ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΚΉΡΥΞΗ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ (3). ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ



Για την απαράδεκτη και εξωφρενική διαδικασία, στην ουσία, μη δημοσιοποίησης της απόφασης του Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής για κήρυξη ως αναδασωτέας της περιοχής που κάηκε από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2009, απέστειλα στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση την παρακάτω επιστολή:
Κύριε Πρωθυπουργέ
Είμαι από αυτούς που θεώρησαν ως διεύρυνση της Δημοκρατίας και πράξη κατοχύρωσης της διαφάνειας την απόφασή σας για ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των διοικητικών πράξεων.
Φοβάμαι, όμως, ότι την αρχή σας αυτή δεν την έχουν εμπεδώσει όλοι οι διοικητικοί παράγοντες με αποτέλεσμα όχι μόνο να υπονομεύεται η διαδικασία αυτή, αλλά και να απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών, δεδομένου ότι δεν μπορεί η διαφάνεια να είναι "αλά καρτ". Γιατί αυτό προκύπτει όταν ΚΑΠΟΙΕΣ αποφάσεις δημοσιεύονται και ΚΑΠΟΙΕΣ όχι.
Ένα χτυπητό παράδειγμα:
Εξεδόθη η απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για κήρυξη ως αναδασωτέων των περιοχών που κάηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2009. Δημοσιεύθηκε την 5/2/2010 στο ΦΕΚ , το οποίο κυκλοφόρησε την 13/2/2010. Η προθεσμία για να υποβάλλουν αντιρρήσεις οι θιγόμενοι είναι 60 ημέρες από την κυκλοφορία του ΦΕΚ, δηλαδή μέχρι την 13/4/2010. Η εν λόγω απόφαση ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, όχι μόνο δεν κοινοποιήθηκε ευρύτερα, αλλά τοιχοκολλήθηκε στους Δήμους και τις Κοινότητες την Τετάρτη 24/3/2010 (!), δηλαδή μετά από 40 ημέρες
Αν λάβει κανείς υπόψη αφ΄ ενός μεν τις ημέρες των εορτών του Πάσχα (αργίες), αφ΄ ετέρου δε την διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που απαιτούνται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων αντίρρησης των πολιτών, ο απομένων χρόνος είναι σχεδόν απαγορευτικός για την εμπρόθεσμη άσκηση των ενδίκων μέσων των θιγομένων.
Οι πολίτες της περιοχής, κύριε Πρωθυπουργέ, έχουν την αίσθηση, αν όχι την βεβαιότητα, ότι ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη πρακτική, προκειμένου να εμποδιστούν να υποβάλλουν τις όποιες αντιρρήσεις τους.
Και αυτή η αίσθηση στην ουσία υπονομεύει την αξιοπιστία των διακηρύξεων για διαφάνεια.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου και το υπάρχον πρόβλημα να αντιμετωπισθεί, αλλά και να προστατευθεί γενικότερα η αξιοπιστία των νέων θεσμών.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση.
ΚΟΛΛΙΑΣ Π. ΓΙΩΡΓΟΣ
πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")