ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.

Μου ζητήθηκε από αναγνώστες του blog  να σχολιάσω τις "διαρροές" σχετικά με την σύνθεση των νέων Δήμων που θα προκύψουν από την αναγκαστική συνένωση των Κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής.
Για να γίνει κατανοητό για ποιο πράγμα συζητάμε αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης (κυρίως τα τοπικά) ότι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συζήτησαν με τον Υπουργό Εσωτερικών και ζήτησαν (πέτυχαν;) στην Βόρεια Αττική οι Δήμοι να συγκροτηθούν ως εξής::
  • Δήμος Αφιδνών (;): Αφίδνες, Βαρνάβας, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι
  • Δήμος Μαραθώνος (;): Γραμματικό, Μαραθώνας, Ν, Μάκρη και (ίσως) Ραφήνα.
  • Δήμος Ωρωπίων (;): Αυλώνα, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο, Συκάμινο Ωρωπός..

Όπως θα διαπιστώσατε το μέχρι τώρα κείμενο έχει πολλά ερωτηματικά. Γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για ακόμη μια υπόθεση, ίσως με περισσότερες πιθανότητες να είναι πραγματική, αλλά πάντως ακόμη υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη.
Το σχέδιο "Καλλικράτης" στοχεύει στον ασφυκτικό έλεγχο της Αυτοδιοίκησης και την μετατροπή της στο "μακρύ χέρι" του Κράτους.
Μια Αυτοδιοίκηση που, χωρίς να έχει το δικαίωμα να χαράσσει πολιτική, για ζητήματα όπως είναι η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική πολιτική, θα υποχρεούται να υλοποιεί τα σχέδια του Κράτους, με πόρους, ή και χωρίς πόρους. Μια Αυτοδιοίκηση που στα πλαίσια την δήθεν αυτοτέλειάς της, θα υποχρεωθεί αν επιβάλλει τοπικούς φόρους. Μια Αυτοδιοίκηση που ο Πολίτης όλο και θα απομακρύνεται από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε τέτοιο βαθμό που η δήθεν "αποκέντρωση εξουσιών" θα μετατραπεί σε υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε μεσαίο επίπεδο.
Ακόμη ξεκάθαρα έχω τοποθετηθεί και στις προτεινόμενες συνενώσεις.
Θεωρώ ότι για την Κοινότητά μου μια σχετική αναπτυξιακή προοπτική θα είχε μόνο η συνένωση με το Γραμματικό και -ενδεχόμενα- με τον Μαραθώνα.
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα μετατρέψει τον Βαρνάβα σε "επαρχία" με ότι συνέπειες θα έχει αυτό για τον τόπο μου.
Όπως σε  "επαρχία" θα μετατρεπόταν σε ενδεχόμενη συνένωση με Ν. Μάκρη και - πολύ χειρότερα - με Ραφήνα. Το ίδιο και σε σχέση με το ενδεχόμενο δημιουργίας Δήμου από Αφίδνες μέχρι Αυλώνα.
Όμως όλα αυτά ακόμη είναι εικασίες. Συνεπώς οριστική θέση θα μπορώ να πάρω όταν θα είναι γνωστά όλα τα δεδομένα.
Υ.Γ.: Αλήθεια η "διαβούλευση" περιορίζεται σε επαφές των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Υπουργός Εσωτερικών; Οι υπόλοιποι πότε, με το καλό, θα μπορούμε να έχουμε άποψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")