ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΟΥΡΓΟΥ

Ο αγώνας ενάντια στην Χωματερή στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού συνεχίζεται.
Οι κάτοικοι της περιοχής έπαψαν πλέον να πιστεύουν στις "καλές προθέσεις".
Έπαψαν να πιστεύουν στα "ωραία λόγια".
Βλέπουν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η πρόθεση να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικός, καταστροφικός για την Αττική, αλλά πολύ ωφέλιμος στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Με περισσή ευκολία μετονομάζουν τον ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, στα λόγια και μόνο αφού η πραγματικότητα άλλα αποδεικνύει.
Ταυτόχρονα ρίχνουν τις μάσκες και αποδέχονται και δημόσια την αλήθεια που καιρό τώρα αποκαλύπτουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής. Ότι δηλαδή στην Αττική έρχονται απορρίμματα από την μισή Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και ακόμη από την ...Λευκάδα. Κι ας κραυγάζουν σ΄ όλους τους τόνους ότι "ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής τελειώνει".
Κατά τα άλλα αποκαλούν "εξαγωγή απορριμμάτων"  και λοιδορούν την πρόταση του Πολυτεχνείου της Κρήτης για διαχείριση των απορριμμάτων εκτός Αττικής. Μία πρόταση που και οικονομική για τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών είναι και προστατεύει πραγματικά το περιβάλλον και αντιμετωπίζει οριστικά και σε βάθος χρόνου το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αττικής, της οποίας η φέρουσα ικανότητα εγκατάστασης τέτοιων μονάδων έχει εξαντληθεί προ πολλού (στο 3% της Ελλάδας κατοικεί το 50% του πληθυσμού).
Παράλληλα ο "σχεδιασμός" υλοποιείται με τον τρόπο που επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα και οι αυτοδιοικητικές διαπλοκές. Υλοποιείται ο ΧΥΤΑ (Ή ΧΥΤΥ, ή όπως αλλιώς θα τον ονομάσουν στο μέλλον) στο Γραμματικό, όχι όμως και οι σταθμοί μεταφόρτωσης που πρέπει να γίνουν, 13 τον αριθμό) σε μεγάλους Δήμους της Αττικής (ανάμεσά τους και η Κηφισιά). Κι αυτό βέβαια γιατί στο Γραμματικό το πολιτικό κόστος είναι μικρό, ενώ στους μεγάλους Δήμους....
Κι όλα αυτά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ. Η περίφημη "διαβούλευση" στην περίπτωσή μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό παραμύθι. Οι κυβερνώντες, όπως και οι προηγούμενοι, έχουν αναθέσει την "διαβούλευση" στον επικεφαλής των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ και Ασφάλεια), που ενεργούν ως δύναμη κατοχής στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Η πολιτική ηγεσία αρνείται τον διάλογο, επιμένει ότι "ο ΧΥΤΑ θα γίνει" με το "ατράνταχτο" επιχείρημα ότι μας πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χάσουμε τα λεφτά (!).
Γι΄ αυτό η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα έκρινε ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Την Κυριακή 10 Γενάρη, στις 11.30 το πρωί, διαδηλώνουμε στο σπίτι του Πρωθυπουργού να απαιτήσουμε το αυτονόητο. ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Ανοιχτό διάλογο με όλες τις προτάσεις στο τραπέζι.
Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Απαιτούμε, όμως, η πολιτική ηγεσία της Χώρας, να ανοίξει τα αυτιά της και τα μάτια της και να δει το πρόβλημα στην πραγματική του βάση. Και με γνώμονα την συμφέρον των πολιτών κι όχι των επιχειρηματιών των σκουπιδιών, να επικαιροποιήσει τον σχεδιασμό με βάση τις σύγχρονες προτάσεις.
Η δική μας άρνηση συνοδεύεται από πρόταση που έρχεται από το αύριο. Η δική τους επιμονή για υλοποίηση ενός ξεπερασμένου σχεδιασμού, έρχεται από το χθές.
Ας επιλέξουν λοιπόν. ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ Ή ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Εμείς, έτσι κι αλλιώς, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")