ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11-9-2009: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ. ΑΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ;

Μία συνεδρίαση με δύο χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα το τελευταίο διάστημα.
Πρώτον ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Δεύτερον ΗΣΑΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Είναι προφανές ότι ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε (επιτέλους) ότι με ηγεμονισμούς και χωρίς συμβιβασμούς δεν μπορεί να προχωρήσει το Κοινοτικό έργο και "την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος" έκανε τις απαραίτητες υποχωρήσεις. Και... ω του θαύματος υπήρξαν συγκλίσεις και εληφθησαν αποφάσεις. Τόσο απλό ήταν. Οι "κακοί" Κοινοτικοί Σύμβουλοι που "δεν τον άφηναν να πάρει αποφάσεις" ψήφιζαν θετικά!
Βέβαια τον "παλιό καλό εαυτό του" δεν μπορεί να τον ξεχάσει εύκολα. Και προκλήσεις υπήρξαν από την πλευρά του και επιθέσεις και...
Αλλά ίσως είναι στην αρχή ακόμη (μετά 3 χρόνια!). Ίδωμεν...
Οι πιό σημαντικές από τις αποφάσεις που παρθηκαν ήσαν:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 150.000 € ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ.
Ο κ. Πρόεδρος πρότεινε την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών για κατασκευή πεζοδρομίων και φωτιατικών σωμάτων στον οικισμό και δενδροφυτεύεις στα όρια του οικισμού και εντός οικισμού.
Ο Γιώργος Κόλλιας πρότεινε την αγορά Πυροσβεστικού Οχήματος. Όταν ο κ. Πρόεδρος ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι Πυροσβεστικό Όχημα θα μας παραχωρήσει η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. τροποποίησε την θέση του και τάχθηκε με αυτήν του Προέδρου, η οποία υπερψηφίσθηκε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
Η πρόταση του Προέδρου υπερψηφίσθηκε με ψήφους 5 έναντι 4 αρνητικών. Οι αρνητικοί ψήφοι είχαν να κάνουν με την χρηματοδότηση του έργου, δεδομένου ότι υπήρχαν μόνο 70.660 €, για ένα έργο 159.060 € . Ο Γιώργος Κόλλιας καταψήφισε την εισήγηση, όχι γιατί διαφωνούσε με την κατασκευή αλλά γιατί, όπως είπε, "δεν μπορεί να φορτώνουμε συνεχώς με χρέη την Κοινότητα, γιατί έτσι υπονομεύουμε ο μέλλον της".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Η πρόταση του κ. προέδρου υπερψηφίσθηκε, παρ΄ ότι η χρηματοδότηση προέρχονταν από άλλη απόφαση για την αγορά πούλμαν, για την οποία είχε δώσει μάχη ο κ. Πρόεδρος (!) και η οποία, φυσικά, με την παρούσα απόφαση ακυρώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Η πρόταση ψηφίσθηκε ομόφωνα, παρ΄ ότι υπήρξε σύγκρουση για την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για την έλλειψη ταχυδρόμου στο έτος 2004 (!) κυρίως από τον τρίτο συνδυασμό (αναλυτική νααφορά σε άλλη ανάρτηση).

Εύχομαστε και ελπίζουμε να υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις, γιατί η ιστορία μας έχει δείξει ότι ελάχιστες από τις πάμπολλες αποφάσεις που έχει πάρει το Κοινοτικό Συμβούλιο στην τρέχουσα περίοδο υλοποιήθηκαν.
Αν μη τι άλλο, όμως, ελπίζουμε να σταματήσει το παραμύθι "δεν με αφήνουν να κάνω έργο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")