε, αλλά πλέον, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου, το κλίμα είχε δυναμιτιστεί και η συζήτηση γινόταν πλέον σε επίπεδο καφενείου. Αφού συζητήθηκαν μερικές ακόμη αιτήσεις δημοτών, ο Γ. Κόλλιας αποχώρησε από την συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαμηλό επίπεδο συζήτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")