ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ "ΗΛΙΟΣ". 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Λόγοι ανώτεροι της θέλησής μου (μνημόσυνο νεαρού ανιψιού μου) με έκαναν να απουσιάσω από το Μνημόσυνο στην μνήμη των 121 ψυχών που χάθηκαν στις 14 Αυγούστου του 2005 στο "Μαύρο Βουνό" Γραμματικού.
Έτσι αναγκάζομαι να "δανειστώ" το ρεπορτάζ της συναγωνίστριας Πόπης Σουφλή, η οποία - για μια ακόμη χρονιά - ήταν παρούσα. 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ HELIOS: ΟΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ...ΞΕΘΩΡΙΑΖΟΥΝ

ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ …ΧΥΤΑ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Γράφει η Πόπη Σουφλή

Τα δύο … «Χ». Ο «ΧΡΟΝΟΣ» και το «ΧΡΗΜΑ»…. Τα δύο «Χ» που θολώνουν τη μνήμη, αμβλύνουν τον πόνο , ημερώνουν τις ψυχές των ανθρώπων.
Ίσως να γίνομαι πικρόχολη, αλλά φοβάμαι πως αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Κάθε χρόνος που περνάει από κείνη τη τραγική μέρα της 14ης Αυγούστου του 2005,με την μοιραία πτήση του HELIOS, να οδηγεί στον θάνατο 121 ψυχές στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού, μοιάζει να απομακρύνεται από την τραγωδία που γράφτηκε εκεί πάνω.



Ο νέος Μητροπολίτης Κηφισιάς κ. Κύριλλος
 και ο πρώην Τοποτηρητής κ. Νικόλαος 
Λιγότεροι οι συγγενείς των θυμάτων από την Κύπρο, τούτη τη φορά. Λιγότεροι οι λυγμοί, τα δάκρυα, τα αναθέματα για τους υπαίτιους της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολάκερη την Κύπρο, λιγότερα τα λουλούδια στο σημείο συντριβής και στον σταυρό που υψώνεται δίπλα στο εκκλησάκι που έχτισαν οι κάτοικοι του Γραμματικού και η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή, μην ξεχάσω και την συνδρομή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, που ως Τοποτηρητής της Μητρόπολης Αττικής, είχε συνδράμει στην επέκταση του ναΐσκου.
Μια και καταγράφουμε τις … «αφαιρέσεις», να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στην παντελή απουσία της Κοινοτικής Αρχής του Γραμματικού, να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στον ελάχιστο αριθμό των κατοίκων του Γραμματικού, στην απουσία της νεοεκλεγείσας Συντονιστικής Επιτροπής … «Αγώνα» κατά του ΧΥΤΑ και φυσικά θα ήταν …. παράλειψη, αν δεν αναφερόμασταν στην παντελή απουσία των πολιτικών. Από βο(υ)λευτάδες έως υποψηφίους δημάρχους, έλαμψαν δια της … απουσίας τους.
Άφαντος και ο Ακριβός Τσολάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων…
Ο πατέρας του Ανδρέα Προδρόμου
Το θέμα, «δεν παίζει» πλέον και στα ΜΜΕ, οπότε ποιος ο λόγος να δώσουν το παρόν;
Οι λιγοστές παρουσίες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του υποψήφιου Δημάρχου Μαραθώνα Ζώη Καρίνου, των κ.κ. Φίλιππα Δημητρίου, Τάσου Παπαγεωργίου και Βασίλη Μεγαπάνου, καθώς και η παρουσία του πρώην μέλους της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων κ. Γεώργα, ήταν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν δυστυχώς τον κανόνα…
Στο μνημόσυνο, παρέστη για πρώτη φορά ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Αττικής κ. Κύριλλος, ο οποίος και χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση συνεπικουρούμενος από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και πρώην Τοποτηρητή Αττικής, κ. Νικόλαο.
Η Πόπη Κοροβέση, ενημερώνει τον κ. Νικόλαο
 για τον ΧΥΤΑ
Όλα θα κυλούσαν ήρεμα, έτσι όπως το «Σύστημα» έχει καταφέρει, αν δεν υπήρχαν λίγοι ανιδιοτελείς αγωνιστές, που όταν η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε, πλησίασαν τον νέο Μητροπολίτη Αττικής κ. Κύριλλο και τον πρώην Τοποτηρητή κ. Νικόλαο και τους έθεσαν το θέμα του ΧΥΤΑ, σε σχέση με τον Ιερό χώρο της Αεροπορικής Τραγωδίας.
Και ενώ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, εμφανώς προσπάθησε να αποφύγει οποιαδήποτε απάντηση στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, με την δικαιολογία ότι «δεν είμαι πλέον Τοποτηρητής στην Μητρόπολη Αττικής», ο νέος Μητροπολίτης Αττικής κ. Κύριλλος, αν και μόλις σαράντα ημερών Μητροπολίτης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Κάτοικος του Γραμματικού ζητά
από τον νέο Μητροπολίτη να
βοηθήσειτον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ
Η Πόπη Κοροβέση, η γράφουσα, και περίπου δέκα κάτοικοι του Γραμματικού, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την συνέχιση του ΧΥΤΑ, κάνοντας λόγο για ένα εγκληματικό έργο που θα προκαλέσει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, αφού είναι δεδομένο ότι θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΑ και ουχί ως ΧΥΤΥ καθώς η ολοκλήρωση του οποίου περιλαμβάνει και τον χώρο που σήμερα ορθώνεται το εκκλησάκι που ανεγέρθηκε για να τιμήσει την μνήμη των 121 ανθρώπων που χάθηκαν από την πρόσκρουση του μοιραίου αεροσκάφους στο Μαύρο Βουνό.
Τα ATTIKA NEA, ως blog αυτή τη φορά, έδωσαν για μια ακόμη φορά το παρόν, όταν το σύνολο του τοπικού τύπου για πολλοστή φορά, έλαμψε δια της απουσίας του…
Ο νέος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, με συγγενείς
 θυμάτων  της αεροπορικής τραγωδίας
Άλλωστε, η υπενθύμιση της αεροπορικής τραγωδίας, συνδέεται εκ των πραγμάτων με την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, και το … «σύστημα» θέλει τη μνήμη κουτσουρεμένη…
Δεν είναι τυχαίο, ότι και η ΕΡΤ που απέστειλα δημοσιογράφους να καλύψουν το πενταετές μνημόσυνο, ούτε λέξη δεν ανέφερε για τις διαμαρτυρίες πολιτών προς τους δύο Μητροπολίτες…
Η «ανεξαρτησία» της πληροφόρησης, σε όλο της το μεγαλείο… Οι εντολές, δίδονται άνωθεν… και το «σύστημα», δεν θέλει …ενοχλητικούς!
Το πενταετές μνημόσυνο, πραγματοποιήθηκε με.... θέα τον υπό ολοκλήρωση ΧΥΤΑ.
Το εξαετές μνημόσυνο, θα έχει και ... άρωμα σκουπιδιών.

Το κλάμα των 121 νεκρών, δεν θα φτάσει ποτέ στη γη. Θα το εμποδίζουν οι αναθυμιάσεις του σκυβαλότοπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")