ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ...

Έφτασε στα χέρια μας, χάριν της επιμονής του κ. Δ. Δαμάσκου, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής (1464/30-3-2010) με την οποία εγκρίνει την επέμβαση σε δασική και αναδασωτέα έκταση για την διάνοιξη των οδών Βόρειας και Νότιας προσπέλασης στο έργο "Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στον ΟΕΔΑ Βορειανατολικής Αττικής στην θέση "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Το έγγραφο αυτό είναι αποκαλυπτικό για πολλούς λόγους.
Κατ΄ αρχήν δείχνουν πόσο τους ενδιαφέρει η προστασία του δάσους και των (καμένων) δασικών εκτάσεων, ακόμη και των αναδασωτέων. Με μια απλή απόφαση του Γενικού Γραμματέα "γαία πυρί μιχθήτω". Βέβαια γίνεται "για λόγους δημοσίου συμφέροντος". Και ναι μεν για το "συμφέρον" συμφωνούμε, αλλά για το "δημόσιο" αμφιβάλλουμε σφόδρα. Μάλλον "για λόγους εργολαβικού συμφέροντος" θα έπρεπε να λέει η απόφαση. 
Εδώ όμως, τίθεται και ένα ερώτημα. Πως θα πεισθεί ο κάθε μικροϊδιοκτήτης να μην  παρέμβει "στα καμένα",  όταν το ίδιο το Κράτος, για να καταστρέψει την ζωή του, με περισσή ευκολία εκχερσώνει δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις;
Το δεύτερο αφορά το ίδιο το έργο. Αναφέρει "....επέμβαση σε δασική και αναδασωτέα έκταση για την διάνοιξη των οδών Βόρειας και Νότιας προσπέλασης στο έργο "Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στον ΟΕΔΑ Βορειανατολικής Αττικής στην θέση "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού". Μάλιστα. Το έργο είναι Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων, δηλαδή ΧΥΤΑ. Κι η κ. Μπιρμπίλη που μας διαβεβαίωνε ότι "δεν θα γίνει ΧΥΤΑ, αλλά ΧΥΤΥ"; Παραμύθια μας έλεγε; Μας δούλευε;
Και μετά έχουν την απαίτηση να πάρουμε στα σοβαρά όσα μας λένε, κατά καιρούς;
Ποια είναι τελικά η αλήθεια; Μα φυσικά αυτή που είναι γραμμένη στο χαρτί κι όχι η κάθε μπαρούφα που με μεγάλη ευκολία μπορεί να πετάξει ο κάθε Υπουργός.
Ιδού τα σχετικά έγγραφα:


Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")