ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

''ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΨΕΣ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ...''

  • γράφει ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''
Σάββατο βράδυ στο σπίτι και παρακολουθώ την κινηματογραφική ταινία ''Αρκετά'', κατηγορία θρίλερ, παραγωγής 2002: 
Σε μια πόλη της Αμερικής, η νεαρή Σλιμ, γόνος άπορης οικογένειας, δουλεύει όπου μπορεί για να επιβιώσει. Ο θεατής ''εισβάλλει'' στην ζωή της ηρωίδας, όταν εκείνη εργάζεται σε ένα καφέ-εστιατόριο, σαν σερβιτόρα. 
Την ηρωίδα πλαισιώνουν, μια φίλη, ένας πατριός, ένας πρώην σύντροφος, άνθρωποι συνηθισμένοι και στο ίδιο βιωτικό επίπεδο με εκείνη. Μεγαλεπήβολα σχέδια δεν υπάρχουν φυσικά, λόγω της οικονομικής κατάστασης των ηρώων. Η ρουτίνα της καθημερινότητας ''σπάει'' για την Σλιμ, όταν μια μέρα, ένας πελάτης την παρενοχλεί κι εκείνη δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει. Αλλά -ευτυχώς- ένας άλλος πελάτης του καταστήματος, αναλαμβάνει ο ίδιος την υπεράσπιση της κι εκείνη τον κοιτάζει με ευγνωμοσύνη. Ελεύθερος, με ωραίο παρουσιαστικό και πλούσιος εργολάβος. 
Το φλερτ εξελίσσεται ραγδαία κι η νεαρή Σλιμ σύντομα ερωτεύεται τον γοητευτικό άντρα. Οι αντιδράσεις του την ξαφνιάζουν ευχάριστα, αφού εκείνος κάνει ότι μπορεί για να την γοητεύσει. Όχι μόνο είναι τρυφερός και υπερπροστατευτικός απέναντι της αλλά της κάνει πρόταση γάμου, λίγο καιρό μετά την γνωριμία τους, ενώ παράλληλα της προσφέρει απλόχερα πολύ ακριβά δώρα, με αποκορύφωμα μια...βίλα, που την διεκδικεί επίμονα από τον ιδιοκτήτη της, έναντι ενός...αστρονομικού ποσού (πράγμα που ξενίζει την Σλιμ), με αποτέλεσμα να...λυγίσει ο ιδιοκτήτης και να δεχθεί την αγοραπωλησία. 
Η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να πιστέψει στην...μεταστροφή της τύχης της, που εξελίχθηκε ξαφνικά, από μια φτωχή και μόνη σερβιτόρα, σε μια ευτυχισμένη σύζυγο ενός -υπέρ του δέοντος- ερωτευμένου και πιστού άντρα αφενός κι αφετέρου, οικοδέσποινα ενός υπέροχου σπιτιού, με πισίνα, κήπο, λούσα, κοσμήματα, διακοπές, ακριβά αυτοκίνητα και κοινωνικό κύκλο. Η ευτυχία του ζευγαριού συμπληρώνεται, με τον ερχομό ενός υγιέστατου κοριτσιού στη ζωή τους. 
Παρά λίγο και θα φάνταζαν όλα ιδανικά, αν την Σλιμ δεν την στενοχωρούσαν οι συχνές απουσίες του άντρα της από το σπίτι, για βραδινές εξόδους κι αιφνίδια ταξίδια, όλα για επαγγελματικούς λόγους. Το πρώτο σύμπτωμα, που βγάζει τη Σλιμ από το ροζ σύννεφο της, είναι ένα παρατεταμένο κάλεσμα στο κινητό του άντρα της, ένα βράδυ που το μωρό έχει ήδη κοιμηθεί κι εκείνος κάνει ντους για μια ακόμα...επαγγελματική του έξοδο. 
Η Σλιμ κάνει το...μοιραίο λάθος να απαντήσει σ' αυτό το τηλεφώνημα κι ανακαλύπτει ότι στην άλλη άκρη της γραμμής, είναι...η ερωμένη του άντρα της!... Δεν προλαβαίνει καν, να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα κι ομολογεί στον άντρα της το συμβάν, υπό την επήρεια ακόμα του σοκ! Αίφνης, το ''ροζ σύννεφο'', μετατρέπεται σε...κόκκινο, όταν εκείνος έξαλλος και...μεταλλαγμένος, όχι μόνο την προσβάλλει με τις θεωρίες του (''έχω ανάγκη κατά καιρούς από...πεταλουδίτσες της μιας βραδιάς, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ''!), αλλά -λόγω της έντονης αντίδρασης της- την χτυπάει με δύναμη στο πρόσωπο, προκαλώντας της μια ουλή στο μάγουλο. 
Στη συνέχεια, βάζει τα...πράγματα στη θέση τους, καθιστώντας της σαφές, ότι εκείνος, ως ο ισχυρότερος, έχει τον έλεγχο της ζωής της κι εκείνη οφείλει να τον υπακούει και να τον...υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, υπενθυμίζοντας της ότι, όλα είναι δικά του ''αποκτήματα'' εκεί μέσα, από το σπίτι μέχρι το αυτοκίνητο κι από το...παιδί μέχρι εκείνη την ίδια!...
 Η ζωή της Σλιμ, μόλις έχει αλλάξει και μάλιστα δραματικά... Αυτό το βίαιο όμως επεισόδιο αποδεικνύεται ότι είναι μόνο η αρχή μιας σειράς από, εξίσου ή και χειρότερα, επεισόδια που -πολλές φορές- εξελίσσονται μπροστά στα έντρομα μάτια της μικρής κορούλας της, που γίνεται μάρτυρας της βίαιης συμπεριφοράς του μπαμπά της, με θύμα όχι μόνο τη μαμά της αλλά ακόμα κι εκείνη την ίδια... 
Περνάει ατελείωτα βράδια ξάγρυπνη, αναζητώντας τα αίτια της μετάλλαξης του συζύγου της, ενοχοποιώντας ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό, θεωρώντας πως ίσως η δική της συμπεριφορά τον οδήγησε στις παρεκτροπές του, αποφασίζοντας να δώσει για λίγο ακόμα τόπο στην οργή και να του δώσει κι εκείνου μια ευκαιρία ακόμα. 
Μάταια... Το μόνο που κατάφερε, ήταν να δεχθεί κι εκείνη και το παιδί, ακόμα πιο βίαια ξεσπάσματα από εκείνον... Κι ενώ προσπαθεί να αποκρύψει από τους συγγενείς και τους φίλους της, το δράμα το δικό της και του παιδιού, στη συνέχεια αποφασίζει να τους εκμυστηρευτεί την πικρή αλήθεια, αφού έτσι κι αλλιώς, εκείνοι έχουν ήδη διακρίνει την αλλαγή στην ψυχολογία της και κάποια μελανά σημάδια στο δέρμα της και στο δέρμα του μικρού κοριτσιού... Στην αρχή είναι όλοι τους σοκαρισμένοι και δεν ξέρουν πως μπορούν να βοηθήσουν άμεσα κι αποτελεσματικά, πριν να είναι πολύ αργά για μητέρα και κόρη... Της συνιστούν ψυχραιμία ενώ παράλληλα, εξετάζουν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση η Σλιμ να είναι υπερβολική, αχάριστη, υποκρίτρια, μυθομανής, προκλητική, υστερόβουλη, ή αν πράγματι κινδυνεύει στ' αλήθεια, στα χέρια του αδίστακτου συζύγου της...
Το ποτήρι ξεχειλίζει ένα βράδυ, που ο σύζυγος της την απειλεί μπροστά στους συγγενείς της κι εκείνη αποφασίζει να απομακρυνθεί μαζί με το παιδί από το σπίτι. Εκείνος την καταδιώκει μέχρι τελικής πτώσεως, αφαιρώντας της παράλληλα κάθε οικονομικό πόρο και διεκδικώντας την επιστροφή τους στο σπίτι με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. 
Το ''ξύπνημα'' έρχεται για εκείνη, μέσα σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο ξενοδοχείου, όταν συνειδητοποιεί ότι δυστυχώς, η μόνη οδός σωτηρίας, είναι να βγάλει οριστικά πια από τη ζωή της, τον τυραννικό σύζυγο και να αποδεχθεί -χωρίς ενοχές τελικά- ότι εκείνος, την είχε απομυζήσει, την είχε χρησιμοποιήσει, ασκώντας επάνω της κάθε λογής σωματική και ψυχολογική βία και της είχε αφαιρέσει τελικά, κάθε ίχνος αξιοπρέπειας... Και φυσικά, είχε σκοπό να την εκφοβίζει...εφ' όρου ζωής... 
Ο επίλογος γράφεται με έναν απόλυτα τραγικό τρόπο, όταν η ηρωίδα, απορρίπτοντας την αρχική της σκέψη για χαρακίρι -μέθοδος που ουσιαστικά τιμωρεί το θύμα κι αθωώνει τον ένοχο- αφαιρεί την ζωή του συζύγου της -με τη μέθοδο της αυτοάμυνας- μέσω ενός αγώνα πάλης ανάμεσα τους... 
ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΟΒΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")