ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΙ Ο «ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ»

Στο περιοδικό “pc magazine” του Ιανουαρίου 2011 διάβασα ένα άρθρο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΔΟΠΗ με τίτλο «Άγιε μου Βασίλη, δεν θέλω τίποτα για μένα…» και αναρτώ ένα απόσπασμά του, που είναι πραγματικά «διαμάντι».
"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ
ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
«…. Αρχικά σταμάτησε αυτό το αστείο με την κάρτα του πολίτη, γιατί εδώ μας λένε πολλά ψέματα. Μας λένε ότι οι συναλλαγές μας θα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Μα εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στους δρόμους και να στεκόμαστε σε ουρές, γιατί αλλιώς θα παχύνουμε να τα κάνουμε όλα από το γραφείο μας!
Εμείς θέλουμε να δίνουμε «γρηγορόσημο» γιατί μόνο έτσι θα τονώσουμε την αγοραστική δύναμη του συνανθρώπου μας και θέλουμε και να τσακωθούμε με τον δημόσιο υπάλληλο, είτε γιατί «έχει πεταχτεί κάπου και θα γυρίσει σε λίγο», είτε γιατί το έχουμε στο αίμα μας. Άσε που θα μας παρακολουθούν κι όλας και θα ξέρουν τα πάντα για εμάς. Και μην νομίζεις, τώρα είναι κάρτα, μετά θα είναι εμφύτευμα. Τουλάχιστον έτσι λένε κάποιοι φίλοι μου που έχουν IQ 15 – θύμισέ μου, το μικρότερο δεν είναι το καλύτερο; Και για το τέλος άφησα το καλύτερο: πως εσύ, ένας άγιος, θα αφήσεις να μπει το «666» στην ζωή μας; Ευτυχώς εδώ υπάρχουν ακόμη εφημερίδες που κάνουν το θέμα πρωτοσέλιδο και ξυπνάμε…. στο 600 μ. Χ.
Επίσης μιας και πιάσαμε τις κάρτες, μας είπαν και για μια κάρτα αποδείξεων. Μια από τα ίδια δηλαδή. Σου λέω το μόνο που θέλουν είναι να μας παρακολουθούν. Αυτή κάρτα έχει μέσα RFID, WiFi και τον 20πύρηνο που έφτιαξε η Intel ειδικά για την ελληνική κάρτα. Τι κακό είχαν οι αποδείξεις δηλαδή; Τις μάζευες σ΄ ένα συρτάρι και μετά πήγαινες και σου τις καταχωρούσαν στο «κομπιούτερ». Τι περισσότερη τεχνολογία θέλουμε από αυτό; Ευτυχώς και γι΄ αυτό υπάρχει εδώ ένας κυριούλης το πρωί σ΄ ένα κανάλι που φωνάζει «πως, μωρέ, θα χρησιμοποιήσει ο γέρος την κάρτα;» Αυτό λέω κι εγώ! Πως θα καταφέρει να βγάλει την κάρτα από την τσέπη του και να την δώσει αν έχει…. Αλτσχάιμερ;
Και ξέρεις και κάτι άλλο; Βάζουμε αυτά τα δαιμονισμένα τα «κομπιούτερ» να συνδέονται μεταξύ τους και να μην μπορεί ο γιατρός να σου γράφει ότι θέλει. Εμείς παίρναμε και να κάνα φάρμακο παραπάνω για να χορταίνουμε την πείνα μας και αφήναμε και το κατιτίς μας στον γιατρό. Και όσα παραπάνω έγραφε ο γιατρός, τόσο κέρδιζε κάτι ταξίδια στο εξωτερικό από τον ιατρικό επισκέπτη (για να μην μπερδεύεστε, είναι αυτός που πάει στον γιατρό με γραβάτα και μυτερό παπούτσι – τον γνωρίζεις από την λίγδα). Κι έτσι έβγαινε ο γιατρός στο εξωτερικό (πως αλλιώς θα βγει με το πενιχρό εισόδημά του;) και έδινε τα … φώτα του σε συναδέλφους του σε άλλες χώρες. Όπως γινόταν αιώνες τώρα, δηλαδή, τους ανοίγαμε τα μάτια… Και αυτοί θέλουν, όχι μόνο να βάλουμε τα καταραμένα τα ¨κομπιούτερ», θέλουν να τα συνδέσουν κιόλας, για να μην βγάζει ένα φιλοδώρημα όλη η αλυσίδα, γιατρός – φαρμακοποιός – φαρμακευτική εταιρία κ.λπ. Σε παρακαλώ να κάνεις κάτι άμεσα….
….Δεν θα πάρω την κάρτα του πολίτη… θα πάρω τα βουνά!......»

ΣΧΟΛΙΟ
Μέσα από την ειρωνεία ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου αποτυπώνει την πραγματικότητα σχετικά με την κάρτα του πολίτη και κάθε άλλη «κάρτα». Αποτυπώνει την φοβία των Ελλήνων, για το καινούργιο, την οποία, φυσικά, εκμεταλλεύονται οι πάσης φύσεως κινδυνολόγοι. Οι οποίοι, πέρα από κάποιους «πειραγμένους» που αναπτύσσουν, στο μυαλό τους, «σενάρια συνωμοσίας» και μετά τα πιστεύουν και οι ίδιοι, στην ουσία, στηρίζουν το σημερινό σύστημα που τους αποφέρει οφέλη.
Εν μέσω ενός ορυμαγδού «σεναρίων», «προβλέψεων», δήθεν «επιστημονικών προσεγγίσεων» ο μέσος πολίτης, στέκεται προβληματισμένος, αγχωμένος και αναρωτιέται τι είναι σωστό.
Ναι η Κάρτα του Πολίτη είναι πρόοδος, κάνει την ζωή μας καλύτερη, πιο εύκολη. Όσο για την «παρακολούθηση» τα μέσα υπάρχουν πλέον και αν γίνεται, γίνεται με δεκάδες άλλους τρόπους, όχι πλέον μόνο από την Εξουσία, αλλά και τους απλούς πολίτες. Η Κάρτα μας μάρανε;
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έφερε και κρίση θεσμών και αξιών, βρίσκουν έδαφος τα «συνομωσιολογικά σενάρια» και κάποιοι αποκτούν υπόσταση μέσα από αυτά.
Ας μην παίξουμε το παιχνίδι τους.
Ας τους αφήσουμε μόνους τους να σκιαμαχούν με το «666», τους Σατανάδες, τους Διαβόλους και τα λοιπά «τέρατα» και εμείς ας προχωρήσουμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")