ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ


γράφει ο Γιώργος Κόλλιας



 Άντε πάλι από την αρχή.
(Ξανα)βρήκαν τους ενόχους για την κατάντια του Ελληνικού Κράτους, οι κυβερνώντες.
Αυτοί οι άτιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι κατά Λοβέρδο «ταλαιπωρούν» τους Έλληνες, κατά Παμπούκη θεωρούν δεδομένο τον μισθό τους, κατά Πάγκαλο (παλαιότερα) είναι κοπρίτες.
Παρ΄ ότι ως Δημόσιος Υπάλληλος είχα ομολογήσει τα εγκλήματά μου (διάβασε ΕΔΩ) δεν έπεισα φαίνεται τους αξιότιμους (;) κύριους Υπουργούς, ότι ανένηψα. Ούτε οι προτάσεις μου (ΕΔΩ) τους έπεισαν. Και έτσι συνεχίζουν την επίθεση εναντίον μου. 
Εγώ, λοιπόν, ο Δημόσιος Υπάλληλος, φταίω για όλα. Είμαι αντιπαραγωγικός, ταλαιπωρώ τους πολίτες, κοπροσκυλιάζω όλη μέρα, είμαι υψηλόμισθος, προνομιούχος, θεωρώ δεδομένο τον μισθό μου (ποιόν;).
Εσείς κύριοι Υπουργοί δεν φταίτε σε τίποτα.
Δεν στήσατε εσείς αυτόν τον μηχανισμό που λέγεται Δημόσιο. Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι τον στήσαμε.
Δεν ευθυνόσαστε εσείς για τις μισθολογικές ανισότητες, δεν φτιάξατε εσείς τα golden boys του Δημοσίου. Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι συμφωνήσαμε μεταξύ μας, άλλοι να παίρνουν πολλά κι άλλοι λίγα, για την ίδια δουλειά.
Δεν έχετε καμία ευθύνη αν σε άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου οι υπάλληλοι πεθαίνουν στην δουλειά και είναι, κατά κανόνα χαμηλόμισθοι και σε άλλους δεν έχουν καν αντικείμενο και είναι, επίσης κατά κανόνα, υψηλόμισθοι, όπως στις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων σας, ή την Βουλή. Μόνοι μας εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αποφασίσαμε οι μισοί να κάθονται και οι μισοί να δουλεύουν.
Δεν προέκυψε από δικές σας αποφάσεις  το τέρας της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας. Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι σας βάλαμε το πιστόλι στο κρόταφο και σας υποχρεώσαμε να ψηφίσετε όλους αυτούς τους αναχρονιστικούς και ανεφάρμοστους νόμους, έτσι για να μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους πολίτες (βίτσιο κι αυτό το δικό μας!).
 Δεν  είναι δική σας υπαιτιότητα το γεγονός ότι στις περισσότερες υπηρεσίες υπάρχουν κάτι «καρούλια» που ονομάζετε «υπολογιστές», τους οποίους βλέπουν εργαζόμενοι στην μικρότερη εταιρία και γελούν, που μπλοκάρουν 50 φορές την ημέρα, που είναι, στην πραγματικότητα, για πέταμα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι πολίτες, ενώ στα Υπουργεία σας υπάρχουν υπερσύγχρονοι υπολογιστές για να μην «κολλάει» η πασίεντζα που παίζουν οι παρατρεχάμενοί σας. Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι φταίμε αφού αρνούμαστε πεισματικά να παραλάβουμε τους καινούργιους που μας δίνετε, έτσι για να ταλαιπωρείται ο πολίτης. Ή ακόμη χειρότερα φταίμε που δεν αγοράζει ο καθένας μας έναν σύγχρονο υπολογιστή, από τον υψηλότατο μισθό μας, αλλά τα περιμένουμε όλα από το Κράτος.
Εσείς δεν κάνατε τίποτα, εμείς μόνοι μας κάναμε οριζόντια περικοπή των μισθών μας. Μόνοι μας αποφασίσαμε οι υψηλόμισθοι να παραμείνουν υψηλόμισθοι, έστω κατά τι λιγότερο κι οι χαμηλόμισθοι να γίνουν κυριολεκτικά φτωχότεροι.
Ναι κύριοι Υπουργοί υπάρχουν ανάμεσά μας και λαμόγια. Αλλά λαμόγια υπάρχουν και μέσα στην δική σας «τάξη» και δεν είναι λίγα. Μόνο που τα δικά σας λαμόγια τα «σκεπάζετε», όπως η γάτα το σκατό της.
Ναι κύριοι Υπουργοί, υπάρχουν ανάμεσα μας και ανίκανοι. Αλλά ανίκανοι υπάρχουν και μέσα στην δική σας «τάξη» και δεν είναι λίγοι. Μόνο που αυτοί κυκλοφορούν με την κουστουμιά τους και αγορεύουν με ύφος δέκα καρδιναλίων.
Ναι κύριοι Υπουργοί, υπάρχουν ανάμεσά μας και αντιπαραγωγικοί. Αλλά αντιπαραγωγικοί είστε κι οι περισσότεροι από εσάς. Μόνο που είστε κολλημένοι στην καρέκλα σας και κρίνετε εμάς τους υπόλοιπους, χωρίς ίχνος ντροπής.
Τα λόγια του ποιητή λένε «εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Εγώ λέω «εικόνα σας είμαστε, κάποιοι από εμάς, κύριοι Υπουργοί και σας μοιάζουμε». Αυτά τα μαθήματα πήραν από την πολιτική τάξη, αυτά εφαρμόζουν. Εσείς βάλατε τους κανόνες κι αυτοί απλώς ακολουθούν.
Τόσα χρόνια «γλείφατε» τους Δημόσιους Υπάλληλους, γιατί αποτελούσαν προέκταση της εξουσίας σας και στήριγμά της.
Και ξαφνικά «είδατε το φως το αληθινό». Και δώσατε στον Λαό έναν «εχθρό» που εναγωνίως έψαχνε. Σαν τους καταδότες της Κατοχής, δείχνετε με το δάκτυλο τον «ένοχο» και τον «θέτετε στην κρίση του Λαού».
Όμως, πλην ελαχίστων, η κοινωνία «δεν τσιμπάει». Σας έχει πάρει χαμπάρι. Και αποδίδει την ευθύνη εκεί που ανήκει. Στην πολιτική τάξη, δηλαδή, που κυβέρνησε την Χώρα.
Όχι κύριοι Υπουργοί ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, με όλες τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!
Κι αν πράγματι θέλετε να πάψει το ελληνικό Δημόσιο να είναι αυτό που είναι, κάντε το αυτονόητο. Εκσυγχρονίστε το.
Δώστε στους Δημόσιους Υπαλλήλους που θέλουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, τα «εργαλεία» που χρειάζονται για να είναι αποδοτικοί.
Σύγχρονους υπολογιστές, πλήρη διασύνδεση των Υπηρεσιών μεταξύ τους, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, απλοποίηση της Νομοθεσίας και πολλά άλλα που οι «υπανάπτυκτοι» της Ευρώπης έχουν εδώ και πολλά χρόνια.
Κι όταν (κι αν!) δώσετε αυτά τα «εργαλεία», ελάτε μετά να κρίνετε την αποδοτικότητα. Και να ξεχωρίσετε την «ήρα απ΄ το στάρι».
Μέχρι τότε, όμως, πάψτε!
Μην μας προκαλείτε με  τις αθλιότητες που εκστομίζετε.
Επωνύμως
Γιώργος Π. Κόλλιας
Δημόσιος Υπάλληλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")