ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ZOUGLA.GR: ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΟΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΠΗΓΗ: zougla.gr


Στον «αέρα» βρίσκεται η χωροθέτηση των ΧΥΤΑ σε όλο το λεκανοπέδιο, καθώς μετά την Κερατέα, πλέον η «δικαίωση» για τους αντιδρώντες κατοίκους έρχεται και για το Γραμματικό! Μετά από δύο χρόνια αντιδράσεων και επεισοδίων, έρχεται το πόρισμα της πρόσφατης μελέτης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που ουσιαστικά δικαιώνει τους κατοίκους, καθώς παρατηρήθηκαν τεράστιες ελλείψεις στις μελέτες της κατασκευής, που διακυβεύουν τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής!

Πρόκειται δε για τόσες «αστοχίες» και προχειρότητες, που πλέον αναμένεται να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες για όσους ήθελαν οπωσδήποτε να δημιουργήσουν τον ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη ακατάλληλη, κατά τους κατοίκους και τους επιθεωρητές, περιοχή.
Η zougla.gr έχει στη διάθεση της το πόρισμα της μελέτης. 


Καταρχάς τα γεωλογικά και υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής βάσει τον οποίων έγινε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργολάβων, βασίζονται σε… γενικές βιβλιογραφικές αναφορές κι όχι σε επιτόπια έρευνα! Όπως βόλευε δηλαδή για να δοθεί η άδεια για το έργο…
Επιβεβαιώνονται έτσι οι ανησυχίες των κατοίκων ότι κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ο Ευβοϊκός Κόλπος!Και φυσικά, με τα δεδομένα αυτά, όπως επισημαίνουν οι επιθεωρητές, «δεν δύναται να εξασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση υπόγειων ή επιφανειακών υδάτων προερχόμενη από τυχόν αστοχία των μονωτικών στρώσεων του ΧΥΤΑ».


Ως αποτέλεσμα, οι υπογράφοντες τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καλούνται σε απολογία από τον Γενικό Επιθεωρητή , Παναγιώτη Μέρκο.


Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τους κατοίκους του Γραμματικού, οι οποίοι έχουν συστήσει επιτροπή κατά του συγκεκριμένου έργου και αναμένουν πλέον την πλήρη δικαίωση και την ακύρωση του έργου. Δείτε τις ενστάσεις τους στο επιτόπιο ρεπορτάζ της zougla.gr.
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")