ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΩΡΩΠΟ

Ο "Καλλικράτης" οριστικοποιήθηκε πλέον . Κι "άρχισαν τα όργανα"...
Τα πρώτα ονόματα Δημάρχων άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα.
Τούτο το blog, ως ασχολούμενο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα σας ενημερώνει για όσα ακούγονται σχετικά με τις υποψηφιότητες, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.
Από την στιγμή μάλιστα που ο συντάκτης αυτού το blog ενδέχεται να είναι υποψήφιος και ο ίδιος στον Δήμο Μαραθώνα.
Οι πληροφορίες που θα δημοσιεύουμε ενδέχεται να μην είναι όλες αξιόπιστες, γι΄ αυτό δεχόμαστε ...διαψεύσεις, διαμαρτυρίες και σχόλια (μέχρι και αρνητικά)!
Λόγω "εντοπιότητας" θα ασχοληθούμε με τους Δήμους Μαραθώνα και Ωρωπού.
Αρχίζουμε λοιπόν....

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Ο σημερινός Δήμαρχος Ν. Μάκρης Λουίζος μπήκε πρώτος στην κούρσα. Επικαλείται την εκλογική επιτυχία του στην Ν. Μάκρη, το έργο του και .... το μέγεθος του Δήμου του. Το περιβάλλον του ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εξασφαλισμένο το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοντά του ο Δημητράκης από το Γραμματικό.

Αλλά και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ζαγάρης δηλώνει παρών. Επικαλείται τα ίδια πράγματα κι ακόμη το διεθνές κύρος του. Με επιστολές του ζήτησε την κοινή κάθοδο από τους Λουίζο Δήμαρχο Ν. Μάκρης, Κούκη Κοινοτάρχη Γραμματικού και Βούλγαρη Κοινοτάρχη Βαρνάβα, με επιχείρημα την εμπειρία τους. Απάντηση δεν πήρε, αλλά μάλλον, εκ του αποτελέσματος, δεν είχε τύχη η πρωτοβουλία. Παρ΄ ότι ανήκει στο ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι γνωστό αν υπάρχει  χρίσμα από το συγκεκριμένο κόμμα.


Νέος παίχτης ο Καρίνος, πρώην Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ν. Μάκρης. Επικαλείται ήθος και εμπειρία. Μάλλον στηρίζεται από το ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και ευρύτερες δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας.Κινείται δραστήρια στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου.


Για κάθοδο ετοιμάζεται και ο Δεληβοριάς από την Ν. Μάκρη. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος της Ν. Μάκρης και στις προηγούμενες εκλογές. Ακούγεται ότι κινείται στον χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι ενεργό μέλος σε κινήσεις πολιτών.
Στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνεται μια ακόμη κίνηση από τους  Χατζηεμμανουήλ (Ν. Μάκρη), Μερκούρη (Γραμματικό), Κατσίκη (Βαρνάβα), με άγνωστο το πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου. Φαίνεται ότι την κίνηση αυτή βλέπει θετικά και ο Στάμος Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα.
Στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας κινείται άλλη μια πρωτοβουλία με επικεφαλής, καθώς φαίνεται,  τον γιό του Τζιλάβη (πρώην Δημάρχου Ν. Μάκρης), στην οποία φαίνεται να συμμετέχει και ο Παπουτσής (πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος), ο οποίος αρχικά είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτόνομης καθόδου.
Άγνωστο παραμένει τι προτίθεται να πράξει ο Κατσαρός από την Ν. Μάκρη, ο οποίος ήταν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Ν. Μάκρης.
Όσον αφορά τους Κοινοτάρχες Γραμματικού Κούκη και Βαρνάβα Βούλγαρη, δηλώνουν, προς το παρόν, ότι δεν προτίθενται να ασχοληθούν με τις εκλογές κι ότι αποσύρονται οριστικά. Είδωμεν...

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Σοβαρή υποψηφιότητα οριστικοποιημένη εδώ και καιρό, πριν ακόμη οριστικοποιηθεί ο Δήμος Ωρωπού, έχει δηλώσει ο Λίτσας Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλακάσας. Είναι νέος, έχει εμπειρία, είναι επικοινωνιακός και φαίνεται να έχει προβάδισμα. Ανήκει στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στον ίδιο πολιτικό χώρο κινείται και ο αποπεμφθείς πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οικονόμου, ο οποίος - κατά δήλωση συνεργατών του - φαίνεται να επιλέγει την κάθοδο ως υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Ωρωπού. Ακούγονται συμμαχίες του με τον Μπουλέκο (πρώην Πρόεδρο Καπανδριτίου), αλλά και με τον Σαρκίρη (Κοινοτάρχη Πολυδενδρίου).

Από τον Ωρωπό έρχονται δύο ακόμη υποψηφιότητες στον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Από τον χώρο της Ν. Δημοκρατίας φαίνεται να ενδιαφέρονται για την υποψηφιότητα ο Οικονομάκος (σήμερα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ωρωπού) και ο Τσάκωνας (Νομαρχιακός Σύμβουλος). Κάποιες πληροφορίες μιλάνε και για τον Νησιώτη από τις Αφίδνες (πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος).


Άγνωστο, προς το παρόν, παραμένει το τι θα πράξει η Πρόεδρος του Καπανδριτίου Κελίδου, η οποία ακόμη νοιώθει απογοήτευση για το χάσιμο της έδρας του Δήμου και την αποτυχία της προσπάθειας για δημιουργία του "Δήμου των 5" (Αφίδνες, Βαρνάβας, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι).
Το ίδιο άγνωστη είναι και η στάση του Δημάρχου Καλάμου Λίτσα και του Δημάρχου Αυλώνα Σύρμα

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")