ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ
Πληροφορήθηκα ότι την Δευτέρα 10 Γενάρη εκδικάζεται μήνυση του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού κ. Κούκη, κατά την πρώην εκδότριας της εφημερίδας "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ" και νυν διαχειρίστριας του blog "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ" κ. Σουφλή, για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ως εμπλεκόμενος στα κοινά της περιοχής έχω άποψη και για τον κ. Κούκη και για την κ. Σουφλή, με τους οποίους διατηρώ φιλική σχέση, όπως επίσης έχω άποψη και για τα γραφόμενα.
Σ΄ αυτό το σχόλιό μου δεν θα αναφερθώ στην ουσία της υπόθεσης, θεωρώντας ότι το ζήτημα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, που δεν επιτρέπει την εσωτερική αντιπαράθεση.
Θα σταθώ στο ζήτημα της υποβολής μήνυσης από έναν αιρετό ενάντια σε μια δημοσιογράφο και ξεκινώντας χαρακτηρίζω, εξ αρχής, την ενέργεια αυτή ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
Επειδή έχω κι εγώ διατελέσει Πρόεδρος Κοινότητας (του Βαρνάβα), αλλά και έχω υπάρξει ως αιρετός πολλά χρόνια (Κοινοτικός Σύμβουλος) είχα και έχω διαμορφωμένη άποψη και στάση ζωής για τα ζητήματα αυτά. Μάλιστα και ως εν ενεργεία blogger εδώ και μια 5ετια, δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετική άποψη.
Πιστεύω ότι ο κάθε πολίτης από την ώρα που εκτίθεται στα κοινά και μόνο εξ αιτίας αυτής της δράσης του, δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη, σε κάθε δημοσιογράφο, σε κάθε μέσο ενημέρωσης, να του ασκεί κριτική, για πράξεις ή παραλήψεις του.
Αυτό αποτελεί όχι μόνο κατοχυρωμένο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε.
Κι ο αιρετός έχει υποχρέωση να απαντά- να απολογείται θα έλεγα- σε κάθε κριτική που του ασκείται, με επιχειρήματα κι όχι με ύβρεις, ή -πολύ περισσότερο - με μηνύσεις.
Ως αιρετός έχω, κατά καιρούς, δεχτεί μέχρι και προσβλητικές "επιθέσεις" από πολλούς, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να υποβάλω μήνυση σε οποιονδήποτε. Πάντα προσπάθησα να απαντώ με επιχειρήματα, άσχετα αν αυτά έπειθαν τους επικριτές μου, ή όχι.
Γιατί θεωρούσα πως κάθε άλλη πρακτική, πέραν του διαλόγου, υπονομεύει την ουσία της Δημοκρατίας, που είναι η ελεύθερη προβολή όλων των απόψεων και η αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων, χωρίς ακρότητες και ύβρεις.
ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως προανέφερα, δεν μπαίνω στην ουσία της αντιπαράθεσης, αλλά τάσσομαι στο πλευρό της κ. Σουφλή, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ιδεών, θέσεων, απόψεων.
Κι αυτή η θέση δεν πηγάζει από συμπάθειες ή αντιπάθειες, αλλά από λόγους αρχών. Δεν ταυτίζομαι με την κριτική της, αλλά υπερασπίζομαι το δικαίωμά της να την εκφράζει ελεύθερα.
Όπως έλεγε και ο Βολταίρος "διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπισθώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμα να τα λες".

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια Γιώργο για τις θέσεις και απόψεις σου. ΖΗΤΩ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ - Θεωρούσα και θεωρώ αυτονόητη την παρουσία σου στο πλευρό της Πόπης Σουφλή.
Οι φίλοι και συναγωνιστές στα δύσκολα φαίνονται.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")