ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ...»

  • γράφει ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ -ΜΟΝΟ- ΓΙΑ...ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
Καθότι, Κυβέρνηση... υπήρχε και τους έλειπε ένας αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συμπληρώσουν. Και για να ξεκινήσω με... ''Τα Κανόνια Του Ναβαρόνε'' -που αναφέρoνται στην...κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Ελλάδα!- δέκα εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν την Κυριακή, προσδοκώντας να πραγματοποιηθούν τα όνειρα τους, ένας μόνο άνθρωπος είχε την τύχη να δει, να γίνεται πραγματικότητα ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ όνειρο! Ο δεύτερος ''Πάολο Κοέλιο'', που ήξερε καλά πως ''όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το Σύμπαν ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ για να το αποκτήσεις''! Ποτέ άλλοτε αυτή η φιλοσοφική ρήση δεν βρήκε, ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, τόσο πολύ ανταπόκριση στην πραγματικότητα!  
Ο...13ος (!) Πρωθυπουργός της χώρας -στην μεταπολίτευση- μετά από μια..ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πανστρατιά συνωμοσιολογίας, κατάφερε να στεφθεί με το πολυπόθητο στέμμα του νικητή των εκλογών, τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως-βεβαίως. 
Ο φίλος μου ο Χρήστος, στις 7 Μαϊου -μια μέρα μετά τις...προηγούμενες εκλογές- μου ανέλυε την άποψη του: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έμοιαζε σαν να είχαν  ''μεθοδεύσει'' την...μελλοντική συνεργασία τους, πολύ καιρό πριν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Ομολογώ πως όταν τον άκουσα, έμεινα...Προκόπης! Όταν λοιπόν, μερικές μέρες αργότερα, προκηρύχθηκαν ξανά εκλογές, σκέφτηκα πως ο φίλος μου ο Χρήστος, έλεγε κουταμάρες... 
Μέχρι που ξημέρωσε 18 Ιουνίου κι άρχισα να αναρωτιέμαι... Τώρα θα μου πεις, τόσοι γραφικοί τύποι έκαναν τόσες μέρες εικασίες, εσύ στην κουταμάρα του Χρήστου πήγες και κόλλησες; Αν λάβει κανείς υπόψη του τις...μαζικές επιθέσεις προς μια και μόνο κατεύθυνση, τις τελευταίες 60 ημέρες, ενδεχομένως μια στο εκατομμύριο, ο φίλος μου ο Χρήστος (που θα έχει λόξυγγα τώρα), να έχει...προφητικές ικανότητες και να μην το ξέρει!
 Φευ...ΜΙΑ...ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΚΗΝΙΚΑ -ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗ- ΑΝ ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΝΥΧΤΑ-ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ...ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... Εξάλλου, ένα τέτοιο μοντέλο διακυβέρνησης, εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με μια σχετική επιτυχία. ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ; ΑΝ ΤΟ ΔΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ -ΝΑΙ- ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ... 
Αλλά πες το μου σε παρακαλώ, για να μην τρελαθώ: ποιος είχε τα γκέμια της χώρας, επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου; Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ κι ένας τραπεζίτης. Άντε και... ολίγον από Καρατζαφέρη που εξανεμίστηκε... Ποιος ανέλαβε τα γκέμια της χώρας επί πρωθυπουργίας Σαμαρά; -απίστευτο Παναγία μου! ΝΤΟΡΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΟ' ΠΕΣ;;;- Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κι ένας τραπεζίτης (υπουργός Οικονομικών). 
Αυτό δεν είναι ΝΕΑ κυβέρνηση. Αυτό είναι ''βρες τις διαφορές''. Όπως στις τελευταίες σελίδες του σταυρόλεξου! Βρήκα τη διαφορά, τι κερδίζω; Προστέθηκε η ΔΗΜΑΡ για να μεγαλώσει την πρόταση! Ή για να μεγαλώσει την...κυβέρνηση! Αλλά ΑΥΤΟ είναι ένα πολύ νοσηρό σενάριο, που μόνο ο...φίλος μου ο Χρήστος θα το σκεφτόταν!!... (Ok, δεν θα τον ξαναναφέρω!). ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ;... 
Κι αφού ρε παλληκάρια, ήρθε κι έδεσε η...χημεία σας, τι στον κόρακα αρχίζετε τώρα τα σούξου-μούξου; ''Όχι, εγώ δεν θέλω πολιτικά πρόσωπα'' ο ένας, ''τι λες τώρα; γίνεται δουλειά χωρίς...πολιτικό άρωμα;'' ο άλλος... Κόβε από δω, ράβε από κει, όπου να' ναι θα με πείσετε πως τα παλληκάρια κονταροχτυπιούνται με τους...πυροσβεστήρες στο χέρι, για το καλό της πατρίδας! 
Που να δεις, ποια ήταν η πρώτη δήλωση του νέου Πρωθυπουργού! (δεν αναφέρω συχνά το όνομα του, για να μην ταράξω τον...άλλον ακατονόμαστο!) ''Ζητώ από τον ελληνικό λαό πατριωτισμό...'', μας προκαλείς δηλαδή βρε άνθρωπε, να βγάλουμε τους πατριωτισμούς μας έξω και να τους μετρήσουμε; Σε συμφέρει; Και με ποια μονάδα μέτρησης μετριέται ο πατριωτισμός του καθενός, ποιος αποφασίζει για τον...πιο πατριώτη και με ποιο κριτήριο στην τελική! 
Και συνέχισε η δήλωση: ''...Με τη βοήθεια του Θεού, θα τα καταφέρουμε''... Είναι αυτή η...θολή ατάκα που έχουν εφεύρει οι γιατροί, για τους ασθενείς που ετοιμάζονται να...κουνήσουν μαντήλι! Άμα ακούς ''με τη βοήθεια του Θεού'', ετοιμάσου για το ''βοήθα Παναγιά μου''... Πάει να πει πως...μαζεύει το σκοινί του πειραματόζωου... Και δεν συμφέρουν πια και οι διαθήκες! Να τα γράψεις όλα στο παιδί, να έχει να πληρώνει εκατό χαράτσια, να σε βαρυγκομάει κι από πάνω!... 
Με τούτα και με κείνα, ο...σοφός ελληνικός λαός -ΠΟΥ ΑΠΟ...ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ...ΚΥΡΙΑΡΧΗΜΕΝΟΣ- απεφάνθη την Κυριακή, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και...ελευθέρας βούλησης και το πήρε -κάλλιο αργά- χαμπάρι, πως ΑΠΟ ΤΡΟΪΚΑ ΣΕ...ΤΡΟΪΚΑ πήγε το πράγμα... Τελεία και παύλα. Θα μου πεις, ήξερε πως, ενώ ψήφιζε ένα κόμμα, θα του έβγαιναν στην πορεία τρία;... Ε, αυτό πια λέγεται αχαριστία και γι' αυτό...δεν περιγράφω άλλο! 
Το μόνο που έχω να πω στον νέο Πρωθυπουργό της κατεχόμενης χώρας, είναι μια παροιμία που λέει ο σοφός...κινέζικος λαός: ''ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΥΧΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ''... ΚΙ ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ...''ΣΩΤΗΡΙΑΣ'' - ΚΙ ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ- ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ  ΣΤΟΝ...ΘΕΟ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ: ''ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ;... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ; ΓΙΑΤΙ;;;''...  Έλα, που θα μου πεις πως δεν την ξέρεις την απάντηση! Αλλού αυτά Αντωνάκη ''μου''...
------------------------------------------
Υ.Γ Στα πλαίσια της...δημοκρατικότητας των ηγετών ανά τον κόσμο, παρατηρείται τώρα τελευταία, ένα ακόμα ανησυχητικό φαινόμενο: Πολιτικοποίηση του Ποδοσφαίρου ή Ποδοσφαιροποίηση της Πολιτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")