ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΒΑΡΝΑΒΑΣ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ (2): ΓΕΓΟΝΟΤΑ & ΣΧΟΛΙΑ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Μετά την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων των 5 (ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΚΑΛΑΜΟΣ, ΑΦΙΔΝΕΣ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ) πραγματοποιήθηκαν λαϊκές συνελεύσεις σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα. Σε Κάλαμο και Πολυδένδρι δεν έγιναν λαϊκές συνελεύσεις, ενώ δεν έχω πληροφορίες για τις Αφίδνες.
Στο Καπανδρίτι ή λαϊκή συνέλευση είχε σχετικά μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 200 άτομα, κατά πληροφορίες), ενώ στον Βαρνάβα, δυστυχώς, δεν είχε επιτυχία, αφού την πρώτη ημέρα συγκεντρώθηκαν 30-40 άτομα, ενώ κατά την επανάληψή της την επόμενη μέρα 40-50 άτομα.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάμου, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την διεκδίκηση της δημιουργίας του Δήμου των 5, υπό την αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το όνομα του Δήμου να είναι ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ και έδρα του ο Κάλαμος.
Πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες, λένε ότι την επόμενη μέρα συνεδρίασε και το Κοινοτικό Συμβούλιο των Αφιδνών, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη την θέση του Καλάμου, αποφάσισε ότι δεν συζητά το όνομα (επιμένει στο Αφίδνες) και αν ο Κάλαμος επιμείνει, τότε προτιμούν την ένταξή τους στον Δήμο του Διονύσου (με έδρα τον Αγ. Στέφανο).
Για την Κυριακή 9 Μαΐου είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία ενώ, με ομόφωνη απόφαση όλων των Συμβουλίων, είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στον "Κόμβο Ζούρα" στο Πολυδένδρι, για ανεξήγητους λόγους και χωρίς αντίστοιχη απόφαση των Συμβουλίων ,ορίστηκε να γίνει στην Κοινότητα Καπανδριτίου στις 7 μ.μ.
ΣΧΟΛΙΑ
Έτσι όπως διαμορφώνεται το σκηνικό αδυνατίζει το μέτωπο για την επιδίωξη της δημιουργίας του Δήμου των 5. Ο τοπικισμός και οι προσωπικές επιδιώξεις των δημοτικών αρχόντων οδηγούν σε αδυναμία ουσιαστικής διεκδίκησης, αφού εμφανίζουν μια πολυδιασπασμένη εσωτερικά ομάδα διεκδίκησης.Κι αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη και εκ των υστέρων αντίδραση, γιατί εάν οι τοπικοί άρχοντες είχαν έγκαιρα συνεργαστεί και υποβάλλει την εναλλακτική πρόταση, θα υπήρχε ο χρόνος για την επίλυση των ζητημάτων ονόματος και έδρας.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το όνομα του Δήμου θα έπρεπε να είναι ΑΦΙΔΝΕΣ και έδρα του η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, η οποία διαθέτει και σχετικό χώρο για την δημιουργία του Διοικητικού Κέντρου του Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση η διεκδίκηση πρέπει να συνεχιστεί.
ΝΕΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")