Σήμερα 24 Μάρτη 2010 η Κοινότητα Γραμματικού οργάνωσε συγκέντρωση των κατοίκων για την ενημέρωσή τους σχετικά με την κήρυξη ως αναδασωτέων, με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, των εκτάσεων που κάηκαν στην μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2009.
Στην συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου διδάκτωρ της Νομικής και δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, ενώ παραβρέθηκαν, πέρα από τον πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού κ. Νίκο Κούκη και ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ζαγάρης Σπύρος και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας.Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:
Η απόφαση του Γεν. Γραμματέα δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. στις 5 Φλεβάρη 2010, αλλά από το Δασαρχείο Καπανδριτίου κοινοποιήθηκε στην Κοινότητα Γραμματικού μόλις χθες (23 Μάρτη 2010) και μάλιστα μετά από πίεση της Κοινότητας. Έτσι η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (δίμηνο) έληγε κανονικά την 5 Απρίλη 2010. Αν εξαιρέσει κανείς τις αργίες (ημέρες του Πάσχα) μένουν μόνο 4 εργάσιμες ημέρες για να μπορέσει κάποιος να αναζητήσεις συμβόλαια, τοπογραφικά και φωτοερμηνεία των χαρτών. Σύμφωνα, βέβαια, με τον νομικό σύμβουλο η προθεσμία παρατείνεται για λίγες ημέρες ακόμη, αλλά όχι περισσότερο από τις 13 Απρίλη 2010.
Είναι σαφές ότι πρόκειται προφανώς για μεθόδευση που σκοπό έχει να εμποδίσει τους κατοίκους να υποβάλλουν αιτήσεις ακύρωσης, με αποτέλεσμα να στερηθούν την περιουσία τους ( έμμεση δήμευση).
Αυτονόητα βέβαια ο χώρος του υπό κατασκευή ΧΥΤΑ εξαιρέθηκε από την αναδάσωση. Και βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα προς τον Γεν. Γραμματέα και την αρμόδια Υπουργό. Η αναδάσωση είναι "αλά κάρτ"; Όποτε μας συμφέρει κάποια περιοχή είναι Δάσος και όποτε δεν μας συμφέρει δεν είναι; Δηλαδή αυτό το έρημο Μαύρο Βουνό θα αποφασίσει κανείς τι είναι; Όταν κάηκε στην πυρκαγιά του 1995 ήταν δάσος και κυρήχθηκε αναδασωτέο, όταν αποφάσισαν να κάνουν τον ΧΥΤΑ ήρθη η αναδάσωση (αναγεννήθηκε το δάσος), τώρα που ξανακάηκε δεν ήταν δάσος. Η υποκρισία των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος σε όλο της το μεγαλείο.
Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των ζημιών και της ηθικής βλάβης από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2009 και αποφασίσθηκε να γίνουν αγωγές κατά του Δημοσίου για αποζημιώσεις, λόγω την χαρακτηριστικής αμέλειας που επέδειξαν οι Υπηρεσίες του για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδιά της.
Ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν στον νομικό σύμβουλο (από τον Γ. Κόλλια) ήταν τι γίνεται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν συμβόλαια (σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή) και ο νομικός απάντησε ότι και οι κάτοικοι χωρίς συμβόλαια μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αναίρεσης, αλλά θα πρέπει στην συνέχεια να δημιουργήσουν τίτλο ιδιοκτησίας με δικαστικές αποφάσεις.
Ήταν μια σημαντική κίνηση της Κοινότητας Γραμματικού από την οποία προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα.
ΑΦΕΛΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: Η Κοινότητα του Βαρνάβα δεν έχει πάρει είδηση τι γίνεται; Εντάξει κανένα έργο δεν παράγει, αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί να προστατεύσει την περιουσία των κατοίκων; Ούτε μια απλή ενημέρωση;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
http://gekollias.blogspot.com/2010/03/2.html
http://gekollias.blogspot.com/2010/03/3.html
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
http://gekollias.blogspot.com/2010/03/2.html
http://gekollias.blogspot.com/2010/03/3.html
3 σχόλια:
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΗ;;;; ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
Φίλε μου έχεις δίκιο και όσο αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου και για το ερώτημά σου "οι άλλοι τι κάνουν".
Μήπως πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία οι πολίτες; Εγώ πήρα για τον Βαρνάβα και μάλλον θα γίνει την Κυριακή το βράδυ.
όΛα καλά Γιώργο, αλλά ποιος θα μας ενημερώσει για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Μαζεύει κάποιος από την ΚΟινότητα τους φακέλους για τον κ. Παπακωνσταντίνου; Τουλάχιστον, θα μας δώσει κάποιος τα τηλέφονα και τη διεύθυνση του Δρ. Παπακωνσταντίνου;
Δημοσίευση σχολίου