ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΙΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μία περήφανη απάντηση σε εκείνους που εμπνεύστηκαν την εκπομπή «Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα» στο βρετανικό δίκτυο Channel 4 έδωσαν μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Ρεθύμνου, που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο αγγλικό κανάλι, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εκπομπή και ζητώντας τη διακοπή της.
Δηλώνουν πως η δημοσιοποίηση της εκπομπής τους προκάλεσε έκπληξη, πικρία, μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια, ενώ σημειώνουν με έμφαση τις δύσκολες στιγμές που περνάει λόγω της οικονομικής ύφεσης ο ελληνικός λαός. 
Στην επιστολή των μαθητών – η οποία εστάλη στην αγγλική γλώσσα – απάντησε το Κανάλι 4, δικαιολογώντας την απόφασή του για τη συγκεκριμένη εκπομπή, λέγοντας ότι οι τρεις περιπτώσεις που παρουσιάζονται βασίζονται σε αυτά που ήταν «κοινή πρακτική», όπως λένε, τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, με στόχο να αποτυπωθούν τα πραγματικά χαρακτηριστικά της κρίσης μέσω της ζωής και της καθημερινότητας τριών ατόμων…

Η επιστολή των μαθητών

«Είμαστε μια ομάδα μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Κρήτης που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, στην Ελλάδα και θα θέλαμε να μας αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε την επιστολή μας που αφορά την εκπομπή σας "Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα". Πριν συνεχίσουμε, σας ζητούμε συγγνώμη για τα Αγγλικά μας καθώς δεν έχουμε προλάβει να τα τελειοποιήσουμε λόγω ηλικίας.
Αρχικά επιτρέψτε μας να εκφράσουμε τα συναισθήματα που μας πλημμύρισαν όταν μάθαμε για την εκπομπή σας, που δεν είναι άλλα από έκπληξη, πικρία, μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια, δυσφορία και έντονο θυμό. Θεωρούμε πως είναι ειρωνική, δυσφημεί και προσβάλλει με καυστικό τρόπο εμάς, τους συμπατριώτες μας και τη χώρα μας γενικά. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η εκπομπή σας είναι απαράδεκτη.
Πρώτα από όλα, η Ελλάδα είναι μια χώρα που υποφέρει από σκληρά μέτρα λιτότητας που της έχουν επιβληθεί και δεν είναι καθόλου σωστό να προσπαθεί κάποιος να βάλει χρήματα στην τσέπη του, χτυπώντας βάναυσα έναν περήφανο λαό που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία βασανίζεται και υποφέρει. Η εκπομπή σας παρουσιάζει τη διεφθαρμένη συμπεριφορά μιας μειοψηφίας Ελλήνων και προχωρεί σε γενικεύσεις εμφανίζοντας έτσι το σύνολο των Ελλήνων, πράγμα που δεν αληθεύει. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απλοί άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και δε ζουν εις βάρος των άλλων φοροδιαφεύγοντας, συνταξιοδοτούνται στο σωστό χρόνο και δεν παίρνουν παχυλά επιδόματα. Επιπλέον είναι απαίσιο να παρουσιάζεται στις βρετανικές οικογένειες μια στρεβλή εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας καθώς οι προσωπικές εμπειρίες των τριών βασικών χαρακτήρων υποστηρίζεται και από συνεντεύξεις ειδικών οι οποίοι αναφέρονται στη φοροδιαφυγή, κακοδιαχείριση και διαφθορά που οδήγησαν στη βύθιση την ελληνική οικονομία. Δεν πιστεύετε και εσείς ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να γελάτε ειρωνικά με τα προβλήματα κάποιου άλλου ευρωπαϊκού λαού;
Ακόμη το θεωρούμε οξύμωρον σχήμα να συμπεριφέρεστε έτσι, ενώ οι Βρετανοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα νησιά μας με τις πιο εξευτελιστικές τιμές για ένα τέτοιο παράδεισο και διασκεδάζουν ξέφρενα δημιουργώντας συχνά προβλήματα στους Έλληνες, ιδιαίτερα οι νεαροί που συλλαμβάνονται για τις ακραίες συμπεριφορές τους. Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι συμπατριώτες σας παρακρατούν τόσα χρόνια τον κλεμμένο πολιτιστικό μας θησαυρό, τα μάρμαρα του Παρθενώνα, και τον εκθέτουν υπερήφανα στο Βρετανικό Μουσείο κερδίζοντας από αυτόν. Τέλος, θα προσθέσουμε πως οι Έλληνες δε χρειάζονται μαθήματα και υποδείξεις, έχουν ισχυρές αξίες και δικό τους μοναδικό πολιτισμό και γι’αυτό από κανένα δε θα έπρεπε να ταπεινώνονται και να προσβάλλονται.
Πραγματικά, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα κίνητρα όσων εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν την εκπομπή είναι ο φθόνος προς τους Έλληνες και η ζήλια για την υπεροχή τους, καθώς είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός λαός βγαίνει πάντα νικητής, όποιες δυσκολίες κι αν έχει να αντιμετωπίσει. Θεωρούμε ότι αυτό δε φοβίζει τους Βρετανούς και ότι απλώς οι συντελεστές της εκπομπής ατυχώς σκέφτηκαν και υλοποίησαν ένα τέτοιο ριάλιτι.. Πιστεύουμε πως θα σκεφτούν καλύτερα, θα αναθεωρήσουν τη γνώμη τους για τους Έλληνες και θα αποσύρουν αυτήν την προσβλητική για το λαό μας εκπομπή».

ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο στα λεβεντόπαιδα από την Κρήτη! Τίποτα άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")