ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Τρεις μήνες συμπλήρωσε το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον Δήμο Μαραθώνα» που υλοποιείται από την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα για τον Δήμο Μαραθώνα.
Τους μήνες αυτούς οι εργαζόμενοι του προγράμματος καθάρισαν και εξωράισαν μουσεία, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθάρισαν δημοτικά κτίρια, γήπεδα, κεντρικές και περιφερειακές οδούς, παραλίες, παιδικές χαρές, εκβολές χειμάρρων, κοιμητήρια, γεωτρήσεις, παραδοσιακές πηγές, ασχολήθηκαν με την περιποίηση του πρασίνου, με την κοπή και το κλάδεμα δέντρων, την απομάκρυνση σκουπιδιών και μπαζών από διάφορες εργασίες ανάπλασης κτιρίων, βοήθησαν στις εργασίες πριν και μετά στις θρησκευτικές γιορτές και τα τοπικά πανηγύρια.
Σε πολλές από αυτές τις δράσεις πήραν μέρος και δεκάδες εθελοντές ιδιώτες αλλά και φορείς αναδεικνύοντας έναν από τους κυρίαρχους σκοπούς του κοινωφελές έργου του προγράμματος και αποδεικνύοντας την επιτυχή του πορεία.
Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τρεις ακόμα δράσεις του προγράμματος. Η ανακύκλωση όπου κατασκευάζονται και τοποθετούνται από ανακυκλωμένα υλικά α) μικροί και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων σε σχολεία, παραλίες ΚΕΠ, δημοτικά κτίρια, τοπικές κοινότητες και μουσεία,  β) κατασκευή του σήματος των ολυμπιακών αγώνων στο μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, κατασκευή δρομέα σε φυσικό μέγεθος για την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου καθώς και άλλες διακοσμητικές κατασκευές σε σχολεία του Δήμου αφού πρώτα οι μαθητές ενημερώνονται για την έννοια της ανακύκλωσης. Η εκμάθηση παραδοσιακών και κεντημένων άρτων σε δημότες του Δήμου τόσο για τα ψωμιά και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα και όλης της Αττικής αλλά και του συνόλου των γεωγραφικών Περιφερειών της χώρας μας. Η κατασκευή κεραμικών πινακίδων σε δημοτικά κτίρια, πλατείες, μουσεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ναούς, εξωκλήσια και κεντρικές οδούς έρχεται να προσθέσει το πάζλ του εξωραϊσμού συνολικά του ιστορικού  Δήμου Μαραθώνα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")