ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΒΑΡΝΑΒΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ (3): ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΣΧΟΛΙΑ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Πραγματοποιήθηκε η "Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας" των 5 Ο.Τ.Α. (ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΚΑΛΑΜΟΣ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ) στο Καπανδρίτι με σχετικά καλή συμμετοχή (περίπου 200 άτομα).
Ομιλητές ήσαν οι:
ΚΕΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ Πρόεδρος Κοινότητας Καπανδριτίου
ΛΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δήμαρχος Καλάμου
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πρόεδρος Κοινότητας Αφιδνών
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Πρόεδρος Κοινότητας Βαρνάβα
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ανεξάρτητος Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής
ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Βουλευτής Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής
Μηνύματα έστειλαν οι : Χριστοφυλοπούλου Εύη, Υφυπουργός και Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Περιφέρειας Αττικής - Βλάχος Γεώργιος, Βουλευτής Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής -  Μπούρας Αθανάσιος τ. Υφυπουργός και Βουλευτής Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχοι Ν. Μάκρης κ. Λοϊζος, Μαραθώνα κ. Ζαγάρης, Μεταμόρφωσης και η Τοπική Επιτροπή της Ν.Δ.
Παρεμβάσεις έκαναν ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ Οικονομάκος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αφιδνών κ. Βλάχος, ο Αντιπρόεδρος Καπανδριτίου κ. Βελτανιώτης, ο κ. Καμάρας από το Καπανδρίτι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάμου κ. Κανούσης, ένας Δημοτικός Σύμβουλος Καλάμου.
Το πνεύμα των ομιλητών κινήθηκε προς την κατεύθυνση του ενωτικού αγώνα για την διεκδίκηση του Δήμου των 5, αναφέρθηκαν και πάλι τα επιχειρήματα, ενώ ο Πρόεδρος των Αφιδνών έθεσε το θέμα του ονόματος του νέου Δήμου, ζήτημα το οποίο  δημιούργησε κάποια ένταση.
Ο συγκεντρωμένος κόσμος εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο και τους Προέδρους να κάνουν τις απαραίτητες επαφές και παραστάσεις, για την διεκδίκηση του νέου Δήμου των 5.
ΣΧΟΛΙΑ
Κατ΄ αρχήν όσον αφορά την ίδια την συγκέντρωση. Μου έδωσε την εντύπωση μιας ημερίδας, ή μιας προεκλογικής ομιλίας, παρά μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και διεκδίκησης. Απλά δόθηκε το βήμα (και το μικρόφωνο) σε όσους ήθελαν να δείξουν ότι ήσαν εκεί και ότι συμπαραστέκονταν στην προσπάθεια, επενδύοντας στο μέλλον. Άλλωστε η μεταφορά του τόπου της συγκέντρωσης (από τον "Κόμβο Ζούρα" στο προαύλιο του Κοινοτικού Καταστήματος Καπανδριτίου) έδειχνε από την αρχή ότι θα οδηγείτο σε μια "εκδήλωση ομιλητών" και "καθωσπρεπισμού" και όχι σε έκφραση λαϊκής απαίτησης, η οποία γίνεται στον δρόμο, με συνειδητοποιημένους και ενεργοποιημένους πολίτες. 
Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης αποτελείτο από πολίτες του Καπανδριτίου, με μικρή συμμετοχή Βαρναβιωτών και λίγων από τις Αφίδνες.
Εντύπωσε προκάλεσε η απουσία του Προέδρου της Κοινότητας Πολυδενδρίου κ. Σαρκίρη. Η Πρόεδρος του Καπανδριτίου ανέφερε ότι "...ίσως να ήταν άρρωστος", ο Πρόεδρος του Βαρνάβα τον κατηγόρησε εμμέσως ότι "άλλα λένε τα λόγια του και άλλα η καρδιά του", αλλά οι πληροφορίες που συγκέντρωσα μετά την συγκέντρωση λένε ότι στο Πολυδένδρι πραγματοποιήθηκε έκτακτο Κοινοτικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την μη συμμετοχή της Κοινότητας στην συγκέντρωση. Σχετικό έγγραφο που στάλθηκε προς τους διοργανωτές αποκρύφτηκε και δεν διαβάστηκε.
Επίσης αποκρύφτηκε η πλήρης απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάμου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μεν του Δήμου Καλάμου στην προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου των 5, υπό τον αδιαπραγμάτευτο, όμως, όρο ότι το όνομα του Δήμου θα είναι Αμφιαράο και έδρα του ο Κάλαμος. 
Ο Πρόεδρος των Αφιδνών κ. Ζουγανέλης έθεσε και αυτός ως όρο τον όνομα του νέου Δήμου να είναι Αφίδνες (και έδρα το Καπανδρίτι), ενώ η Πρόεδρος του Καπανδριτίου κ. Κελίδου αν και επιτίμησε αυτούς που θέτουν θέμα ονόματος ή έδρας στην παρούσα φάση, εμμέσως διεκδίκησε και αυτή έδρα με την φράση "ο ένας θέλει την έδρα στο ένα άκρο, ο άλλος στο άλλο, ενώ είναι γνωστή η γεωγραφική θέση του Καπανδριτίου".
Φοβάμαι ότι με αυτές τις αντιλήψεις δεν μπορεί να προωθηθεί η διεκδίκηση του Δήμου των 5. Αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα του ονόματος και της έδρας, τότε η προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Και σίγουρα η απόκρυψη "κάτω από το χαλί" των - υπαρκτών- αντιθέσεων, δεν προωθεί την ενότητα, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του Βαρνάβα κ. Βούλγαρης. Μόνο όταν έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα μπορούμε να έχουμε πραγματική ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")