ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΚΟΙΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 19.4.2010

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βαρνάβα στην συνεδρίασή του της 19 Απριλίου 2010 πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις, μετά από πρόταση του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Κόλλια Γιώργου, για το Σχέδιο "Καλλικράτης" και το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.
Παραθέτουμε τις δύο αυτές αποφάσεις και ελπίζουμε να διαβιβασθούν από την Κοινότητα στους αρμοδίους.

ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"



Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα, συζήτησε κατά την συνεδρίασή του της 19 Απριλίου 2010 το προσχέδιο Νόμου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση "Καλλικράτης", μετά από πρόταση του πρώην Προέδρου ης Κοινότητας και Κοινοτικού Συμβούλου Κόλλια Γιώργου και εκφράζει ομόφωνα την πλήρη διαφωνία του με ορισμένα άρθρα και συγκεκριμένα:
Στο άρθρο 16 του προσχεδίου αναφέρεται:
"Αναστέλλεται οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των δημάρχων κατά την διάρκεια της θητείας τους σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων"
Διαφωνούμε ριζικά και ζητούμε να επαλειφθεί πλήρως. Θεωρούμε ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί δικαίωση των πάσης φύσεως "σιτιζομένων από το πρυτανείο" ή με απλά λόγια των κομματικών παρατρεχάμενων και διοριζομένων σε κρατική (ή κρατικές) θέσεις, αλλά μηδέποτε εργασθέντων, των συνταξιούχων, των ισοβίων δημάρχων και των ανεπάγγελτων.
Στο άρθρο 59 του προσχεδίου αναφέρεται:
«Τον Δήμαρχο επικουρούν οι Αντιδήμαρχοι. Αντιδήμαρχοι είναι οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει ο Δήμαρχος….»
Διαφωνούμε με την διάταξη αφού επαναφέρει την «αρχή του ενός ανδρός», ενώ μέχρι σήμερα ακόμη και οι αντιπρόεδροι των Κοινοτήτων εκλέγονταν από το αντίστοιχο Συμβούλιο. Η διάταξη αυτή είναι αντιδημοκρατική και πρέπει να αποσυρθεί.
Στο άρθρο 211 του προσχεδίου αναφέρεται:
«Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Α. & Η.Δ. συνιστάται ειδικός διαβαθμιδικός σύνδεσμος, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με έδρα την Αθήνα, στον οποίο μετέχουν η Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής και υποχρεωτικά όλοι οι Δήμοι της Αττικής. Σκοπός του είναι προσωρινή αποθήκευση, η επεξεργασία, ανακύκλωση και εν γένει αξιοποίηση και διάθεση στερεών αποβλήτων, η λειτουργία των σχετικών εγκαταστάσεων…..»
Διαφωνούμε γιατί συνεχίζει να προωθείται ένα παρωχημένο μοντέλο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, με μεγάλες μονάδες εκτός του αστικού ιστού.  Η σύγχρονη αντίληψη για την διαχείριση των απορριμμάτων επιβάλει την δημοτική διαχείριση, ή την διαδημοτική συνεργασία. Η διάταξη αυτή στην ουσία καταργεί την αυτοτέλεια του κάθε δήμου και είναι αντιδημοκρατική.
Στο παρόν ψήφισμα επισημάναμε μόνο τα σημεία στα οποία υπάρχει πλήρης και απόλυτη διαφωνία.
Ενστάσεις υπάρχουν και σε κάποια άλλα άρθρα, για τα οποία οι παρατηρήσεις μας θα γίνουν κατά την διαδικασία διαβούλευσης.
Μετά τα παραπάνω το Κοινοτικό Συμβούλιο Βαρνάβα ζητά από τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποσύρει τις προτεινόμενες διατάξεις και καλεί τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.) να πάρουν θέση.


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ



Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Βαρνάβα, συζήτησε κατά την συνεδρίασή του της 19 Απριλίου 2010 τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, μετά από πρόταση του πρώην Προέδρου ης Κοινότητας και Κοινοτικού Συμβούλου Κόλλια Γιώργου και εκφράζει ομόφωνα την διαμαρτυρία του για την υποβαθμισμένη παροχή περίθαλψης και συγκεκριμένα:
Όπως και στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, με την σημερινή του στελέχωση και υποδομή δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες για πρωτοβάθμια περίθαλψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Η αναλογία γιατρού παθολόγου ή γενικού γιατρού του  Κ.Υ. Καπανδριτίου ανά κάτοικο κατά την ίδρυσή του ήταν 1 γιατρός ανά 1.265 κατοίκους (16.450 / 13). Η σημερινή αναλογία γιατρού παθολόγου ή γενικού γιατρού του  Κ.Υ. Καπανδριτίου ανά κάτοικο θα ήταν 1 γιατρός ανά 2.705 κατοίκους (35.170 / 13), αν ήταν καλυμμένες όλες οι οργανικές θέσεις. Στην πραγματικότητα με 9 υπηρετούντες γιατρούς η αναλογία είναι 1 γιατρός ανά 3.908 κατοίκους (35.170 / 9).
Δηλαδή, μόνο με βάση την αναλογία του έτους ίδρυσής του θα έπρεπε το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου να έχει σήμερα 28 (!) παθολόγους ή γενικούς γιατρούς. Κι όμως δεν είναι καλυμμένες ΟΥΤΕ ΟΙ ΛΕΙΨΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ 1985.
Πέρα όμως από αυτό το γεγονός δεν πρέπει να υποτιμάμε και την ανάγκη ύπαρξης και άλλων ειδικοτήτων που σήμερα απουσιάζουν εντελώς από το Κέντρο Υγείας, είναι όμως απαραίτητες για την πρωτοβάθμια ιατρική εξυπηρέτηση. Και συγκεκριμένα: ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ,ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ.
Τέλος σημαντικό πρόβλημα είναι η άρνηση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου να εξυπηρετεί ασφαλισμένου του Ι.Κ.Α. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι:
·       Τα Ιατρεία του Ι.Κ.Α. βρίσκονται στον Αγ. Στέφανο Αττικής, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων
·       Δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία από Βαρνάβα για Αγ. Στέφανο.
·       Ο ένας και μοναδικός γιατρός του Ι.Κ.Α. με έδρα το γειτονικό Καπανδρίτι εξυπηρετεί από 8.00΄ π.μ. μέχρι 1.30 μ.μ. χρόνος που δεν επαρκεί για τον τεράστιο αριθμό των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. των Κοινοτήτων Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου,
είναι προφανές ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. του Βαρνάβα είναι ανύπαρκτη.
Σήμερα, με βάση τα δεδομένα της πληθυσμιακής αύξησης, αλλά και την δυναμική της περιοχής είναι απαραίτητο το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
            Με βάση αυτήν την λειτουργία και στο πλαίσιο του Ιατρείου Επειγόντων Περιστατικών, θα πρέπει να εδρεύει σε μόνιμη βάση στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ – ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ, λόγω των μεγάλων αποστάσεων των οικισμών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου θα πρέπει να εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένου του Ι.Κ.Α.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Απαιτεί
Ø  Την μετατροπή του σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, λόγω της πληθυσμιακής εξέλιξης της περιοχής ευθύνης του και της μεγάλης απόστασης από τα Νοσοκομεία του κέντρου. Άμεσα δε απαιτεί την αύξηση του αριθμού των ιατρών, σε τέτοιο βαθμό που να είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται βάρδιες άνω των δύο ιατρών.
Ø  Την στάθμευση στον χώρο του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, επί μονίμου βάσεως, ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ - ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, λόγω της μεγάλης απόστασης των εξυπηρετούμενων Δήμων και Κοινοτήτων από αυτό.
Ø  Την εξυπηρέτηση και των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.
Ø  Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της Κοινότητας να συγκαλέσει σε σύσκεψη τους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των εξυπηρετούμενων  από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να υπάρξει κοινή δράση για την υλοποίηση των πιο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")