ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 225 .000 ! !

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΣΘΕ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ

  •  γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
"ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ
ΠΛΑΚΑΚΙΑ"
Η Δημοκρατία είναι "δημιουργία" των Ελλήνων. Μετέπειτα πήρε διάφορα προσωνυμία. Αστική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία, Προεδρική Δημοκρατία, Συμμετοχική Δημοκρατία. Προσωνύμια που επεδίωκαν να προσδιορίσουν το "είδος" της Δημοκρατίας, λες και δεν αρκούσε το Δημοκρατία σκέτο. Και πάλι οι Έλληνες, όμως, πρωτοτύπησαν. Καθιέρωσαν την "Προνομιακή Δημοκρατία". Ένα "είδος" Δημοκρατίας στην οποία όλοι είναι ίσοι, εκτός από αυτούς που διαθέτουν τα "προνόμια".
Απόλυτη έκφραση αυτής της Δημοκρατίας απετέλεσε η στάση των υπαλλήλων της Βουλής. Προσέξτε. Απείλησαν να μπλοκάρουν την ψήφιση των επαχθών μέτρων, όχι υπέρ των πολιτών, αλλά υπέρ "εαυτών και αλλήλων". 
Προκλητικά και στην ουσία φτύνοντας μας κατάμουτρα, βροντοφώναξαν "δεν θα περάσουν τα μέτρα", εκτός εάν....δεν θίξετε τα προνόμιά μας. Κι η πολιτική τάξη - έντρομη- έκανε πίσω. Και, ω του θαύματος, τα μέτρα δεν ήταν πλέον και τόσο επαχθή και το κοινοβούλιο λειτούργησε και η ψηφοφορία έγινε και... ζήσαμε εμείς καλά (λέμε τώρα) κι αυτοί καλύτερα (σίγουρα).
Δεν τους κατηγορώ τους ανθρώπους,  Κάνουν - και μάλιστα πολύ καλά- αυτό που το ίδιο το πολιτικό σύστημα τους έμαθε τόσα χρόνια. Στηρίζουν αυτήν την Προνομιακή Δημοκρατία, που αποτέλεσε για πολλά χρόνια το πολίτευμα της Χώρας μας. 
Άλλωστε δεν είναι οι μόνοι, απλά είναι οι πιο προκλητικοί. Κι οι ΔΕΗτζήδες το ίδιο κάνουν, κι οι των συγκοινωνιών, κι οι της αυτοδιοίκησης και πάει λέγοντας.
Κι εμείς ταυτιζόμαστε με τους "ηρωικούς Φωτόπουλους" και τους άλλους παρόμοιους, μέχρι που να πάρουν το ρεγάλο τους (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) και μετά ψάχνουμε για άλλους "ηγέτες" του "αντιμνημονιακού αγώνα".
Τούτος ο λαός δεν έχει μέλλον, αν δεν αντιληφθεί ότι "είναι θεατής σ΄ έναν σικέ αγώνα". Στημένο είναι το παιχνίδι και εμείς οι θεατές βαράμε παλαμάκια, νομίζοντας ότι η "ομάδα" μας αγωνίζεται για μας. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι η γνωστή παράφραση του αρχαίου ρητού. "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθε...για την πάρτη σας".
Καημένε Έλληνα. Ως πότε θα είσαι οπαδός;
Πότε θα πάρει το φραγγέλιο και - μαζί με την πολιτική τάξη- θα βγάλεις από τον Ναό της Δημοκρατίας κι όλα αυτά τα παράσιτα;
Ίδωμεν.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΑΛΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ/Η ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝ. ΑΡΧΗΣ" ΕΚΛΕΙΣΕ
ΨΗΦΟΙ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ: 2 (3,2%) - ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 4 (4,8%) - ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΧΙ: 51 (82,3% - ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 4 (6,5%) - ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ: 2 (3,2%).
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ: 8% - ΑΠΟΛΥΤΑ & ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ: 88,8%

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ" ΕΚΛΕΙΣΕ.

ΨΗΦΟΙ: ΝΑΙ: 26 (84%) - ΟΧΙ:
5 (16%)

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ;" ΕΚΛΕΙΣΕ.
ΨΗΦΟΙ:
ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2": 26 (52%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
: 24 (48%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: 22 (58%)
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: 16 (42%)

(βλέπε στην στήλη "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ")