ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ GREEN AIM ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Μετά την ανάρτησή μας με τίτλο Green Aim: Φάτε μεταλλαγμένα, για να μη χάσετε τις δουλειές σας! η οποία είχε ως πηγή το www.zougla.gr, λάβαμε email με την απάντηση της Green Aim στο σχετικό δημοσίευμα.
Είναι αυτονόητο, με βάση τις αρχές αυτού του blog ότι θα δημοσιεύσουμε την απάντηση και -ως blog γνώμης - θα την σχολιάσουμε:

Απάντηση Green Aim στο Zougla.gr
 «Το σύστημα προωθεί τα μεταλλαγμένα και όχι εμείς»

 Μας λυπεί πολύ το γεγονός ότι πιστεύεται πως η Green Aim στρέφει τούς καταναλωτές να τρώνε μεταλλαγμένα τρόφιμα για να μην χάσουν τις δουλειές τούς σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα σας.
Από πλευράς μας όμως ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο .Αν ανοίξει κάποιος την τηλεόραση του για 24 ώρες θα παρατηρήσει τουλάχιστον 10 διαφημίσεις <<κόκκινων>> εταιριών (σύμφωνα πάντα με τον οδηγό της Greenpeace). Άρα διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχουν μεταλλαγμένα τρόφιμα,αλλά μεταλλαγμένη ενημέρωση.
Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, που κλυδωνίζετε ολόκληρη η Ελληνική οικονομία δεν χρειάζεται να πολεμάμε τις ελληνικές εταιρίες που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εποχών. Σε αυτήν την εποχή λοιπόν του έντονου ανταγωνισμού δεν υπάρχει εταιρία που να μην στρέφει το ενδιαφέρον της στην ποιότητα των προϊόντων της.
Πρέπει επιτελούς να σταματήσουν να κυκλοφορούν τέτοιου είδους οδηγοί που υποτιμούν την νοημοσύνη των καταναλωτών και τούς καθιστούν υποχείρια .Ο καταναλωτής έχει κρίση και δεν πρέπει να χειραγωγείται από κανέναν.
Η Green Aim δίνει τεράστια βαρύτητα στην ενότητα μεταλλαγμένα και την υγεία των καταναλωτών. Σε αυτόν ακριβώς τον λόγο οφείλετε η πρωτοβουλία μας να οργανώσουμε μια σειρά από πανελλαδικά σεμινάρια με θέμα
Διατροφή: ποιος ο ρόλος του σχολικού κυλικείου - τι πρέπει να προσέχει η οικογένεια.>>
Θεωρούμε πως υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση ώστε όλοι από κοινού να συμβάλουμε ώστε να βελτιωθούν τα προσφερόμενα τρόφιμα τουλάχιστον στο σχολικό περιβάλλον. Η ενημέρωση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών διατροφής και κατά συνέπεια της υγείας των παιδιών μας που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.
          Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας
   Ευάγγελος Αγγελάτος                         Αντώνης Πιτταράς
                       
ΣΧΟΛΙΟ
Αναδημοσιεύσαμε το άρθρο του Zougla.gr και συμφωνήσαμε με αυτό όχι έχοντας αρνητική στάση απέναντι στην Green Aim, αλλά επειδή διαφωνούμε κάθετα με την προσέγγισή της, σχετικά με τον Οδηγό καταναλωτή της Greenpeace.
Δεν θα διαφωνήσουμε ότι "το σύστημα προωθεί τα μεταλλαγμένα", αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι εταιρίες παράγουν τα προϊόντα και τα προωθούν στην αγορά. Συνεπώς οι οργανώσεις που αγωνίζονται για την προστασία του καταναλωτή, σ΄ αυτές πρέπει να επικεντρωθούν.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε την - απλουστευτική - λογική "ή τρώμε μεταλλαγμένα ή κλείνουν οι εταιρίες που τα χρησιμοποιούν".  Επιθυμία μας είναι οι Ελληνικές εταιρίες να ευημερούν και να αναπτύσσονται, όχι, όμως, σε βάρος της υγείας μας. Αν θέλουν, λοιπόν, να στηρίζουμε, ως καταναλωτές, τα προϊόντα τους, ας μας σεβαστούν.
Ο Οδηγός Καταναλωτή της Greenpeace δεν έχει στόχο να θίξει καμία εταιρία, αλλά να ενημερώνει υπεύθυνα τον καταναλωτή. Είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζετε ότι ο Έλληνας καταναλωτής, δυστυχώς, δεν είναι ενημερωμένος, για να μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Κι ακριβώς επειδή "το σύστημα προωθεί τα μεταλλαγμένα" οι καταναλωτικές οργανώσεις οφείλουν να τον προστατεύουν ενημερώνοντας τον. Και αυτή η ενημέρωση δεν είναι "χειραγώγηση", ούτε τον καθιστά "υποχείριο" κανενός. Αντίθετα υποχείριο καθίσταται ο μη ενημερωμένος καταναλωτής.
Υ.Γ. Συγχαίρουμε την Green Aim  για την πολύ καλή πρωτοβουλία της για τα προϊόντα των σχολικών κυλικείων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ακόμα δεν έχει πάρει θέση το Zougla.gr για την επιστολή - απάντηση της Green Aim που πραγματικά τους κλείνει το στόμα.
Για ποιο λόγο άραγε. Έχει κάτι να φοβηθεί ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος;
Πάντως πολλά ακούγονται για την Green Aim και ποιο κρύβονται πραγματικά από πίσω.
Μερικές φορές πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και με ποιους τα βάζετε κύριε Τριανταφυλλόπουλε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μόλις είδα κάτι που τρελάθηκα. Στο site της GREEN AIM (www.greenaim.gr) είδα στους υποστηρικτές το ROTARY INTERNATIONAL. Για όσους δεν ξέρουν το Ρόταρυ είναι ο προθάλαμος της Μασονίας. Αν είναι δυνατόν.

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")